dimecres, 28 d’octubre del 2015

NADAL NO ERA AL DESEMBRE?

Bones família,
Avui us porto una petita incògnita que ja fa uns dies que em ronda pel cap. I és que jo sempre havia pensat,m’havien dit, havia entès... almenys durant els meus trenta i pocs anys viscuts, que el Nadal és una celebració del mes de desembre. Però en els últims anys, tinc una estranya sensació. O bé jo vaig errada o bé, han canviat la festa del calendari i a mi ningú m’ha avisat!
Perdoneu la pregunta, però, Nadal no era al desembre?
No us penseu que no sé en quin dia visc, sé perfectament que avui és  dimecres 28 d’Octubre de  2015. Però és que us asseguro que hi ha una conspiració per fer-nos creure que ja som al desembre i que Nadal serà demà mateix!
Aquesta setmana passada vaig fer un tour per varies botigues de regals i decoració buscant un detall per a un aniversari proper… fins aquí res que no sigui habitual. El problema va ser quan botiga rere botiga vaig detectar una invasió més que sospitosa de diferents elements nadalencs:

  • Tires de llums d’aquelles que fan pampallugues i canvien de color.
  • Pares Noels, Santa Claus…  aquells entranyables senyors amb barba blanca i panxeta arrodonida.
  • Ninots de neu  amb bufandes, barrets, botons, esquís, trineus… ben preparats.

  • Avets de plàstic de totes mides, formes i encara que sembli estrany també de tots colors…

Dieu-me susceptible. Però del meu record, després de l’estiu venia la tardor. A la tardor celebràvem la castanyada (que per cert aquesta sí que la tenim a la cantonada) i després més tard, quan arribava el fred, celebràvem el Nadal.

No em mal interpreteu, no és que a mi no m’agradi el Nadal, de fet és una de les festes que més gaudeixo per molts motius (tranquils que ara no m’enrotllaré)… Això si, per mi una cosa és el Nadal i l’altre l’ús exagerat i terriblement consumista que se’n fa tres mesos abans.
Que els llums es pengin abans per animar a la gent a comprar, d’acord, és una pràctica que ja fa anys que es duu a terme. Ja no estranya a ningú. Però que el 15 d’octubre les botigues ja tinguin decoració nadalenca això ja em sembla que passa de mida!

Penso que ja portem un ritme de vida prou boig i a vegades exageradament ràpid, com per fer córrer el temps més del que ja ho fa! No trobeu?

Què en penseu vosaltres?

dilluns, 26 d’octubre del 2015

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: AVELLANES DE LA NAT

Bona nit,
Després d’una setmana absent del bloc, tornem a la càrrega! La veritat és que podria donar mil raons per les quals no vaig poder publicar la setmana passada.Bàsicament perquè no va ser fruit d’un sol motiu (feina, compromisos,tasques inesperades, problemes de  salut...de tot una mica, barrejat i a la vegada, això si res greu!)
Però aquesta setmana ja tornem a estar en marxa i tot i que he de reconèixer que el canvi d’hora no m’ha provat del tot! No sé a vosaltres però a mi m’està costant agafar el ritme.
Avui tenia clar que havia de  publicar i que començava deixant-vos la recepta que us dec.
En aquest cas no és una recepta meva, però des de que me la van explicar s’ha convertit en un dels meus postres preferits. No només per la facilitat de la recepta, sinó perquè és fantàstica per a compartir amb família, amics, ideal per a picotejar alguna cosa...vaja que acompanya qualsevol  àpat.

La recepta d’avui: AVELLANES DE LA NAT

Som-hi  preneu nota dels ingredients:
Ingredients
  • ½ Kg d’avellanes torrades (pelades)
  • 300gr de xocolata (jo l’utilitzo negra, però pot ser blanca o amb llet)


Comencem la recepta!
La manera de dur a terme la recepta és més que senzilla. En primer lloc trossegem al xocolata, la posem al microones i la desfem.

 NEl temps per desfer la xocolata dependrà de la potència del microones. Jo us recomano que  feu intervals de 30 segons per tal que la xocolata se us vagi desfent i pugueu evitar que es cremi.

Un cop desfeta la xocolata afegim les avellanes i remenem bé perquè la xocolata embolcalli bé la fruita seca .

Ara servint-nos de dues culleres anem tirant les avellanes d’una en una sobre una safata.
!Truc: Si folrem la safata amb paper de forn un cop les avellanes estiguin fredes serà més fàcil desenganxar-les.
NSi us cau més d’una avellana junta no passa res, també queda bé!  a vegades és inevitable.
Un cop separades les deixem refredar a temperatura ambient.  
NSi la recepta la féssim a l’estiu ens caldria ajuda de la nevera, però amb la temperatura actual no ens cal.

 Ja només ens queda separar les avellanes tot estirant el paper. No patiu amb el paper de cuina cauen soles! Les podeu guardar en un pot o capsa hermètica i aguanten perfectament una temporadeta llarga, ara ja us dic que si les feu no us podreu resistir i volaran ràpid!Comprovareu  que és una recepta fàcil i ràpida, d’aquelles que pots improvisar per un soparet inesperat!
Espero que us animeu a provar-ho! I em digueu què tal!


Ara recordeu nova recepta el dilluns 9 de novembre!

dimarts, 13 d’octubre del 2015

ELS MEUS MOMENTS "KIT KAT"

Bona nit, com esteu després del pont?

Avui us parlaré dels meus moments KIT KAT (com deia l'anunci "pren-te un respir!"). Si sóc conscient que us parlo d’un anunci de fa uns anyets…però segur que els que esteu a la trentena el recordeu perfectament!
Em refereixo a aquells moments en què realment aconsegueixo desconnectar de tot i no pensar en res de res (jaja deixar ben bé la ment en blanc, que en el meu cas és difícil).

De moments kit kat, en podem tenir de molts tipus:

-MOMENT KIT KAT en família, per xerrar una estoneta de com ha anat tot i escoltar penes alienes,novetats, alegries o perquè no simplement matar el temps. Però és clar no és un kit kat complet perquè no pots deixar la ment en blanc del tot.

-MOMENT KIT KAT amb amics o parella, aquest he de confessar que m’encanta. Moment per fer el pallasso, deixar-te portar ,fer una mica el xafarder, riure descontroladament, gaudir d’abraçades i petons, de mirades còmplices... però és clar tampoc és un moment kit kat complet, perquè sempre surt algun tema interessant sobre el que parlar i no acabes fent la desconnexió mental total!

-MOMENT KIT KAT sofing, tot un esport institucionalitzat. Tombar-se al sofà i fer una mica de tele...encara que amb la programació que hi ha últimament tampoc relaxa gaire, més aviat posa dels nervis!
*Aquest moment també pot ser de lectura.

-MOMENT KIT KAT Natura, Potser és un dels meus preferits aquell moment en què extasiada per la natura aconsegueixes deixar uns instants la ment en blanc, simplement observant, mirant i delitant-te amb el paisatge...però és clar, la natura no ens la podem emportar a casa per passar el dia a dia. Mirar fotografies tot i que ajuda no és el mateix.

-MOMENT KIT KAT gastronòmic, Dins aquest sac entrarien el menjar i el cuinar. M’encanta la cuina perquè em relaxa moltíssim i em distreu...ara ben bé desconnectar no en podríem dir. Sóc capaç de preparar un menú complet i mentalment estar solucionant mig món.

-MOMENT KIT KAT handmade, Aquell moment que el dedico a fer manualitats. Ganxet, una mica d’scrap (versió meva), les meves batalles amb la costura. En aquests moments acostumo a desconnectar i molt però necessito temps per dedicar-m’hi i no sempre en tinc diàriament.

Així que per fi el meu moment KIT KAT. El d'avui se'ns dubte que he arribat baldada a casa i no he parat de fer feina fins fa una estona... feta ben bé un nyap, em feia mal tot... ha estat LA DUTXA. Sí, si simple, barat però eficaç. Això si que és per mi un moment kit kat, em relaxo deixo que l'aigua em mulli i se m'emporti preocupacions i surto com nova! I durant aquells minuts us asseguro que no he pensat en res de res...llàstima que l’aigua calenta s’acaba ràpid!

 I vosaltres teniu moments KIT KAT? Quin és el vostre?

divendres, 9 d’octubre del 2015

Sóc LLANOADDICTA!

Bon dia ,
Com es presenta el cap de setmana llarg? A punt pel pont?
Avui us porto una confessió a l’estil de Hollywood o de sèrie d’aquestes d’entreteniment americana en que cada personatge té una historia vital molt interessant i un bon munt de problemes i secrets amagats, que a mesura que es van descobrint  pretenen justificar la seva manera de ser.

Doncs avui us vull parlar d’una addicció que se’ns dubte crec que tinc des de fa uns anys.
Des d’aventures i desventures us vull anunciar... Aquí heu de fer un esforç d’imaginació us heu d’imaginar un cercle de cadires vosaltres asseguts/des i jo dreta al mig pronunciant aquestes paraules:

-HOLA SÓC UNA AVENTURERA DELS 30 (Aquí vosaltres em diríeu “hola aventurera dels 30”).
-I sóc … LLANOADDICTA (Aquí vindrien els vostres aplaudiments enèrgics per donar-me suport i animar-me a superar la meva addicció).

Sí, ja fa un temps que ho sospitava, però l’altre dia vaig comprovar-ho amb els meus propis ulls. Després d’enamorar-me els últims dies d’algunes llanes i, això sí, ser bona i no comprar-me- les! Vaig decidir que potser em convindria mirar a veure quines llanes tenia per casa primer abans de comprar-ne més.
Primer van sortir algunes troques, després algunes més, unes altres, aquelles que vaig comprar en aquell viatge, aquelles que em van enamorar, aquelles que eren tan suaus... 

I així anar sumant fins que vaig tenir una bona muntanya. Aquí la teniu!

I això sense comptar els cabdells a mitges ni els cotons més estiuencs! Ara he decidit posar-me seria i intentar no adquirir més llanes fins que hagi liquidat, com a mínim, la meitat de les que ja tinc.  Sinó al pas que vaig les llanes em faran fora de casa, ja que el meu espai es força limitat!

Per curar la meva addicció he decidit demanar-vos ajuda. Em podeu dir projectes, idees de com anar gastant aquesta llana?  Què us inspiren aquests colors? S’accepten suggeriments!
I vosaltres sou LLANOADDICTES?

dilluns, 5 d’octubre del 2015

Receptes amb molt de gust: Magdalenes

Bona nit,
Comencem setmana i  les receptes del mes d’octubre amb una recepta ben dolça que ens pot fer companyia en els nostres esmorzars o berenars diaris.  Avui us porto una recepta típica però que a mi personalment m’ha costat trobar-li el punt...  Així que vull compartir amb vosaltres  la recepta que a mi millor em funciona!
Avui: MAGDALENES
Som-hi preneu nota dels ingredients:
Ingredients
3 ous
225 gr de faria
175gr de sucre
180 ml d’oli (jo el gasto d’oliva)
75ml de llet
1 sobre de llevat químic
PER DECORAR:
Sucre, melmelada i xocolata.

Comencem la recepta!
En primer lloc barregem  en un bol :el sucre, la farina, l’oli i la llet.  Cal barrejar-ho bé intentant que la massa quedi el més fina possible.
NSi voleu tamisar la farina sempre quedarà millor.
A banda separem les clares dels ous i afegim els rovells al bol on tenim la barreja anterior.
Ara  ens toca treballar les clares que hem reservat i les batem al punt de neu.  Un cop batudes les anem incorporant a la massa a poc a poc i sempre remenant de baix cap a dalt.

NLes clares a punt de neu ens aportaran més aire a la massa i això farà que les magdalenes ens quedin més tendres i esponjoses.
Afegirem el llevat químic a la massa i ho deixarem reposar a la nevera. Mínim un parell d’hores.
NA la massa també podem afegir ratlladura de llimona, de taronja, canyella...però a mi m’agraden tal qual.

!Truc: Quantes més hores tinguem la massa a la nevera millor. Fins hi tot podem deixar-la d’un dia per l’altre. Recordeu de tapar el bol amb un drap o amb paper film.

Passat el temps de refrigeració a la nevera i de repòs arriba el moment de l’enfornat.                 
Amb una cullera posarem  la massa dins el paper de les magdalenes i ho posarem al forn a 175º foc dalt i baix. El temps de cocció dependrà del vostre forn. Jo el que faig és punxar les magdalenes  i quan el punxó surt net és que ja estan llestes.


!Truc: Penseu no omplir el paper de magdalenes més de ¾ parts perquè sinó se us vessarà.
!Truc: Si poseu una mica de sucre a la magdalena abans de posar-la al forn, quan es cogui li donarà un toc cruixent deliciós.
NA mi m’agrada separar una part de la massa i afegir-hi cacau en pols. D’aquesta manera podem tenir magdalenes de xocolata o mixtes.


A l’hora de presentar-les  podeu deixar-les així, però en el meu cas jo he decidit farcir-ne alguna amb melmelada casolana o amb xocolata. Així algunes d’elles van amb sorpresa!

Què us sembla? Fan bona pinta no? Us les menjaríeu per esmorzar o per berenar?

Ara recordeu nova recepta el dilluns 19 d’Octubre!

dissabte, 3 d’octubre del 2015

Una capsa d'origami feta amb el cor

Bona nit,
Com podeu comprovar aquesta setmana la publicació del bloc s’ha fet esperar…bé de fet una mica més i no arribo abans que acabi! Però la veritat és que no sé com m’ho he fet però no he sabut gestionar-me el temps de manera adequada per arribar a tot arreu!
No he donat per a més! Però bé, ja el tenim aquí! In extremis això si!

Avui vull compartir amb vosaltres un petit detallet que he preparat per uns grans amics amb els que he dinat avui. De fet, també per aquest motiu no podia publicar aquest post abans perquè sinó la sorpresa com a tal hagués estat inexistent!

Doncs bé, avui teníem un dinar i em venia molt de gust preparar alguna cosa per fer-lo més especial. Alguna cosa per animar-los que aquests dies em consta que han tingut molta feina i per cuidar-los una mica. I és que m’agrada cuidar a les persones que estimo, mimar-les, fer-les somriure…no sé transmetre’ls una mica de felicitat.

Després de pensar que els podria fer… Ja sabeu que m’agrada fer les coses jo mateixa si puc. Se’m va acudir de fer-los una petita capsa d’origami (papiroflèxia) i posar-los una sorpresa a dins.
El disseny de la capsa el vaig extreure http://papelisimo.es/2015/01/caja-de-papel-origami-tipo-puzzle-paso-paso i la veritat és que l’explicació i el tutorial en vídeo em van anar rebé.

Un cop muntades les capses vaig decidir omplir-les de bombons i acompanyar-les de la següent etiqueta.


I així és com han quedat! La veritat és que veure la cara de sorpresa i el somriure dels meus amics m’ha fet molt feliç. I a vosaltres us agrada preparar sorpreses?