dilluns, 16 de març de 2015

Receptes amb molt de gust: Falafels

Eus aquí la segona entrega de la secció RECEPTES AMB MOLT DE GUST. Avui una miqueta de menjars del món. I  és que, com a bona viatgera, gaudeixo d’allò més tastant i degustant plats nous de la cuina de diferents països.
Us confessaré un secret: és que quan algun cosa que menjo m’agrada, m’entusiasma, em torna boja…no paro fins que aconsegueixo fer-ne una reproducció casolana! A vegades fidedigne, d’altres aproximada i d’altres totalment adaptada a la meva manera de ser i fer.
Si, sóc un cul inquiet, i no puc negar que entre fogons m’avorreix cuinar sempre el mateix i per tant m’encanta innovar amb productes nous, aromes, sabors, plats…etc

Un dels meus últims invents ha estat els FALAFELS, típics dels països de l’Orient mitjà.

Ingredients
  • Mig quilo de cigrons secs (els cigrons no poden ser de pot perquè han de ser crus, si fossin cuits canviaria el gust)
  • 1 ceba picada gran i 1 gra d’all (això és optatiu)
  • Un grapat de julivert fresc (al gust)
  • Un grapat de menta (al gust)
  • Un polsim de canyella
  • Una culleradeta de sal
  • Un polsim de pebre negre

SALSA de Iogurt
  • dos iogurts grecs
  • 1 cogombre
  • Un polsim de pebre 
  • Un polsim de sal

Som-hi doncs de cap als falafels?

En primer de lloc hem de deixar els cigrons en remull entre 24 i 48h. Cal hidratar-los per poder-los triturar després.

Un cop els tinguem hidratats els escorrem, els posem en el vas de la batedora i els triturem.

Posem la massa dels cigrons en un bol i hi afegim la ceba picada, el julivert picat, la menta. I ho remenem bé.

NCal que la ceba estigui triturada el més petita possible perquè quan ens mengem els falafels no notem els trossos grans de ceba.
NLa quantitat de julivert i menta, dependrà de l’aromatitza’t que vulgueu que us quedin els falafels.

Ara afegim la canyella, la sal i el pebre i ho remenem bé.

Un cop estigui ben barrejat fem els falafels, es poden fer en forma de croqueta, però jo els vaig fer en forma de “tortita”, trobo que així es couen més ràpid i són més fàcils d’apilar si els volem congelar.



Per coure’ls posem una paella al foc amb oli, un dit, no cal que quedin coberts. També podeu fer-los a la fregidora (jo és que no en tinc, no la necessito).


Com acompanyament a mi m’agrada la salsa de iogurt que li dona un toc refrescant i combina molt bé amb els cigrons.

Es barreja en una batedora dos iogurts grecs i el cogombre. Un cop barrejat hi afegim sal i pebre al gust.


Doncs aquí teniu la meva recepta de falafels, espero que els disfruteu...Per mi són una bona alternativa a la proteïna animal i ja veureu que atipen molt!

 I Vosaltres sou de tastar plats d’altres indrets del món o us considereu més de cuina tradicional d’aquí?





4 comentaris:

  1. Mmm, prenc nota, que a mi m'agraden molt!

    ResponElimina
  2. Doncs mira si proves de fer-los ja em diràs el què!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Tienen una pinta deliciosa!! Aparentan riquísimos!

    Besos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si i saben aún mejor! gracias por la visita en breve me paso por tu blog a hechar un vistazo!

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT