dimecres, 28 d’octubre del 2015

NADAL NO ERA AL DESEMBRE?

Bones família,
Avui us porto una petita incògnita que ja fa uns dies que em ronda pel cap. I és que jo sempre havia pensat,m’havien dit, havia entès... almenys durant els meus trenta i pocs anys viscuts, que el Nadal és una celebració del mes de desembre. Però en els últims anys, tinc una estranya sensació. O bé jo vaig errada o bé, han canviat la festa del calendari i a mi ningú m’ha avisat!
Perdoneu la pregunta, però, Nadal no era al desembre?
No us penseu que no sé en quin dia visc, sé perfectament que avui és  dimecres 28 d’Octubre de  2015. Però és que us asseguro que hi ha una conspiració per fer-nos creure que ja som al desembre i que Nadal serà demà mateix!
Aquesta setmana passada vaig fer un tour per varies botigues de regals i decoració buscant un detall per a un aniversari proper… fins aquí res que no sigui habitual. El problema va ser quan botiga rere botiga vaig detectar una invasió més que sospitosa de diferents elements nadalencs:

  • Tires de llums d’aquelles que fan pampallugues i canvien de color.
  • Pares Noels, Santa Claus…  aquells entranyables senyors amb barba blanca i panxeta arrodonida.
  • Ninots de neu  amb bufandes, barrets, botons, esquís, trineus… ben preparats.

  • Avets de plàstic de totes mides, formes i encara que sembli estrany també de tots colors…

Dieu-me susceptible. Però del meu record, després de l’estiu venia la tardor. A la tardor celebràvem la castanyada (que per cert aquesta sí que la tenim a la cantonada) i després més tard, quan arribava el fred, celebràvem el Nadal.

No em mal interpreteu, no és que a mi no m’agradi el Nadal, de fet és una de les festes que més gaudeixo per molts motius (tranquils que ara no m’enrotllaré)… Això si, per mi una cosa és el Nadal i l’altre l’ús exagerat i terriblement consumista que se’n fa tres mesos abans.
Que els llums es pengin abans per animar a la gent a comprar, d’acord, és una pràctica que ja fa anys que es duu a terme. Ja no estranya a ningú. Però que el 15 d’octubre les botigues ja tinguin decoració nadalenca això ja em sembla que passa de mida!

Penso que ja portem un ritme de vida prou boig i a vegades exageradament ràpid, com per fer córrer el temps més del que ja ho fa! No trobeu?

Què en penseu vosaltres?

6 comentaris:

  1. Doncs et dono tota la raó del món Mabel, el Nadal és al desembre i no el dia 15 d'octubre com ens volen posar i dóna gràcies que abans ve Halloween (i la castanyada) i han de fer lloc per la decoració que si no encara seria més bèstia!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tota la raó si abans no hi hagués la castanyada i ara els últims anys Halloween la invasió ja seria terrible! una abraçada

      Elimina
  2. La veritat es que penso que cada cop ens precipitem més i al final acabarem per treure-li importància a la festa. A mi a part d'això es sap molt de greu que les botigues obrin els dies que es consideren festius. Tants d'anys lluitan per que fos festa, y ara que es, els botiguers volen obrir!. Penso que el consumisme ja s'està passant una mica!, d'aqui re pel juliol ja veurem al pare noel pel carrer!!! Un petonas maca!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si al final ja quedarà com una festa sense cap valor més enllà del comercial. Lo de veure el pare Noel al juliol no ho descartis al pas que anem tot és possible...ara tinc clar que jo oposaré tanta resistència com pugui! una abraçada

      Elimina
  3. Cada any ho posen tot més aviat! Aviat acabarà Nadal i ja ni ho treuran de les botigues jejeje Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja i tant ja ho podrien deixar posat tot l'any directament! jajaja una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT