dilluns, 5 d’octubre de 2015

Receptes amb molt de gust: Magdalenes

Bona nit,
Comencem setmana i  les receptes del mes d’octubre amb una recepta ben dolça que ens pot fer companyia en els nostres esmorzars o berenars diaris.  Avui us porto una recepta típica però que a mi personalment m’ha costat trobar-li el punt...  Així que vull compartir amb vosaltres  la recepta que a mi millor em funciona!
Avui: MAGDALENES
Som-hi preneu nota dels ingredients:
Ingredients
3 ous
225 gr de faria
175gr de sucre
180 ml d’oli (jo el gasto d’oliva)
75ml de llet
1 sobre de llevat químic
PER DECORAR:
Sucre, melmelada i xocolata.

Comencem la recepta!
En primer lloc barregem  en un bol :el sucre, la farina, l’oli i la llet.  Cal barrejar-ho bé intentant que la massa quedi el més fina possible.
NSi voleu tamisar la farina sempre quedarà millor.
A banda separem les clares dels ous i afegim els rovells al bol on tenim la barreja anterior.
Ara  ens toca treballar les clares que hem reservat i les batem al punt de neu.  Un cop batudes les anem incorporant a la massa a poc a poc i sempre remenant de baix cap a dalt.

NLes clares a punt de neu ens aportaran més aire a la massa i això farà que les magdalenes ens quedin més tendres i esponjoses.
Afegirem el llevat químic a la massa i ho deixarem reposar a la nevera. Mínim un parell d’hores.
NA la massa també podem afegir ratlladura de llimona, de taronja, canyella...però a mi m’agraden tal qual.

!Truc: Quantes més hores tinguem la massa a la nevera millor. Fins hi tot podem deixar-la d’un dia per l’altre. Recordeu de tapar el bol amb un drap o amb paper film.

Passat el temps de refrigeració a la nevera i de repòs arriba el moment de l’enfornat.                 
Amb una cullera posarem  la massa dins el paper de les magdalenes i ho posarem al forn a 175º foc dalt i baix. El temps de cocció dependrà del vostre forn. Jo el que faig és punxar les magdalenes  i quan el punxó surt net és que ja estan llestes.


!Truc: Penseu no omplir el paper de magdalenes més de ¾ parts perquè sinó se us vessarà.
!Truc: Si poseu una mica de sucre a la magdalena abans de posar-la al forn, quan es cogui li donarà un toc cruixent deliciós.
NA mi m’agrada separar una part de la massa i afegir-hi cacau en pols. D’aquesta manera podem tenir magdalenes de xocolata o mixtes.


A l’hora de presentar-les  podeu deixar-les així, però en el meu cas jo he decidit farcir-ne alguna amb melmelada casolana o amb xocolata. Així algunes d’elles van amb sorpresa!

Què us sembla? Fan bona pinta no? Us les menjaríeu per esmorzar o per berenar?

Ara recordeu nova recepta el dilluns 19 d’Octubre!

10 comentaris:

  1. ohhh, se m'ha fet la boca aigua. He de sortir corrents a esmorzar ja!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Jajaja quina gràcia que m'has fet Laura... si és que la magdalena mossegada fa venir molta gana!

      Suprimeix
  2. Nena m'encanten les magdalenes i a mes a mes están boníssimes, aixi que merci per la recepta. Se'ns dubte ho probare!! Un petonas maca!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ei doncs si ho proves ja em diràs que tal t'ha sortit la recepta! una abraçada

      Suprimeix
  3. Mmmmmmm! Me'n menjaria un parell ara mateix, quina pinta...

    ResponSuprimeix
  4. mmmm pero que bones!! les he de fer! i el que vull fer tambe son natilles! pero sempre m'equivoco en alguna cosa i mai queda com voldria...

    un petonet!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ei doncs si les proves de fer ja em diràs! Doncs jo de natatilles no en faig mai acostumo a fer més flams...però és ben cert que hi ha receptes que a vegades se'ns resisteixen i molt! no et desanimis! una abraçada

      Suprimeix

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT