dilluns, 18 de gener del 2016

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: ALVOCATS FARCITS DE SALMÓ

Bona nit,
Ja tornem a ser dilluns i amb l’inici de la setmana arriba una recepta nova. Continuant amb la tònica de l’última recepta  avui us porto una recepta lleugera i sana. I és que ja se sap que el gener és ple de bons propòsits i segur que més d’un/a  té el propòsit de menjar millor.
Així que avui us duc una recepta ràpida de fer ideal per a sopar o com a entrant d’un bon dinar. Molt sana i light, si si, light pels que ja penseu en “l’operació biquini” o en la “cuesta de enero” que si anem lleugerets de pes, segur que la pugem millor jajaja.
La recepta d’avui: ALVOCATS FARCITS AMB SALMÓ

Som-hi !preneu nota dels ingredients:
Ingredients  per a 4 pax
2 Alvocats
10 o 12 tomàquets xerri
1 paquet petit de salmó fumat
Unes fulles d’enciam ( si podeu barregeu diferents tipus d’enciam)
2 llimones
Oli, sal i pebre.
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem els alvocats.  Els partim per la meitat verticalment (de dalt baix), retirem l’os  i els buidem amb l’ajuda d’una cullera.

!Truc: En el cas que els alvocats siguin una mica durs, perfilarem primer amb un ganivet el contorn de l’alvocat per tal de poder-lo buidar amb més facilitat.
Deixem els alvocats buits en un plat a banda i trossegem a quadradets petits la resta de  la polpa de l’alvocat. Un cop enllestit els aboquem en un bol.
N El meu consell és que no aboqueu tot l’alvocat poseu-ne una part i reserveu l’altre per si us fa falta més farcit. Si us sobra alvocat sempre podeu fer una mica de guacamole per aprofitar-lo  (us adjunto una recepta de guacamole que vaig penjar al bloc per si no sabeu fer-ne http://aventuresidesventuresdels30.blogspot.com.es/2015/07/receptes-amb-molt-de-gust-tomaquets.html)

Ara rentem les fulles d’enciam, escarola o el que vulgueu. Les trossegem i també les afegim al bol. Farem el mateix amb els tomàquets i amb  la meitat del paquet de salmó. (l’altre meitat l’utilitzarem per a decorar el plat)
N Personalment us recomano que utilitzeu una barreja d’enciam ja que donarà més colors i més gustos al plat. Si no la voleu fer ja les venen fetes a les verdureries o supermercat.

Un cop tinguem tots els elements dins el bol , prepararem l’amaniment. En el nostre cas exprimirem el suc de dues llimones i el barrejarem amb un bon raig d’oli d’oliva, sal i pebre.

NEn el cas de l’amaniment serà una mica al gust si us agrada menys àcid poseu menys llimona o afegiu més oli... el mateix passarà amb la sal i el pebre van a gust del consumidor.

L’amaniment  que hem fet l’aboquem dins el bol ,ho barregem bé i ho deixem macerar 10 minuts o un quart d’hora fora de la nevera.
Ara ja ens toca farcir els alvocats amb l’amanida i servir-los a taula. A mi m’agrada decorar-los amb una rosa de salmó, perquè trobo que queda més bonic. D’aquesta manera aprofitem el salmó que havíem reservat abans.
I aquí el nostre alvocat farcit de salmó. Com heu vist és una recepta fàcil, ràpida ,senzilla i  molt sana. Espero que us animeu a provar-ho! I em digueu què tal!


Ara recordeu nova recepta el dilluns 1 de febrer! Una abraçada 

8 comentaris:

  1. Quina bona pinta que té!! i molt fàcil :) Gràcies per la recepta. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si facilíssim i rapidissim! de res guapa ja em diràs si la provés de fer! una abraçada

      Elimina
  2. Nena quina pintassa que tenen!!! A mi els alvocats no m'agraden gens pero vist com queden, m'animaría a tornar-los a provar i tot!!!!. Un petonàs maquissima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi amb els alvocats em va passa que ni fu i fa, però des de fa un temps he anat incorporant-los a algunes receptes i m'hi agrada el gust que donen. Una abraçada guapa

      Elimina
  3. uooo..uooo...uoooo...aquesta recepta és genial!!!
    Ja me l'he apuntada per què em fa una gola :-)
    Un peto :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me'n alegro que t'agradi! Si és fantàstica tan per senzillesa com per presentació que queda molt vistosa. Si t'animes a fer-la ja em diràs! una abraçada

      Elimina
  4. Genial aquesta recepta! Me l'apunto perquè tant l'alvocat com el salmó ens encanten a casa i a sobre recepta fàcil, èxit assegurat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si us agraden les dues coses...amb la recepta tens la combinació perfecta! ja em diràs que tal si la fas a casa! una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT