dilluns, 4 de gener del 2016

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: Espaguetis de carbassó amb formatge i tomàquet fresc

Bona nit,
Estrenem el primer dilluns de l’any i com no podia ser d’una altra manera ho fem amb una nova recepta!  Avui us porto una recepta lleugera i sana. I és que després d’aquests dies de menjars copiosos, que millor que poder menjar alguna coseta més suau.
Perquè no sé vosaltres, però jo estic ben refarta i això que encara queden els reis! Així que penso que aquests dies venen de gust receptes lleugeres i de fàcil pair. A més a més si són ràpides i senzilles de fer PERFECTE!
La recepta d’avui: ESPAGUETIS DE CARBASSÓ AMB  FORMATGE I TOMÀQUET FRESC.
Som-hi !preneu nota dels ingredients:
Ingredients  per a 2 pax
2 carbassons
1 tomàquet madur mitjanet
1 dent d’all
½ nyora o bitxo
Un tros de formatge curat o bé una terrina de formatge fresc
Oli, sal i pebre.
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem els espaguetis de carbassó.  Rentem els carbassons (no cal pelar-los) i comencem a fer els espaguetis. Per a fer-los teniu dues opcions o bé partir el carbassó per la meitat (llarga) i anar tallant tires en juliana. O bé utilitzar un aparell específic per a fer espaguetis de verdures.
NJo us he de confessar que em moria de ganes de tenir un aparell per fer espaguetis de verdures .Fa unes setmanes en vaig trobar un en una botiga d’utensilis per la llar i no em vaig poder resistir. I n’estic súper contenta...us poso una foto per si no n’heu vist mai cap.
 
 Funciona com si fos una maquineta de fer punxa els llapis. És un estri molt fàcil de fer anar, ràpid i pràctic de netejar.
Bé un cop tenim els espaguetis preparats els deixem en un bol . Escalfem la paella amb un raig d’oli i hi posem el gra d’all tallat a làmines i la mitja nyora o bitxo a trossets. O deixem dorar i ho retirem del foc.
!Truc: L’all i la nyora el retirem de l’oli perquè ja ens ha deixat l’aroma i si el deixéssim es cremaria i ens donaria gust amarg.
NEl tema de la nyora o el bitxo és depèn de si voleu que piqui o no. A mi m’agrada l’aroma de la nyora però no volia el toc picant del bitxo per això vaig escollir-la.
Ara afegim a la paella els espaguetis i els saltegem 3 o 4 minuts. Així quedem suaus si voleu més al “dente” els saltegeu una mica menys i si voleu més tovets  doncs una mica més però no cal us excediu dels 5 minuts sinó us quedarà “potxat”.
Retirem els espaguetis en un bol i afegim l’all i la nyora que havíem daurat prèviament.
Per acabar trossegem el formatge i el tomàquet en cru i ho barregem.
NEn el meu cas he posat formatge curat de cabra perquè el tenia per la nevera sincerament, però hi podeu posar qualsevol formatge que us agradi.
I aquí els teniu els nostres espaguetis de carbassó. Com heu vist és una recepta fàcil, ràpida ,senzilla i  molt sana. Què millor per desintoxicar-nos de la afartada d’aquestes festes?
Espero que us animeu a provar-ho! I em digueu què tal!

Ara recordeu nova recepta el dilluns 18 de Gener! Una abraçada i espero que els reis us portin molts regals!

4 comentaris:

  1. Ostres quina pinta! M'encanta el carbassó així que ho hauré de provar però em tocarà tallar-los primer amb la mandolina i després amb un ganivet perquè no tinc aquest aparell...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si t'encanta el carbassó és la recepta perfecta! segur que amb mandolina i després ganivet també et queden molt bé. Ja em diràs el què! una abraçada guapa

      Elimina
  2. Quina bona pinta! M'encanta el carbassó i aquesta recepta té que estar boníssima! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si t'agrada el carbassó has de provar-la! ja em diràs si ho fas! una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT