dimarts, 5 de juny de 2018

CUINEM... CARBASSONS FARCITS

En primer lloc he de dir que decidit! la renovació de l'imatge del bloc haurà d'esperar a les vacancetes d'estiu perquè a tot arreu no es pot arribar!

Com bé sabeu, jo sóc una fan de les verdures i m’agrada cuinar-les de moltes maneres, que voleu que us digui sóc un cul inquiet i m’avorreix menjar sempre el mateix o bé, si més no, de la mateixa manera. Avui us porto una recepta que conte només verdures i una mica de formatge així que si voleu aquest últim punt es podria adaptar i seria una recepta vegana.
Avui cuinem: CARBASSONS FARCITS DE VERDURES
Preneu nota dels INGREDIENTS :
-2 carbassons grans
-1 ceba tendra grossa
-1 tomàquet madur gran
- Un grapat de formatge ratllat (a mi m’agrada dels que combinen diferents tipus de formatges)
-sal, pebre, orenga i oli.
Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc ens cal preparar els carbassons. En traiem el cul i la tapa i els partim en tres trossos més o menys iguals. Si els carbassons són molt petits doncs només amb dos.

Un cop partits amb l’ajuda d’un ganivet de punta fina i una cullera els buidem per dins, això si una mica abans d’arribar a la base parem (ja que no pretenem fer un caneló)
Un cop tenim els carbassons preparats els apartem a la safata amb la que els courem al forn i ens posem amb el farcit.
Sóc conscient que els carbassons com qualsevol verdura es pot farcir del que nosaltres preferim i en aquest cas jo he escollit les verdures encara que també es podria fer de carn, peix si ho preferiu o bé combinat.
En aquest cas jo vaig preparar el farcit amb tomàquet, ceba i el mateix interior del carbassó, tot tallat ben petitet i cuit a la paella amb un petit rajolí oli.

Un cop el farcit està a punt omplim els carbassons deixant un ditet a la part superior per reomplir amb el formatge. Posem una mica d’orenga i cal al forn a 180º fins que el formatge tingui un to daurat.

Aquí els teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla i deliciosa ! Recepta ideal per menjar a casa o a la carmanyola tant per dinar com per sopar. I vosaltres sou dels que us agrada menjar verdures farcides?



5 comentaris:

  1. Quina bona pinta! una abraçada!

    ResponElimina
  2. Jo si hi poses formatge ja m'has guanyat! Però a l'última foto també hi ha unes escates de sal, no? Genial! Ja espero impacient l'estiu i la renovació del blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets molt observadora! Doncs les escates de sal són per donar-li un toc cruixent al final i a més fan de decoració. Si a l'estiu amb calma trobo que podré dedicar el temps que el bloc necessita per canviar d'imatge. Una abraçada

      Elimina
  3. Quina mega bona pinta, realment els cabassons estàn boníssims, en totes les seves versions.
    Una abraçada

    ResponElimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT