dimecres, 14 de novembre de 2018

Cuinem: Pa de plàtan

Doncs si, el final de setmana s'ha convertit en mitja setmana d'aquesta! jajaja però la vida s'ha de prendre amb bon humor, així que on no arribes pares i després cotinues. La recepta arriba amb retard però arriba! Avui us porto una nova recepta de cuina. A més una recepta d'aprofitament perquè  no sé vosaltres, però una de les coses que més greu em sap és haver de llençar menjar. Així que un dels propòsits que ens hem fet a casa és intentar donar una altre vida a aquells culs de nevera o aquells aliments que en un altre moment llençaríem i d'ells surten plats com els d'avui.
Avui us porto una versió del pa de plàtan recepta de @deliciousmartha.

INGREDIENTS:

  • 25 gr de mantega o oli oliva
  • 175 gr de sucre moreno
  • 2ous
  • 3 o platàns madurs (en cas que no estiguin madurs sempre els podeu posar al forn 5 minutets)
  • 250gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 100ml de mel o xarop de atzavara (agave)
  • Un polsim de canyella i un polsim de sucre avainillat
  • 75 gr de xocolata negra
Som-hi comencem!

En primer lloc barregem en un bol l'oli, els rovells dels ous,el sucre, la farina (tamitzada), la mel o el xarop i la canyella.

 Un cop ho tinguem barrejat hi afegim els plàtans aixafats amb una forquilla i continuem barrejant.

Ara ens toca trossejar la xocolata i afegir-la al bol.
Per últim hi posem les clares al punt de neu i les barregem amb cura, sempre de baix cap a dalt amb moviments suaus.
Ara ens toca omplir els motlles, en el meu cas vaig utilitzar un motlle llarg i uns motlles individuals perquè no em cabia tot en el primer motlle. Ho posem al forn preescalfat  a 180º.
Com bé sabeu jo no us parlo mai de  temps, ja que cada forn és diferenent. Ja sabeu que quan punxem i el palet ens surti net ja ho tindrem a punt!
Aquí teniu com em va quedar! 
Una recepta bonissima, sana i de reaprofitament. Ideal per a esmorzars i berenars tant per menjar sol com per sucar! I vosaltres sou dels que sempre se us fan malbé coses a la nevera com a mi?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT