dilluns, 6 d’abril del 2015

Receptes amb molt de gust: FIDEUS UDON AMB VERDURES.

Bon dia i sobretot feliç MONA!
Avui se’ns dubte m’agradaria portar-vos una recepta boníssima de la mona, però està clar que encara no la tinc prou madurada i que em convé treballar molt més la recepta per poder compartir-la amb vosaltres.
Així que veient que la recepta de la mona encara no la tinc massa a punt… He pensat que parlar avui d’un dolç que no fos la mona no era adequat així que avui us porto una recepta que no té res a veure amb el dolç. Avui toca: FIDEUS UDON AMB VERDURES.

No sé si us ho he comentat mai, però sóc una amant de la cultura asiàtica, de la seva gent, dels paisatges, del menjar… i de tant en tant no puc evitar incloure productes asiàtics als meus invents culinaris, sempre amb el meu toc personal.
Així que aquí teniu el meu nou invent!

Ingredients (2-4persones)

  • 2 pastanagues
  • 1 carbassó
  • ½ ceba o 1 sencera (dependrà de la mida)
  • ½ o 1pebrot vermell (dependrà de la mida)
  • 10-12 xampinyons
  • Un pessic de sal
  • 1 paquet de fideus UDON
  • 1 pot de salsa Teriyaki

Som-hi anem a fer FIDEUS UDON!
En primer lloc tallem les verdures a quadradets , no cal que siguin ni massa petits ni massa grans.  I les posem totes a la vegada amb un rajolinet d’oli, dins del wok ,o si no en teniu dins una paella força gran.
! Truc: tallo més petites les verdures que tarden més a coure com la pastanaga i més grans les que es couen més ràpid, ja que com que les posarem totes a la vegada, no en tinguem unes que es couen massa i les altres massa poc.
NPel que fa a la ceba observareu que és congelada. Quan tinc unes quantes cebes a casa les tallo a dauets i les congelo i així sempre les tinc a punt quan vull cuinar! Amb un dia de plorar de tant en tant en tinc prou (jajaja).

Anem saltejant les verdures a foc  ràpid i quan agafin una mica de color, els posem un got d’aigua, les tapem i deixem que acabin de coure amb el seu propi vapor. Un cop cuites les retirem en un bol.

Ara toca coure els fideus. Posem una olla a bullir i quan tinguem l’aigua bullint hi tirem els fideus udon que han de coure 5 minuts justos. Un cop cuits els escorrem i hi passem una mica d’aigua freda.

NEn el meu cas jo compro els fideus a la secció de productes asiàtics del Carrefour, però en alguns supermercats d’alimentació asiàtica també els trobareu sense problemes.

Per últim afegim els fideus cuits, les verdures  i un raig de salsa teriyaki. Ho saltegem uns minuts al wok, provem i rectifiquem de sal, si cal, i ja els tenim a punt per menjar!
N Cal aclarir que Normalment la salsa Teriyaki s’utilitza per a macerar carn i/o peix per coure-la posteriorment. Però a mi m’agrada molt el toc que dona a les verdures i els fideus udon.
Que me’n dieu us agraden els ingredient asiàtics? O sou més de cuina mediterrània?

4 comentaris:

  1. Bé, ja saps que en sóc addicta, a la cuina asiàtica. No ho puc evitar, des dels nems fins als yakitoris, tot em sembla deliciós, passant per les pakores, les gyozes, el bi bim bap... Jo no faig servir tant la salsa teriyaki, prefereixo la yakisoba, però m'ho apunto, perquè segur que està de vici!

    ResponElimina
  2. mmm ohh el bi bim bap també m'encanta és un dels meus plats preferits. Doncs no utilitzo gaire la salsa yakisoba hauré de provar a veure que tal! gràcies per la visita i per compartir receptes asiàtiques tan delicioses!
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Mmmm quina bona pinta! Segur que està boníssim aquest plaç! Tens un blog molt xulo i molt variat, em quedo per aquí per seguir les teves novetats :) Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei gràcies per la visita i encantada que et quedis...sisi se'ns dubte és ben variat...jo sóc d'aquelles que pensa que en la varietat està el gust!
      una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT