dilluns, 15 de gener del 2018

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: PASTÍS DE PATATA

Comencem any pel que fa a les receptes. Jo no sé vosaltres però després d’aquestes festes només tenia ganes de menjar un altre cop amb normalitat i fugir d’aquests àpats intensos d’aquests dies. Avui us porto un plat ideal per dur a la carmanyola ja que és un plat equilibrat amb una mica de tot i que per tan ens serveix perfectament de plat únic.
A més si esteu fent dieta aprofitant el principi d’any us el podeu menjar perfectament.
Avui cuinem: PASTÍS DE PATATA
Preneu nota dels INGREDIENTS per 2 pax :
-4 o patates (depèn de la mida)
-4 o 5 talls de pernil dolç o paó
-1 ou per persona
-6 talls de formatge
- Una mica de formatge ratllat per gratinar
-una cullerada petita de mantega (opcional)
-sal, pebre i orenga.
Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc pelem i tallem les patates a trossos i les posem a bullir.
Un cop tinguem les patates bullides les escorrem i les posem al bol. Ara afegim els dos ous (recordeu que és un per persona) i ho triturem amb la batedora. Quan ho tinguem triturar podem afegir la mantega o la margarina perquè ens quedi més suau (tot i que és opcional). Un cop enllestit salpebrem al gust.


Després preparem el motlle(Jo utilitzo una safata de vidre) untant-lo amb una mica d’oli o de mantega perquè el pastís no s’enganxi.
Un cop tinguem el motlle a punt hem d’anar fent capes: 1r una capa de patata (queda bastant líquida, no patiu és normal!), 2n capa de pernil dolç o paó, 3r capa de formatge. Arribats en aquest punt podeu repetir una capa de pernil dolç perquè quedi més contundent o tornar a repetir les capes.

Un cop fets els dos pisos acabarem amb una capa de patata a dalt de tot.
Ara posem el formatge ratllat i l’orenga. L’heu de posar al forn a uns 180 º (això ja sabeu que dependrá de cada forn) fins que el formatge estigui daurat.
Aquí la teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla, ràpida, fàcil i light! Recepta ideal per menjar a casa o a la carmanyola tant per dinar com per sopar. I vosaltres sou de plat únic o més de dos plats?
Recordeu la setmana del 29 de gener nova recepta. 

8 comentaris:

  1. OSTRES !!!! No ho sabia que es podien fer pastissos de patata, té una pinta espectacular.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si hi queden bonissims! jo diria que la patata és d'aquells aliments amb què pots fer gairebé de tot!

      Elimina
  2. Mmm... Se'm fa la boca aigua! Si, tot i fer dieta, em deixes menjar això, jo feliç com un anís.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi tant és un plat complert i no és greixós així que ideal! Una abraçada

      Elimina
  3. M'encanta que avui que he trobat un forat per visitar-te hi hagi recepteta, i què bona!! no n'he fet mai de pastís de patata, però tinc moltes ganes de provar-lo!! petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja doncs si ja és ben bé casualitat! Doncs si no has fet mai pastís de patata t'ho recomano és molt bo i molt senzill de fer. Una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT