dijous, 17 de maig del 2018

Cuinem... RATATOUILLE A LA MEVA!

Com haureu pogut comprovar a casa ens agrada menjar bé i fer-ho sa. Realment les verdures formen part del nostre dia a dia. Menjar de manera sana a vegades es confon amb fer-ho de manera repetitiva o de menjar sempre igual. Doncs a mi que sóc cul inquiet m’encanta menjar bé però de manera el més variada possible o sigui que sempre faig invents.
Avui us porto una recepta homenatge, que dona nom a una pel·lícula de Disney «RATATOUILLE» i és que la recepta d’avui està inspirada en aquesta recepta francesa encara que la meva és una versió d’aprofitament amb els culs de verdures que sempre queden a la nevera.
Avui cuinem: RATATOUILLE A LA MEVA
Preneu nota dels INGREDIENTS :
-2 carxofes
-1 ceba tendra grossa
-5 xampinyons
-2 tomàquets mitjans madurs
-1 dent d’all
-sal, pebre, orenga, llimona i oli.
Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc ens cal preparar totes les verdures. Per fer-ho cal que les tallem a rodanxes intenta que tinguin una doblada semblant (a mi m’agrada no fer-les massa dobles)
 
Un cop les tinguem totes a punt les anem col·locant seguint una sèrie repetitiva de verdures, per exemple la meva ratatouille en aquesta ocasió portava: tomàquet,carxofa, ceba, xampinyons i tornava a començar. La veritat és que podeu jugar amb les verdures que vulgueu, jo sóc pràctica i normalment faig servir la ratatouille per acabar verdures que tinc a la nevera així que poso una mica el que queda! Jajajaj cuina d’aprofitament que se’n diu.
*Abans de posar les verdures al motlle es convenient untar-lo amb una mica d’oli perquè no s’enganxin.
Un cop col·locades les salem i les posem al forn a 180º tapades amb paper albal durant 60 minuts (aproximadament). Durant aquest temps volem que es vagin coent amb el seu propi vapor i quedin ben tendres.
Un cop passat aquest temps traiem el paper albal i deixem les verdures al forn 30 minuts més perquè quedin una mica dauradetes.
Mentrestant preparem una vinagreta amb llimona, oli, all, orenga, sal i pebre. Per acompanyar la ratatouille.
Un cop tinguem les verdures a punt les servim amb la vinagreta a sobre i col·locades com més ens agradi!
Aquí el teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla i deliciosa ! Recepta ideal per menjar a casa o a la carmanyola tant per dinar com per sopar. I vosaltres sou dels que mengeu verdures sempre igual o us agrada canviar?
Recordeu la setmana del 28 de maig nova recepta.


6 comentaris:

  1. Quina bona pinta! L'haurem de provar! una abraçada

    ResponElimina
  2. M'encanta la idea d'aprofitar els culs de les verdures. Jo que soc de casa de pagesos no suporto que quedin restes de res. Genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si a mi també em fa ràbia tirar-ne i aquesta versió a la meva de la ratatouille és una bona excusa per aprofitar culs! una abraçada

      Elimina
  3. Molt fan del ratatouille, de les verdures en general i de la cuina de reaprofitament!! petonets ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la ratatouille és una gran manera de reaprofitar verdures! Una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT