dissabte, 2 de febrer del 2019

CUINEM: LASANYA DE CARBASSÓ


Ja sabeu que durant el curs els «tuppers» o les carmanyoles són els reis/nes de casa nostra a l’hora de dinar. Així que per anar variant cal anar ideant o provant invents i plats nous... si resulten bons, fàcils i senzills es converteixen en imprescindibles.
Així que avui us porto el meu nou experiment amb carbassons! Que ja us dic ara que formarà part de les carmanyoles de casa una bona temporada.
Avui us presento una d’aquestes receptes per menjar els carbassons de manera diferent.
Cuinem: LASANYA DE CARBASSÓ
Preneu nota dels INGREDIENTS :
-3 carbassons
-3 pams de llonganissa amb pebre (o uns 400gr de carn picada)
-un grapat de ceba tallada a daus (jo en tinc sempre a punt al congelador)
-1 pot de tomàquet (jo utilitzo la de conserva de casa)
-1 paquet de formatge ratllat
- 3 cullerades soperes de formatge tipis philadelphia.
-sal , oli i orenga.
Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc preparem els carbassons. Els netegem bé perquè no els pelarem i els tallem a tires llargues tan fines com ens sigui possible. No desespereu si no us queden tots iguals o si al principi us costa fer-los fins! Els gruixuts o els més lletjos van a la base i solucionat.
Un cop ho tinguem tallat, fem els talls de carbassó a la planxa, un parell de minuts per cada costat fins que trenqui una mica el color.
Un cop cuits els retirem en un plat i ens posem a preparar el farcit.
Per al farcit sofregim la llonganissa primer una mica sola i quan trenqui el color hi afegim la ceba. Quan estigui dauradet hi posem el tomàquet i salpebrem al gust.
Ara és hora de muntar la lasanya. Posem una capa de carbassó a sobre una mica de crema de formatge ( hi donarà untuositat i no ens caldrà posar la típica beixamel). A sobre posarem la carn amb la ceba i la tomàquet i taparem amb una capa nova de carbassó.



Farem en total tres capes de carbassó i dues de farcit. A la part superior posarem una mica de formatge crema i formatge ratllat. Un polsim d'orenga ( a mi m’encanta) i ho posarem al forn a 180º fins que el formatge estigui gratinat.
Aquí la teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla , bona i deliciosa ! Recepta ideal per menjar a casa o a la carmanyola tant per dinar com per sopar. I vosaltres sou dels que mengeu la lasanya típica o feu innovacions?



10 comentaris:

  1. Qué buena pinta tiene esa lasaña! Qué rica!

    Mabel, yo hago una similar, pero en vez de calabacín la hago con berenjena. Por cierto, buena idea lo de la crema de queso, lo tendré en cuenta para la próxima que haga.

    Feliz fin de semana!
    *Besos de colores*

    ResponElimina
    Respostes
    1. La berenjena es que no me gusta en exceso, digamos que me la como pero si puedo escoger no la uso mucho en mis recetas, aunque así disfrazada igual me la comeria bien.
      Me gusta que te parezca útil la idea del queso crema. Un abrazo

      Elimina
  2. Quina pinta més bona que té! M'ha enrecordat moltíssim dues de les meues receptes preferides, la mussaca i la parmigiana italiana, només que aquestes es fan amb albergínies. Jo sóc de lassanya tradicional de verdures, però hauré de provar la teua versió. ;-)
    Una abraçada i gràcies per compartir!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no conec això de la Parmiggiana italiana, ara ho buscaré perquè hem crida l'atenció el nom. Jo la lasanya si la faig amb pasta la faig tan de verdures com de carn, però aquesta al no posar pasta per això la farceixo de carn. Una abraçada

      Elimina
  3. Mmm... Se'm fa la boca aigua. Jo no soc de fer lasanya perquè porta molta feina, però aquesta alternativa m'ha agradat molt. Sobretot el truc del formatge en crema per no haver de fer beixamel. Apuntada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja si és que jo la beixamel no és lo meu, no em desespera i no em surt massa bé, així que busco plan B , C o fins i tot D jajaja una abraçada

      Elimina
  4. Qué hambre!!!!
    Tiene una pinta estupenda!!!
    Me la guardo para probarla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues ya me diras si te animas, a mi es una receta que me encanta! un abrazo

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT