dijous, 12 de març del 2015

Un regal de nadó original: Pastís de Bolquers!

Com bé sabeu, com indica el nom del meu bloc, l’arribada a la dècada dels 30 porta mil aventures i desventures. És una època en que succeeixen moltes coses al nostre voltant i en què el temps no sembla que passi, sinó que més aviat vola!

Doncs una de les característiques de les dones que viuen aquesta dècada o que si acosten per edat  és la MATERNITAT. I amb l’arribada d’aquesta la nostra vida s’inunda d’embarassos, de vivències noves, de cotxets, biberons, donar el pit, bolquers…i de petits i petites que van engrandint la família.

Si bé aquest és un fet científicament provat, que la majoria de dones en aquesta etapa desenvolupen aquest sentit maternal, instint o rellotge biològic…cadascú que li digui com més li agradi. El que també és un fet científicament comprovable és que el 2015 serà un any de molts naixements, almenys al meu entorn.

Amb l’inici de l’any, ja hem tingut l’honor de veure i  de donar la benvinguda, al nostre voltant  a quatre petits/es. I amb la seva arribada ha arribat el dilema, i que els podem regalar que els pugui ser útil als pares?
Roba, vals regal, accessoris de nadó, joguines, coses de la llista... I és que quan fas un regal et fa il·lusió que sigui pràctic, útil i a poder ser únic i original... i ja si es pot fer a mà millor que millor.
Doncs avui us presento l’últim regal que vam donar justament ahir. En aquest cas ha estat un regal amb un toc handmade, que si, tot i què potser no ens va sortir perfecte, va ser fet amb tota la il·lusió del món. El nostre primer PASTÍS DE BOLQUERS.

Com tot bon pastís, us deixo la recepta per si heu de fer un regal i us bé de gust fer una cosa amb un toc original  ( hi ha botigues que t’ho fan, però us asseguro que no té una gran dificultat i fer-ho amb les pròpies mans sempre és més bonic, no?¿)

INGREDIENTS

En el nostre cas vam decidir utilitzar un paquet de bolquers mida 3 mesos, ja que la nena ja tenia un mes, i com que es bastant gran ens feia por que de mida més petita li anessin petits.
Pel que fa a la resta de productes vam optar per la marca Weleda.  La seva línia de nadó es composa de productes naturals amb ingredients biològics i ecològics. I és que ja que triàvem els ingredients, que millor que fossin el més naturals possibles.
I per al biberó i el xumet vam escollir la marca Avent.

PREPARACIÓ
Cargolem els bolquers tot aconseguint petits cilindres. Els podem aguantar amb fil, goma elàstica, celo...etc.

Agafem una base de pastís de les cartró amb blonda i anem posant al voltant de la circumferència un cercle de bolquers.
!No oblideu deixar un espai al centre on posarem una base de cartró ( pot ser alguna capsa reutilitzada) per tal que el pastís pugui agafar alçada.

Un cop tinguem el primer pis muntant el lliguem amb cinta de regal o amb llaç de roba, per tal que quedin tots els bolquers units i ajustats. Al mig col·loquem una segona capsa per donar més alçada i posem l’objecte que volem que sigui el centre del pastís. En el nostre cas vam escollir un biberó.


Al voltant d’aquest vam posar la resta de bolquers i de productes. Vam seguir el mateix sistema amb el llaç i la cinta per ajustar-ho. Com a nota final i dalt de tot com a cirereta del pastís vam col·locar-hi el xumet. I aquest va ser el resultat!
El llaç va ser el que més se'ns va resistir...l'haurem de perfeccionar pel proper! Però no em digueu que no fa goig!
El que més ens va agradar va ser la reacció dels pares contents i encantants per haver-los regalat coses útils i sobretot molt feliços que haguéssim dedicat un temps a personalitzar el regal nosaltres mateixos.

Què us sembla el nostre primer pastis de bolquers?

2 comentaris:

  1. Pues em sembla molt xulo!!
    Vos ha quedat genial!!
    Ara a experimentar amb formes distintes!
    MUacksss

    ResponElimina
  2. Si si, haurem de practicar amb altres models i sobretot perfeccionar el llaç!!
    petonets

    ResponElimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT