dimarts, 28 d’abril del 2015

Sóc massa exigent?

Encara que normalment no publico amb tanta velocitat…avui podem dir que aquest és un post a cop calent.
Us poso en situació abans de començar la meva divagació. Avui ha estat un dia d’aquells que comença bé, però que a poc a poc es va torçant no saps massa bé com i que al final acaba en una jornada laboral que preferiries oblidar.
Doncs bé, quan he plegat avui de la feina, he fet allò que sempre fem tots quan anem carregadets…sí,allò que se’n diu establir vincles comunicatius, perquè la pena expressada entre més individus sembla menys!

Res doncs, així que parlant amb una companya de feina m’ha dit una cosa que m’ha fet pensar i molt: “Vols dir que no ets massa exigent?”(entès que m’ho deia per treure’m pressió, perquè em consta que m’ha vist bastant atabalada.Sort en tinc de tenir companyes així que sempre estan disposades a escoltar i donar suport, un petonet des d'aquí per totes elles).

En un primer moment m’he sentit com si  em llancessin una galleda d’aigua freda a sobre…i després ha començat la meva especialitat vital: DONAR VOLTES A LES COSES (no sé si us ho havia dit mai, però sóc la reina de donar voltes a les coses, en algun post ja us en donaré detalls.)
He començat a pensar: Sóc molt exigent? I per davant meu han passat totes les facetes de la meva vida personals, vitals, laborals… i no he pogut  parar d’analitzar moments, buscant com una boja la resposta a la meva pròpia pregunta.

Però que és ser exigent?Suposo que cadascú de nosaltres entén l’exigència de diferents maneres.
Analitzant-me us diré que sóc una apassionada de la meva feina, gaudeixo molt del que faig i la disfruto molt. M’encanta! Sí, és veritat que malgrat això tinc dies de totes maneres, alguns millor que d’altres…imagino que com ens passa a tots.
També és cert que m’agrada que les coses surtin bé. M’agrada que després de l’esforç, de l’ il·lusió, de les ganes, de les hores, dels somnis que hi poso …quan em plantejo quelcom em surti com jo voldria o almenys si aproximi a la idea que m'havia fet.Encara que sé, que sovint no és així, i ho tinc ben assumit. (toco prou de peus a terra)
Potser a vegades demano i em demano més del que caldria? Doncs no ho sé, sincerament, suposo que en ocasions si que ho faig...crec que no de manera conscient, però imagino que si. 
El que està clar és que exigent o no, hi ha dies en què et qüestiones si fas les coses prou bé, si podries fer-les millor, si no et podries esforçar més del que ho fas... i això a vegades ens porta certa frustració.
Així que de moment si avui  he pecat d’exigent i ara tinc cert grau de frustració... El que em queda de dia intentaré compensar-ho amb filosofia, resignació, paciència , bon humor i una bon berenar...perquè els mals de caps amb un dolç entre mans sembla que són menys, no?

I A VOSALTRES US PASSA QUE DE VEGADES POTSER SOU MASSA EXIGENTS?

Gràcies si heu arribat fins aquí, disculpeu si avui no brilla la coherència en el text, però ja us dic que ha estat a raig. Un petó.



4 comentaris:

  1. Mira, coincideixo amb tu amb lo de l'exigència i lo de donar voltes a les coses.. i el millor jo crec que és distreure's, perquè si no el cap es posa com un bombo... jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei hi tant! Cal distreure's perquè sinó entres en una espiral nefasta! tens tota la raó a la tarda vaig anar a fer un volt i al vespre estava molt menys atabalada!
      Per cert, que bé, trobar algú que també dona tombs a les coses! un petonet

      Elimina
  2. jo si, soc molt exigent i ho reconec jajaj pero tampoc ho veig com una cosa dolenta, al contrari. Si que a vegades ens pot perjudicar perque agafem alguna rabieta (a mi em passa molt sovint, sobretot per la part de ser exigent amb les altres persones), pero ser exigent amb un mateix jo crec que es una qualitat :)

    un petonet!!!

    ResponElimina
  3. Si l'exigència, com tot a la vida és bo però sempre en la seva justa mesura.Penso que l'autoexigència potser una qualitat en alguns moments, però un mal de caps en altres.Suposo que és trobar l'equilibri! però encara no he arribat a aquest punt. Ara m'agrada fer les coses bé i això no ho vull canviar pas, però potser si que hauria de millorar l'autopressió que em poso!
    Un petonet

    ResponElimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT