dimecres, 23 de desembre de 2015

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: COOKIES DE XOCOLATA

Bon dia,
Ja tenim el dilluns aquí! Tranquils que no me trastocat. Sóc conscient que avui és dimecres…però com que us porto la recepta de la setmana avui ,doncs és una mica dilluns.
No us penseu pas que me’n vaig oblidar, però la recepta formava part del regal del meu amic invisible a la feina (vam jugar ahir) i és clar no volia ensenyar-li abans d’hora que era.
Avui us porto una recepta d’aquelles que sempre m’havia vingut de gust fer, però que per A o per B mai m’havia animat.
Ja que la meva amiga invisible és una amant i una catadora empedernida de galetes, que millor que a juntament amb el seu regal obsequiar-la amb un pot ple de galetes casolanes. Malgrat que galetes de mantega ja n’he fet en més d’una ocasió i presentades de mil maneres, aquesta vegada em venia de gust fer un altre tipus de galetes: COOKIES DE XOCOLATA. (Estil xips ahoy però d’anar per casa)

Som-hi preneu nota dels ingredients:
Ingredients
200 gr de xocolata negra de postres trossejada
400 gr de farina
140gr de sucre blanc
140gr de sucre moreno
140gr de mantega
Una culleradeta de llevat químic
2 ous

Comencem la recepta!
En primer lloc barregem la farina, el sucre blanc i el moreno. Els posem en un bol sempre tamisant-los  primer.
NPassem la farina i els sucres per un col·lador perquè sovint fan grumolls i /o boletes i volem que la massa ens quedi el més fina possible. En el cas del sucre d’aquesta manera evitem que ens caiguin terrossos a la massa.

Un cop tenim barrejats els ingredients abans comentat afegim dos ous sencers, i la mantega desfeta a temperatura ambient.
!Truc: En el cas de la mantega ara al hivern l’haurem d’haver tret abans perquè tingui la consistència adequada, si anem amb pressa també podem posar-la uns segons al microones.
Ja veureu que en barrejar la massa té un aspecte força compacte no patiu que és normal. Quan tinguem els ingredients ben barrejats afegim la culleradeta de llevat i la xocolata tallada a trossets.
NÉs important que quan trossegem la xocolata no ho fem a trossos massa petits, ja que la gràcia de la cookie quan la menges es trobar-te fragments de xocolata.
!Truc: Si no volem trossejar la xocolata també podem comprar gotes de xocolata, ja les venen preparades. Pel meu gust però les galetes queden més autentiques amb els trossos de xocolata desiguals tallats a mà.
Ara toca fer boles a la mida que vulguem que ens surti la galeta i posar-les sobre la safata del forn . En el meu cas jo vaig utilitzar una cullera sopera i no la vaig omplir del tot.
NSobretot no aplaneu les boles amb l’escalfor del forn ja s’aplanaran soles. Penseu de deixar separació entre una bola i l’altre perquè quan s’eixamplin les galetes no es toquin entre elles.
Amb el forn preescalfat a 180º ja podem començar a coure les galetes. Necessiten entre 10-12 minuts de cocció, no els cal més. A partir dels 10 minuts observeu com tenen el cul les galetes si tenen un to dauradet ja estan a punt!
No patiu si quan les traieu us sembla que estan toves, és normal endureixen en refredar.
!Truc: Si volem que se us refredin més ràpid poseu-les sobre una reixeta .
I aquí les nostres cookies de xocolata casolanes. Com heu vist és una recepta fàcil, ràpida, senzilla i puc afirmar amb rotunditat que boníssima!  Què me’n dieu? Fan goig no?
En el meu cas jo les vaig presentar-les  dins un pot de vidre, d’aquests que tenen un toc antic, amb una mica de ràfia a dalt i una etiqueta feta a mà.
Espero que us animeu a provar-ho! I em digueu què tal!

Ara recordeu nova recepta el dilluns 4 de Gener! Serà la primera recepta per començar l’any.

12 comentaris:

  1. Nyam, nyam!!! Quina pintassa que tenen :-)
    M'apunto la recepta, a veure que em surt, jiji
    M'agrada molt com les has presentat, aquest potet es preciós!
    Jo també em quedo per aquí de visita per veure coses boniques :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et sortirà super bé és molt senzilla i queda bonissima! si t'animes ja m'explicaràs. Una abraçada

      Elimina
  2. Les cookies fetes a casa són boníssimes! i com dius no són gens complicades de fer. Per aquí em quedo jo també, un petó i bones festes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si són més zenzilles del que em pensava. No m'havia animat mai perquè pensava que eren complicades de fer però mira, tot és qüestió d'intentar-ho. Encantada que et quedis per aquí! una abraçada

      Elimina
  3. Nena pero quina pintassa que fan!!! M'encanten, a mes a mes tenen tota la cara de tenir el mateix gust que les chips ahoy que son boniiiiisiiimes. Haure de fer la teva recepta si o si!!! Un petonas maquissima i bones festes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si estan boníssimes! jo no sóc molt de chips ahoy però les cookies casolanes si que me les menjo. Ja m'explicaràs si les proves de fer, sinó t'animes ja te'n faré i te les faig arribar! una abraçada guapa

      Elimina
  4. M'encanten aquest tipus de galetes, els meus fills les fan i realment surten boníssimes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si són boníssimes, els teus fills són uns cuinetes! una abraçada

      Elimina
  5. quina bona pinta que tenen!! i m'encanta la presentació dins del pot! segur que la persona que ho va rebre li va agradar molt!!

    un petonet i bones festes guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la meva amiga invisible va estar encantada i els seus fills petits em consta que encara més! una abraçada

      Elimina
  6. Mmmmm Què bones!!!! Gràcies per la recepta! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si són delicioses a la ja t'aviso que creen addicció! si les proves de fer ja em diràs! una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT