dilluns, 1 de febrer del 2016

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: PAQUETS DE LLUÇ AMB PERNIL SALAT

Bona nit,
Estrenem setmana, mes  i  nova recepta!  Avui us porto una recepta de peix, ja que me n’he adonat que receptes marines no us en poso gairebé mai. I no és perquè el peix no m’agradi o no el cuini, però si que normalment el faig a la planxa i/o al forn i no són receptes gaire elaborades.
El que m’encanta del peix és que pot ser el plat principal d’un àpat però té l’avantatge que no et deixa mai amb aquella sensació de refart que a mi personalment no m’agrada gens. NO suporto la sensació d’estar retipa.
A més us diré que una de les avantatges d’aquesta recepta és que la podeu fer d’un dia per l’altre. Ja que com tota bona cassoleta al dia després encara està més bona. Ideal doncs per quan tenim convidats a casa i no volem estar cuinant fins l’últim moment.
La recepta d’avui: PAQUETS DE LLUÇ AMB PERNIL SALAT
Som-hi !preneu nota dels ingredients:
Ingredients  per a 4 pax
1 lluç de palangre
8 talls de pernil salat
1 carbassó
1 pastanaga
1 ceba
10 xampinyons
Un got de vi blanc
2 gots de caldo de peix
1 fulla de llorer
farina
Oli, sal i pebre.
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem les verdures.  Rentem els carbassons (no cal pelar-los) i comencem a fer els espaguetis (Des que tinc la màquina de fer espaguetis els posaria a tot arreu ho sé). Per a fer-los teniu dues opcions o bé partir el carbassó per la meitat (llarga) i anar tallant tires en juliana. O bé utilitzar un aparell específic per a fer espaguetis de verdures.  Si us en recordeu us el vaig presentar en aquí.
Farem el mateix amb les pastanagues.  Els xampinyons i la ceba els tallarem en juliana.
 Bé un cop tenim els espaguetis i la juliana de verdura preparats els deixem en un bol .

Ara ens toca preparar el peix. Tallem el lluç a dauets i els sal pebrem.
 
NEn el meu cas jo ja li vaig demanar a la peixatera que em tragues les espines del lluç i em treies els lloms sencers. No ens enganyem, elles ho fan d’allò més fàcil però jo a casa hagués destrossat mig peix.
!Truc: Penseu en no posar gaire sal perquè després aquests paquets aniran embolicats amb pernil salat i això ja els aportarà més sal.

Emboliquem els daus amb el pernil salat i els lliguem amb un escuradents o un fil de cuinar.

Un cop els tinguem a punt els enfarinem, els daurem amb oli i els deixen escórrer sobre paper absorbent.
Ara ens toca saltejar les verdures fins que tinguin una mica de color. Un cop tinguin aquell to dauradet afegim el got de vi blanc i deixem reduir.
Un cop hagi reduït el vi afegim el peix a la cassola i els dos gots de caldo. Ho deixem coure durant uns 7 minutets o fins que el caldo redueixi.

I aquí  teniu els nostres paquets de lluç amb pernil. Com heu vist  no és una recepta difícil, encara que si laboriosa sobretot l’estona de fer els paquets  amb el peix. Espero que us animeu a provar-ho! I em digueu què tal!

Ara recordeu nova recepta el dilluns 15 de febrer! 

13 comentaris:

  1. Nena!, aixo te una pinta d'Olé!!!! a mi m¡encanta el lluç aixi que tingues per segur que la probaré a més a més es super saludable!!!. Que sàpigues que encara no he sopat i m'estàs fent venir salivera jajajaj. Bona nit maca!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estupendo esperant a veure si la proves que tal! jajaj ja sé sap que mirar plats amb la panxa plena fa venir gana! una abraçada

      Elimina
  2. Bones Mabel!!! Però quina pintassa que té el plat que ens has preparat avui... mmmmm mira que no sóc gaire de peix però és que fa una pinta... Segur que està deliciós!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si al combinar el pernil amb el peix dóna un gust molt diferent! una abraçada guapa

      Elimina
  3. Ohhhh, mai se m'hagués acudit la combinació de peix i pernil salat!!! Quina bona pinta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si és una combinació peculiar però et recomano que la tastis! una abraçada

      Elimina
  4. Mare meva, quina bona pinta!! Aquesta me la guardo per fer-la. Una pregunta, queda molt salat amb el pernil? seria per no posar gens de sal al peix. Gràcies! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs al coure el pernil sempre queda més salat, si t'agrada amb poca sal millor no salis el peix. Una abraçada guapa ja em diràs!

      Elimina
  5. Quina pinta!!!
    M'ha entrat ganes de menjar-ne ( i això que el peix i jo no sóm gaire bons amics).
    Me la guardo, que ja es hora que intenti fer una recepta amb peix.
    Un petonet :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs és el que té de bo aquesta recepta que al posar el pernil salat menges peix però amb un toc diferent. Ja em diràs si l'intentes fer. Una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT