Bon dia,
Estrenem la primera
recepta d’aquest any! Avui comencem per
una d’aquelles receptes tradicionals que de ben segur ho heu tastat o ja heu
fet alguna vegada. Una recepta d’aquelles
que passa de generació en generació i que cadascú la va adaptant a la seva
manera. De ben segur que vosaltres la sabeu fer semblant, amb coincidències o totalment diferent.
Aquesta d’avui no és
ni millor ni pitjor que les altres, simplement és la que jo faig a casa.
A més és una recepta
que m’agrada molt perquè no és complicada i et permet deixar-la feta el dia
abans i guanyar temps si tens algun esdeveniment a casa.
La recepta d’avui: SÈPIA
AMB MANDONGUILLES.
Som-hi !preneu nota
dels ingredients:
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem el sofregit.
En aquest cas farem un sofregit clàssic de tomàquet i ceba. Trossegem la
ceba i la posem a coure en una paella amb una mica d’oli. Un cop tinc un to una
mica daurat li afegim el tomàquet, ho salem i ho deixem reduir.
*En el cas jo faig servir tomàquet en
conserva de la meva mare (per allò de l’hort a l’olla que sempre és molt més
bo).
Un cop tinguem el sofregit fet el
passem per la batedora perquè ens quedi més fi i el retirem fins després.
Ara anem per la sèpia. En el meu cas jo
em vaig decantar per sèpia neta ja que es fa més via (sincerament). La
trossegem a daus i la posem a coure a la paella amb un rajolí d’oli. Quan veiem
que agafa un to daurat ja la podem treure i reservar-la per després.
Bé, la cassola ja va agafant forma. Ara
ens toca preparar les mandonguilles. Mireu sobre el tema de les mandonguilles
hi ha moltes receptes: que si barrejar carn de porc i vedella, que si posar-hi
llet, que si posar-hi pa mullat en aigua, que si all i julivert... la veritat
és que és tot un món.
Jo les faig com s’han fet tota la vida
a casa meva amb llonganissa amb pebre (si sou de la zona de Barcelona en direu
botifarra crua), ou i pa ratllat. Així
que jo us explico les meves.
Traiem la llonganissa del budell, l’aixafem
amb una forquilla i afegim ou i el pa ratllat.
*En el cas del pa ratllat us recomano
anar-lo afegint a poc a poc, perquè si ens passem ens quedaran les
mandonguilles bones, però una mica espesses.
Un cop tenim la barreja de les
mandonguilles a punt , les enfarinem i les fregim a la paella perquè agafin un
to dauradet i cruixent.
Ara ja tenim tots els ingredients a
punt així que els posem en una cassola,afegim els pesols i el got de vi blanc i
cobrim la barreja amb aigua o caldo això a gust del consumidor. Ho posem a
coure a foc mig i que faci xup xup.
Mentrestant preparem una picada (amb el
morter, que sempre queda més bo) amb les avellanes, el safra, l’all, el
julivert i sal. Quan tinguem la picada a punt l’afegim a dins de la cassola i
remenem bé.
Continuem deixant que faci xup xup i
quan el caldo hagi espessit ja ho podem treure del foc. Més o menys una mitja
horeta a foc mig.
Doncs aquí teniu la nostra SÈPIA AMB
MANDONGUILLES. Com heu vist no és una recepta
gens difícil. Pel meu gust encara és més bona si la feu d’un dia per l’altre.
És ideal per fer a casa quan tenim convidats, però també per a dur-la a la
carmanyola a la feina i gaudir d’un bon àpat. Això si no oblideu endur-vos un
bon tros de pa perquè no podreu evitar sucar-n’hi.
Espero que us animeu
a provar-ho! I em digueu què tal! Vosaltres com la feu aquesta recepta?
Ara recordeu nova
recepta el dilluns 23 de Gener!
Mmmm! Quina manera més bona de començar l'any!!! I quina pinta que té aquesta recepta!!!! I si és d'aquestes receptes que hem fet o hem tastat, en el meu cas nomès l'he tastada però no descarto fer-la ben aviat.
ResponEliminaPetons!
Si jo també l'havia tastat varies vegades abans d'animar-me a fer-la, no sé perquè em semblava més difícil i al final és una de les meves incondicionals. Una abraçada
Eliminate una pinta deliciosa! jo no soc gaire amant del peix, pero com que porta carn aquest plat es dels unics amb peix que m'agraden jajaja
ResponEliminaara m'has obert la gana!!
un petonet!!
Jajaja si al ser un mar i muntanya tens els dos gustos! l'has de provar. Una abraçada
EliminaNenaaa pero quina pinta tan bona que te aixo!!!, si sabessis la de receptes que tinc per probar ara que tinc cuina!!!, Crec que al final la que acabará com una mandonguilla seré jo com no em posi les piles a fer algo de deport. Sens dubte, me la guardo perque m'encanten les mandonguilles i m'encanta la sepia!!!. Un petonàs maquisima!!!
ResponEliminaGuapa això de l'esport jo també ho tinc pendent és propòsit d'any nou a veure com acaba! jajaja no pateixis que de receptes també n'hi ha de molt sanes i baixes en calories, a més ara amb la cuina nova has de provar-ne alguna! Una abraçada
ResponElimina