Bon nit,
Comencem setmana i ho fem amb una nova recepta! Avui us porto una d’aquelles receptes que
tots hem vist en foto per internet i que a simple vista ja ens atrau perquè té
una presentació espectacular. Una
recepta d’aquelles que posa la cirereta del pastís a un soparet amb família i/o
amics i que a més resulta ideal per endur-se d’un lloc a l’altre.
A més és una recepta
que m’agrada molt perquè malgrat que
sembla complicada de fer quan en veus la foto, no és pas gens difícil i queda
de cine si tens algun esdeveniment a casa. No ens enganyem uns bons postres
sempre venen de gust!
La recepta d’avui: ROSES
DE POMA.
Som-hi !preneu nota
dels ingredients:
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem la poma: la
netegem bé (ja que no la pelarem),la partim per la meitat i traiem els pinyols.
*En el meu cas jo vaig fer servir poma golden, però es pot fer
amb qualsevol tipus de poma.
Ara ens toca laminar la poma a tallets
fins.
Un cop la tinguem trossejada la posem
en un bol amb aigua i el suc de mitja llimona, d’aquesta manera evitarem que s’oxidi
i es posi fosca. És important que tinguem en compte que aquest bol haurà d’anar
al microones (sobretot per la mida).
Ara ens toca posar la poma al
microones. No es tracta de coure-la sinó d’estovar-la una mica per a què quan
muntem les roses la puguem cargolar sense que se’ns trenqui. En el meu cas jo
la vaig coure 9 minuts a potència màxima, en intervals de tres minuts per anar
comprovant com estava.
*Cal tenir en compte que cada microones
es diferent, per tan caldrà que us adapteu al vostre.
Un cop tenim la poma a punt la posem a escórrer
i mentrestant prepararem la massa de pasta de full. Primer l’estirem amb ajuda
del corró i una mica de farina.
Després la tallem en 6 porcions d’uns
tres dits d’ample.
Un cop tallades les untem amb melmelada
en el meu cas va ser melmelada de préssec casolana.
*Si la vostra melmelada és de compra
potser l’haureu d’aclarir amb aigua ja que normalment acostuma a portar
gelatina.
Un cop tenim les tires untades ja podem
col·locar la poma a la part de dalt de la massa i afegir-hi la canyella al
gust.
Ara amb la poma col·locada ens toca
doblegar al massa a sobre (com si féssim un entrepà, perquè ens entenguem).
I cargolar-la sobre si mateixa. Aquest
pas cal fer-lo a poc a poc vigilant que la poma no se’ns escapi.
Amb les roses a punt les posem dins un
motlle de magdalena (perquè no se’ns
enganxi a la safata) .
En el meu cas jo les poso a coure en una safata especial
per magdalenes perquè d’aquesta manera mantenen la forma i no s’eixamplen.
Ara les posem al forn
a 180 º durant entre 30 i 40 minuts (ja
sabeu que això dependrà del vostre forn)
Doncs aquí teniu les
nostres ROSES DE POMA. Com heu vist no és
una recepta difícil, encara que si que requereix una mica de paciència. És
ideal per fer a casa quan tenim convidats, però també per gaudir d’un gran
final de menú en qualsevol àpat.
Espero que us animeu
a provar-ho! I em digueu què tal! Havíeu vist abans aquestes roses? segur que
si!
Ara recordeu nova recepta el dilluns 6 de març!
Mira que no soc gens fan de la poma jo pero vist la bona pinta que tenen, m'ho menjaria!!!, em guardo la recepta perque als meus pares els ho encanta aixi que qui sap... quant vinguin a casa els ho prepararé i que ho provin perque te una pinta increíble!!!. Un petonàs!
ResponEliminaSegur que els agradarà si són fans de la poma a més queda molt bonic posar-ho com a postre quan tens convidats. Una abraçada guapa
EliminaMare meva, quina bona pinta!!! Me l'apunto!! Una abraçada!
ResponEliminaQueden bonissimes. Si proves de fer-les ja m'ho diràs. Una abraçada
EliminaMarta!!! Son impresionants!!! Tenen una pinta!!! Ets un crack
ResponEliminaGràcies Sílvia, ja saps a provar-ho que és light porta poma jajaja una abraçada
EliminaMmmmmm m'encanten les pomes i aquesta recepta ja fa dies que l'havia vist però no tenia ni idea de com fer-la...així que ja no tinc excuses per posar-m'hi el dia que tingui convidats a casa.... Gracies per compartir!!!
ResponEliminaUna abraçada enorme!
Si t'agrada la poma has de provar de fer-la i quan tens convidats queda de cine, segur que els deixaras impressionats. Una abraçada guapa
Eliminaohhhhh, nena, quina pinta!!!!!!
ResponEliminaMmm estaven bonissimes! Una abraçada
Elimina