Bon nit,
Comencem setmana i ho
fem amb una nova recepta! Avui us porto
una recepta d’aquelles que de ben segur que no podreu parar de fer. És una recepta
facilíssima que tindreu preparada en un moment. Resulta ideal per
esmorzars, berenars o per a un moment de simple caprici.
Ara ja us dic ara que
és una recepta molt temptadora i llaminera de la que no us en podreu estar.
La recepta d’avui: CROISSANT DE PASTA DE FULL
Som-hi !preneu nota
dels ingredients:
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem la massa. En el meu cas primer vaig haver de donar-li
forma rodona ja que acostumo a comprar la massa de pasta de full en format
quadrat perquè per a fer coques o pastissos salats m’agrada més com queda. Ara
bé si no la voleu tallar la podeu comprar rodona directament.
*no patiu que els trossos de pasta de
full que sobren no es llancen jo els aprofito per fer deconstrucció de
croissants! jajaja
Un cop tenim la massa preparada la
tallem en vuitens i fem un tall a la part ampla perquè d’aquesta manera
aconseguirem que al coure’ls quedin més grans, ja que la massa podrà
expandir-se més.
Amb les porcions a punt barregem en un
bol l’aigua tèbia i una cullerada de mel. Quan tinguem la barreja ben desfeta
untem les porcions de pasta de full amb aquesta barreja.
La mel li donarà dolçor però no en excés.
Ara ens toca farcir els croissants si
volem, en el meu cas jo en vaig fer la meitat sense cap mena de farcit i l’altra
meitat farcits de crema de cacau. Per farcir-los amb el cacau només heu de
posar-hi una cullerada petita de nutella o nocilla a la part ample de la porció
de massa.
Un cop tenim totes les porcions a punt
ara ens toca cargolar-les de la part ampla a la part més estreta. Quan el
tinguem cargolat arquegem una mica les puntes per donar-los més forma de
croissant.
*Sobretot aneu en compte amb els
croissants farcits, heu de cargolar a poc a poc perquè el farcit no se us
escampi i us surti pel costat.
Ara que ja tenim tots els croissants al
punt els posem al forn a 175º foc a dalt i baix fins que quedin daurats. Abans
de posar-los a la safata els tornem a pintar amb la barreja d’aigua i mel.
*Hi ha gent
que hi posa ou per sobre però a mi m’agrada més la textura més natural . Amb l'ou trobo que es fa com una crosta a sobre.
Un cop els croissants estiguin daurats els
traiem del forn . Si voleu els podeu pintar amb una mica de mel , queden més
lluents i els donarà un toc extra de dolçor. Jo no sóc massa amant de la mel,
però un toc lleuger m’hi agrada.
Doncs aquí els teniu
els nostres CROISSANTS DE PASTA DE FULL casolans. No em digueu que no fan una
pinta deliciosa, ja us dic ara que un cop fet duraran dos segons. Són una
temptació deliciosa.
Espero que us animeu
a provar-ho! I em digueu què tal!
Ara recordeu nova
recepta el dilluns de 20 de febrer!
Ohhhh quina pinta tant increíble i no em pensaba que fossin tan fàcils de fer!!!, me'ls apuntu! aixo que de moment ara no tenim forn pero espero aviat tenir-ne un. Un petonàs maca!!
ResponEliminaSegur que quan tinguis forn no te'n podràs estar de fer-ne són senzillisims i bonissims. Una abraçada guapa
EliminaWow! Fan pinta de ser deliciosos. I amb el que m'agrada la pasta de full. Decidit: em saltaré la dieta per tastar-los.
ResponEliminaJajaja val la pena de tant en tant saltar-se la dieta per donar-se un caprici com aquest. Una abraçada
EliminaM'encanten aquests croissants!!! Estan realment bonissims i són molt fàcils de fer però el truc de la mel no el sabia i la veritat és que hi dona el toc final, així que per la propera n'hi poso!
ResponEliminaAh! i vaig fer les pedres de xocolata amb nous i va ser un vist i no vist, quin èxit!!!!!
M'encanta que comparteixis aquestes receptes tan fàcils i bones!!!!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Si la mel li dona un toc lluent fantàstic i li afegeix una mica més de gust. Ostres quina alegria que fessis les pedres i agredessin! són tan bones. Si les receptes senzilles al final són les que sempre fem més. Una abraçada guapa
EliminaMmmmm què bons!!! Són una temptació :))
ResponEliminaSi una temptació deliciosa! jajaja una abraçada guapa
EliminaAquests croissantets són un vici, i són taaan fàcils de fer com de desaparèixer de la taula ;). Un petó!
ResponEliminaTota la raó del món despareixen en un moment encara que com bé dius, en un moment se'n poden fer més! Una abraçada
Elimina