dilluns, 13 de novembre del 2017

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: BROWNIE DE LLIMONA

Comencem setmana i ho fem amb una nova recepta. Aquesta vegada amb una recepta dolça ideal per acompanyar el cafè o el te de mitja tarda. En aquesta ocasió no es tracta d’una recepta meva sinó d’una versió de la recepta de brownie de llimona de Delicious Martha
Elbrownie de xocolata (us deixo el link de l’entrada al bloc) és un imprescindible de la meva cuina, i és que el faig tot sovint i no falla mai així que en veure la recepta de brownie de llimona no em vaig poder resistir a provar-lo. Això si després de fer-lo unes vegades n’he anat modificant algunes coses de la recepta original, per això us he dit que n’era una versió.
Avui cuinem: BROWNIE DE LLIMONA
Preneu nota dels INGREDIENTS :
-125 gr de farina
-125 de sucre moré (panela)
-50 gr de sucre blanc
- 1/2 Cullerada petita de sal (a la recepta en posa 1)
-150 gr de mantega
-3 ous
- La ratlladura d’una llimona i mitja
-Suc d’una llimona i mitja
PER FER LA COBERTURA (aquí és on he fet més canvis perquè no m’agradava com quedava pel meu gust massa forta de gust)
- 75 gr de sucre glaç (a la recepta en posava 90gr)
- El suc de mitja llimona
-Opcional un polsim de ratlladura de llimona per decorar (a la recepta posa la ratlladura d’una llimona però a mi el gust em sembla massa fort i no li poso)
Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc barregem en un bol la farina, la sal , els dos tipus de sucre i la mantega (aquesta última a temperatura ambient) ho remenem fins que ens quedi una massa compacta.

Ara barregem els rovells dels ous amb la ratlladura de llimona i el suc de llimona i ho barregem a la massa anterior.

Malgrat que la recepta original posa els ous sencers a mi m’agrada més fer les clares a punt de neu perquè el brownie queda amb la textura més suau. Així que jo bato les clares a punt de neu i les afegeixo al final a la massa, sempre remenant de baix cap a dalt.
Untem el motlle amb mantega o margarina i ja podem abocar-hi la massa que haurà de coure al forn preescalfat durant 25 minuts a 180º. El temps ha de ser aquest perquè el brownie ja sabeu que no porta llevat i ha de quedar una mica cruós.
Deixem refredar el brownie dins del motlle i mentrestant preparem la cobertura. Si no volem posar cobertura amb una mica de sucre glaç també queda molt bo !
A sobre podem decorar el brownie amb fruits vermells: mores, gerds, aranyons...

Aquí la teniu la meva versió del brownie de llimona. No em digueu que no és una recepta senzilla, ràpida i fàcil ideal per un caprici dolç. A més te l’avantatge que no omple en excés i es pot menjar després d’un àpat copiós. I vosaltres sou de Brownie?

Recordeu el dia 27 de novembre nova recepta. 

4 comentaris:

  1. I tant que soc de brownie, però no l'he tastat mai de llimona. M'encanta l'alternativa perquè el tradicional pot ser un pèl pesat. Per cert, com t'ho curres, que poses fotos de tot el procés! Genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs és molt bo i no té res a veure amb el de xocolata. Jajaja intento posar fotos però no sempre em queden acceptables. Una abraçada

      Elimina
  2. Mmm... S'ha de provar... Ja t'explicaré 😉

    ResponElimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT