Comencem
setmana i ho fem amb una nova recepta. Aquesta vegada amb una recepta
dolça ideal per acompanyar el cafè o el te de mitja tarda. En
aquesta ocasió no es tracta d’una recepta meva sinó d’una
versió de la recepta de brownie de llimona de Delicious Martha
Elbrownie de xocolata (us deixo el link de l’entrada al bloc) és un
imprescindible de la meva cuina, i és que el faig tot sovint i no
falla mai així que en veure la recepta de brownie de llimona no em
vaig poder resistir a provar-lo. Això si després de fer-lo unes
vegades n’he anat modificant algunes coses de la recepta original,
per això us he dit que n’era una versió.
Avui
cuinem: BROWNIE DE LLIMONA
Preneu
nota dels INGREDIENTS :
-125
gr de farina
-125
de sucre moré (panela)
-50
gr de sucre blanc
-
1/2 Cullerada petita de sal (a la recepta en posa 1)
-150
gr de mantega
-3
ous
-
La ratlladura d’una llimona i mitja
-Suc
d’una llimona i mitja
PER
FER LA COBERTURA (aquí és on he fet més canvis perquè no
m’agradava com quedava pel meu gust massa forta de gust)
-
75 gr de sucre glaç (a la recepta en posava 90gr)
-
El suc de mitja llimona
-Opcional
un polsim de ratlladura de llimona per decorar (a la recepta posa la
ratlladura d’una llimona però a mi el gust em sembla massa fort i
no li poso)
Som-hi
comencem la recepta:
En
primer lloc barregem en un bol la farina, la sal , els dos tipus de
sucre i la mantega (aquesta última a temperatura ambient) ho
remenem fins que ens quedi una massa compacta.
Ara
barregem els rovells dels ous amb la ratlladura de llimona i el suc
de llimona i ho barregem a la massa anterior.
Malgrat
que la recepta original posa els ous sencers a mi m’agrada més fer
les clares a punt de neu perquè el brownie queda amb la textura més
suau. Així que jo bato les clares a punt de neu i les afegeixo al
final a la massa, sempre remenant de baix cap a dalt.
Untem
el motlle amb mantega o margarina i ja podem abocar-hi la massa que
haurà de coure al forn preescalfat durant 25 minuts a 180º. El
temps ha de ser aquest perquè el brownie ja sabeu que no porta
llevat i ha de quedar una mica cruós.
Deixem
refredar el brownie dins del motlle i mentrestant preparem la
cobertura. Si no volem posar cobertura amb una mica de sucre glaç
també queda molt bo !
A
sobre podem decorar el brownie amb fruits vermells: mores, gerds,
aranyons...
Aquí
la teniu la meva versió del brownie de llimona. No em digueu que no
és una recepta senzilla, ràpida i fàcil ideal per un caprici dolç.
A més te l’avantatge que no omple en excés i es pot menjar
després d’un àpat copiós. I vosaltres sou de Brownie?
Recordeu
el dia 27 de novembre nova recepta.
I tant que soc de brownie, però no l'he tastat mai de llimona. M'encanta l'alternativa perquè el tradicional pot ser un pèl pesat. Per cert, com t'ho curres, que poses fotos de tot el procés! Genial!
ResponEliminaDoncs és molt bo i no té res a veure amb el de xocolata. Jajaja intento posar fotos però no sempre em queden acceptables. Una abraçada
EliminaMmm... S'ha de provar... Ja t'explicaré 😉
ResponEliminaJa em diràs el que! una abraçada
Elimina