dilluns, 8 de juny del 2015

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: POLLASTRE AMB SALSA DE MEL I MOSTASSA+ TABOULÉ

Bona tarda, ja tornem a ser dilluns i ens toca nova recepta de cuina.
Amb la calorada ara ja comencen a vindre de gust receptes fresquetes, d’aquelles que podem deixar preparades abans  per poder sortir a gaudir del dia i arribar a casa amb tot a punt! Ideals per dies de platja, de passeig, de riu, de compres...
Aquí teniu la meva primera recepta estiuenca (Bé, ja sé que tècnicament encara no ha arribat l’estiu però amb aquesta calor bé que ho sembla!): POLLASTRE AMB SALSA DE MEL I MOSTASSA ACOMPANYAT DE TABOULÉ .
Ingredients (per a 4 persones)
4 pits de pollastre filetejats (si són molt grans en podeu fer servir 3)
Per la salsa
2 cullerades de postre de mostassa de dijon
4 cullerades de postre de mel
Un raig d’oli
Per al taboule
250 gr de cous cous
250 ml aigua
2 tomàquets (verds o madurs això al gust)
Un cogombre
7-8 fulles de menta
El suc de mitja llimona
Sal
Apa som-hi comencem amb la recepta!
En primer lloc començarem amb l’elaboració del taboule, ja que ens interessa que estigui fred, i com que caldrà posar-lo a la nevera és la preparació que necessitarà més temps.
Comencen explicant que és un taboule:  és una amanida freda típica del món àrab, que es prepara amb sèmola de blat. Hi ha diferents tipus de sèmola de blat, en el nostre cas hem utilitzat el cous cous.
 Per preparar el taboulé posem a bullir l’aigua amb un pessic de sal. Un cop bulli la retirarem del foc i afegirem el cous cous dins de l’olla, deixant-lo reposar  de 5-7 minuts (amb l’olla tapada)
NÉs molt important retirar l’aigua del foc perquè el cous cous no ha de bullir, simplement ha d’hidratar-se.
!Truc: Per tal que el cous cous ens quedi amb la consistència adequada cal que hi posem la mateixa quantitat d’aigua que de cous cous. En el nostre cas 250ml d’aigua/ 250gr de cous cous.
Mentre reposa el cous cous, tallarem a dauets petits els dos tomàquets, el cogombre i picarem bé les fulles de menta.
Un cop passat el temps de repòs del cous cous, l’abocarem en un bol i afegirem un raig d’oli i remenarem bé amb una espàtula o cullera perquè no quedi pres. Després afegirem les verdures tallades, la menta i el suc de mitja llimona. Ara ja ho deixarem a la nevera perquè es refredi.
N Evidentment hi ha  diferents maneres de preparar el taboulé es poden  afegir i treure ingredients al gust! Imaginació al poder.
Mentre el taboulé es refreda anem a preparar la salsa. En aquest cas és una salsa de mel i mostassa.
Posem en un bol dues cullerades plenes de mostassa, 4 cullerades de mel i ho barregem tot, si veiem que ens sembla massa espessa hi podem afegir una mica d’oli.
!Truc: La salsa té un punt picant, si no us agrada tant picant, només heu d’afegir més mel a la recepta. Us recomano que l’aneu tastant sobre la marxa , ja que cada mel i cada mostassa són diferents.
Ara ja ens podem posar amb el pollastre, en aquest cas el sal-pebrerem al gust i al farem a la planxa.

Ho emplatem tot junt i ja teniu un plat bo, fàcil, i molt estiuenc. 

Què us ha semblat? Us agrada la idea per un dia de platja?

4 comentaris:

  1. te una pinta boníssima!! m'arriscare a provar-la, encara que per la cuina soc un desastre i ho acabo fent malbe tot jajjaaj

    un petonet!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta segur que no serà tant! És una recepta molt fàcil i pràctica! Si t'animes ja m'ho faras saber! N'estic segura que et sortirà perfecta!Un petonet guapa

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT