dilluns, 6 de març del 2017

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: CREMA DE PASTANAGA I TARONJA

Bona nit,
Comencem setmana i mes amb una nova recepta!  Avui us porto una de les receptes que m’agrada molt fer  a l’hivern.  A casa ho confesso som molt de sopes i de cremes, tan a l’hivern com a l’estiu. És una manera perfecta de menjar verdures, còmoda de preparar i pràctica de dur a munt i avall amb el tupper o la carmanyola.
De receptes de cremes de verdures n’hi ha varies, encara que a nosaltres el que més ens agrada és anar-les variant i anar provant noves combinacions.
La recepta  d’avui ens agrada molt perquè a més té un toc sorprenent perquè combina fruita i verdura. A més no és complicada de fer i et permet deixar-la preparada el dia abans i guanyar temps si tens feina  pendent.
La recepta d’avui: CREMA DE PASTANAGA I TARONJA
Som-hi !preneu nota dels ingredients:
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem les pastanagues: les netegem , les pelem , les trossegem i les guardem en un bol.
Mentrestant pelem i trossegem la ceba i la posem a coure dins de l’olla en la que farem la crema amb una mica d’oli. Un cop tingui un to una mica daurat li afegim  la resta de verdures: La patata i la pastanaga.
*La ceba és opcional però a mi m’agrada el gustet que dóna.
Remenem bé tots els ingredients i ja podem afegir-hi l’aigua. Jo només poso aigua justa perquè cobreixi les verdures.
Ho deixem bullir tot plegat fins que la patata i la pastanaga estiguin toves ( Si teniu pressa només cal que feu els trossos més petits i courà més ràpid!)
Un cop estigui cuit és l’hora de colar-ho.
*Us recomano que guardeu una mica de caldo de la cocció per si us queda la crema massa espessa pugueu aigualir-la.
Per triturar-ho, jo utilitzo la batedora de gerra ja que m’agrada més com queda la crema, queda més fina. Però podeu fer-ho amb una batedora normal.
Poseu l’escorregut dins de la gerra de batre i afegiu una taronja sencera pelada.
*La gràcia de la crema és el contrast àcid de la taronja amb el toc dolç de la taronja. Així que per anar bé no agafeu taronges molt dolces. En el meu cas jo utilitzo taronges del tros que són de gust potent.
Un cop tingueu la crema a punt afegiu pebre al gust i ja la podeu servir. Es pot acompanyar amb “crostons de pa”, llavors de sèsam o pipes, formatge tipus parmesà... etc això ja al gust de cadascú. A mi la veritat és que sola sense cap complement ja m’encanta.
Doncs aquí teniu la nostra CREMA DE PASTANAGA I TARONJA. Com heu vist  és una recepta molt fàcil. Ideal per fer a casa aquests mesos d’hivern, però també per a dur-la a la carmanyola a la feina . Si la proveu ja veureu que no us deixarà indiferent, és una crema amb un toc especial.
Espero que us animeu a provar-ho! I em digueu què tal!

Ara recordeu nova recepta el dilluns 20 de Març! 

8 comentaris:

  1. Ostres! Quina bona idea... Jo faig sovint la crema de pastanaga però hi poso només una patata i gambes. Així moltes vegades la fem servir de plat únic per sopar però aixó de la taronja ho hauré de provar perquè és una fruita que m'encnata!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres doncs amb gambes ha de ser una combinació bonissima! m'agradaria saber com la fas exactament , això del plat únic m'encanta! Una abraçada guapa

      Elimina
  2. Nenaaa ho hauré de probar aixó, mira que no som gaire de cremes pero tant com la teva com la de la Laia tenen pinta de ser bonísimes!. No se quin gust deu tenir aixo de posar-hi la taronja a dintre pero es cert que la majoria de vegades, els contrastos fan que estigui tot molt mes bo!!!. Me le apuntu!!!!!. Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si els contrastos sovint donen un toc perfecte als plats, i a vegades les combinacions més peculiars són les que queden millor. Una abraçada guapa

      Elimina
  3. Nosaltres també som de cremes, però només quan fa fresqueta. Com que demà sembla que torna l'hivern a veure si m'animo a fer-la, que amb taronja no l'he provada mai i pinta genial. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si aquests dies que ja semblaven tant de primavera i ara un altre cop patacada de fred. Doncs ja em diràs si la proves que tal! Una abraçada

      Elimina
  4. Anda, què curiós! La probaré, té molt bona pinta. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si és una combinació sorprenent, però queda molt bé! Una abraçada guapa

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT