Ja
sabeu que el setembre significa la tornada a la rutina , a poc a poc
els dies d’estiu queden enrere i amb ells les vivències i el
records. No sé per vosaltres, però per mi, el setembre també
implica la tornada a la vida dins el «tupper» i a les receptes
ràpides, senzilles, bones i variades perquè el àpats resultin més
entretinguts.
Així
que comencem la temporada de receptes amb una recepta que podeu dur a
la carmanyola perfectament o menjar-la a casa.
Avui
cuinem: FESOLS GRATINATS
Preneu
nota dels INGREDIENTS:
- un
pot de fèsols cuits
- una ceba
- una dent d’all
- un paquet de formatge ratllat o bé un tros de formatge i el ratlleu.
- oli, sal i julivert
Som-hi
comencem la recepta:
En
primer lloc pelem la ceba i la trossegem a quadradets petits. La
gràcia es fer-ho petit per poder notar el gust però sense trobar
trossos molestos en menjar-ho.
Un
cop la tinguem a punt la posem a coure a foc mig en una paella amb un
raig petit d’oli.
Mentrestant
piquem un all ben petit i l’afegim a la ceba quan aquesta comenci a
agafar color. En el cas de l’all cal remarcar que jo acostumo a
treure’n el cor ja que sinó després repetix molt.
Deixem
daurar la ceba i l’all i quan ja tinguin el color que desitgem
afegim un grapat de julivert picat (si en teniu fresc millor, sinó
doncs de pot).
Ho
retirem del foc i afegim els fesols. En el cas dels fesols tenim dues
opcions o bé el coem a casa o bé els comprem cuits. En el meu cas
en aquesta ocasió eren cuits, ja que sincerament no tenia temps per
coure’ls a casa, ara està clar que si podem fer-ho són molt més
bons.
Quan
ho tinguem tot ben remenat posem la meitat de la barreja en una
safata de forn i col·loquem a sobre el formatge ratllat. Jo vaig
optar per ratllar un tros de formatge del barret de copa, perquè es
desfà menys i queda més cruixent. Però això va a gustos.
Qualsevol formatge que tingueu per la nevera us hi pot quedar bé.
Ara
afegim la segona capa de fesols i una altra capa de formatge. Ho
posem al forn a gratinar uns 15 o 20 minuts a 180º o en defecte fins
que el formatge tingui un to daurat. No pretenem coure sinó que
només es gratini.
Aquí
la teniu una recepta senzilla, ràpida i fàcil per endur-nos a la
carmanyola i gaudir d’un dinar sa i deliciós. I vosaltres sou de
menjar llegums? Les heu tastat mai fetes al forn?
Recordeu
el dia 18 de setembre nova recepta. Aquesta vegada amb un toc dolç!
Ostres nena quina pintassa!!!, mira que ja m'agraden els fessols i no se m'ha ocurrit mai gratinar-los. Aixi que crec que ho probaré i et diré que tal perque fan molt bona pinta!!!. Un petonàs maca!!
ResponEliminaSi és una cosa que en principi no passa pel cap a la primera però realment queden bonissims! Si ho proves ja em diràs el què. Una abraçada
EliminaMmm... amb el que m'agrada el formatge. Jo sí soc de menjar llegums però la veritat és que fora de l'amanida de fesols, amb bacallà o sense, poca varietat més tinc. Així que la recepta em va ideal.
ResponEliminaEpp així ets de les meves jo també sóc formatgera. Doncs ja veuràs que si ets de menjar llegums és una manera fàcil i senzilla de fer-ne. Una abraçada
Elimina