dilluns, 18 de setembre del 2017

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: TRENA DE XOCOLATA

Comencem setmana i ho fem amb una nova recepta. Aquesta vegada amb una mica de dolç que sempre ve de gust.
Us porto una recepta fàcil i senzilla, ideal per berenar, esmorzar o simplement per donar-nos un deliciós capritx de xocolata. A més una recepta amb pasta de full que ja sabeu que acostuma a agradar a tothom.
Ho confesso, adoro la pasta de full. Em sembla versàtil, pràctica i combinable amb molts aliments, vaja que queda bé amb tot. L’altre dia li deia al meu company d’aventures rient « em dónes una pasta de full i podria conquerir el món» (ho heu de llegir amb somriure malèfic tipus bruixa per posar-vos en situació.
Avui cuinem: TRENA DE XOCOLATA

Preneu nota dels INGREDIENTS:

  • Una massa de past de full ( a poder ser de les quadrades)
  • 3 o 4 cullerades soperes de xocolata per untar.
  • una cullerada petita de mel
  • 1/2 got d’aigua calenta
  •  sucre glass
Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc estirem la massa i l’untem tota amb la barreja d’una cullerada de mel i 1/2 got d’aigua. No cal pas gastar tota la barreja (també la farem servir per untar la trena per sobre). Simplement em de fer que quedi la base humitejada.

Un cop la tinguem la base a punt en una meitat untem la xocolata per untar i dobleguem l’altre part de la base a sobre. Ho pleguem com si es tractés d’un llibre.
Amb aquest rectangle de massa de pasta de full farem tres talls de manera vertical deixant tres dits a la part de dalt sense retallar.
Quan ho tinguem a punt en toca començar a trenar, com si es tractes de fer-nos una trena al cabell. En arribar a la punta ajuntem les tres tires i pressionem una mica amb els dits perquè no es desfaci.

Un cop enllestit això, dividim la part superior de la massa que ens hem deixat de tallar en tres parts.
 Acabem de trenar i finalitzem la trena com en el cas anterior.
Ara pintem la superfície de la trena amb la barreja d’aigua i mel i ho posem al forn uns 15 o 20 minuts a 180º o en defecte fins que la trena tingui un to daurat. Ja sabeu que el temps de cocció dependrà de cada forn.
En treure-la del forn si us ve de gust podeu tirar-hi per sobre una mica de sucre glass per decorar.
Aquí la teniu una recepta senzilla, ràpida i fàcil ideal per endolcir matins, tardes o capricis ocasionals. I a vosaltres us agraden les receptes amb pasta de full? En feu a casa?
Recordeu el dia 2 d’octubre nova recepta.



4 comentaris:

  1. ohhh!!!! Ara mateix em menjaria un trosset!!!!
    D'on treus el temps.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja doncs no sé massa d'on el trec però fer aquesta trena és un moment si ho provés ja ho veuràs. Una abraçada

      Elimina
  2. Aiiiix, no em temptis més amb la xocolata! Quina pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que sóc fan de la xocolata. És una dolça temptació!!! jajaja una abraaçda

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT