Comencem
setmana i ho fem amb una nova recepta. Aquesta vegada amb una mica
de dolç que sempre ve de gust.
Us
porto una recepta fàcil i senzilla, ideal per berenar, esmorzar o
simplement per donar-nos un deliciós capritx de xocolata. A més
una recepta amb pasta de full que ja sabeu que acostuma a agradar a
tothom.
Ho
confesso, adoro la pasta de full. Em sembla versàtil, pràctica i
combinable amb molts aliments, vaja que queda bé amb tot. L’altre
dia li deia al meu company d’aventures rient « em dónes una pasta
de full i podria conquerir el món» (ho heu de llegir amb somriure
malèfic tipus bruixa per posar-vos en situació.
Avui
cuinem: TRENA DE XOCOLATA
Preneu
nota dels INGREDIENTS:
- Una massa de past de full ( a poder ser de les quadrades)
- 3 o 4 cullerades soperes de xocolata per untar.
- una cullerada petita de mel
- 1/2 got d’aigua calenta
- sucre glass
Som-hi
comencem la recepta:
En
primer lloc estirem la massa i l’untem tota amb la barreja d’una
cullerada de mel i 1/2 got d’aigua. No cal pas gastar tota la
barreja (també la farem servir per untar la trena per sobre).
Simplement em de fer que quedi la base humitejada.
Un
cop la tinguem la base a punt en una meitat untem la xocolata per
untar i dobleguem l’altre part de la base a sobre. Ho pleguem com
si es tractés d’un llibre.
Amb aquest rectangle de massa de pasta de full farem tres talls de manera vertical deixant tres dits a la part de dalt sense retallar.
Quan ho tinguem a punt en toca començar a trenar, com si es tractes de fer-nos una trena al cabell. En arribar a la punta ajuntem les tres tires i pressionem una mica amb els dits perquè no es desfaci.
Un
cop enllestit això, dividim la part superior de la massa que ens hem
deixat de tallar en tres parts.
Acabem de trenar i finalitzem la trena com en el cas anterior.
Ara pintem la superfície de la trena amb la barreja d’aigua i mel i ho posem al forn uns 15 o 20 minuts a 180º o en defecte fins que la trena tingui un to daurat. Ja sabeu que el temps de cocció dependrà de cada forn.
Amb aquest rectangle de massa de pasta de full farem tres talls de manera vertical deixant tres dits a la part de dalt sense retallar.
Quan ho tinguem a punt en toca començar a trenar, com si es tractes de fer-nos una trena al cabell. En arribar a la punta ajuntem les tres tires i pressionem una mica amb els dits perquè no es desfaci.
Acabem de trenar i finalitzem la trena com en el cas anterior.
Ara pintem la superfície de la trena amb la barreja d’aigua i mel i ho posem al forn uns 15 o 20 minuts a 180º o en defecte fins que la trena tingui un to daurat. Ja sabeu que el temps de cocció dependrà de cada forn.
En
treure-la del forn si us ve de gust podeu tirar-hi per sobre una mica
de sucre glass per decorar.
Aquí
la teniu una recepta senzilla, ràpida i fàcil ideal per endolcir
matins, tardes o capricis ocasionals. I a vosaltres us agraden les
receptes amb pasta de full? En feu a casa?
ohhh!!!! Ara mateix em menjaria un trosset!!!!
ResponEliminaD'on treus el temps.
Jajaja doncs no sé massa d'on el trec però fer aquesta trena és un moment si ho provés ja ho veuràs. Una abraçada
EliminaAiiiix, no em temptis més amb la xocolata! Quina pinta!
ResponEliminaÉs que sóc fan de la xocolata. És una dolça temptació!!! jajaja una abraaçda
Elimina