Bona nit,
Com bé sabeu la
setmana posada vaig tornar a posar en marxa el bloc, i com tots els inicis m’ho
he pres amb calma i tranquilitat. Però aquesta setmana ja tornem a la nostra rutina de publicacions
blocaires habitual. Ara si què si, tornada al bloc al 100%.
Tornem a tenir les
receptes en marxa, que com bé sabeu, podreu trobar publicades els dilluns
alterns. Avui estrenem la temporada
culinària amb un recepta ideal per a dur al tupper o a la carmanyola. És una recepta senzilla, sana, fàcil i ràpida de
fer.
La recepta d’avui:
AMANIDA DE PATATA AMB OLI D’ALFÀBREGA.
Som-hi preneu nota
dels ingredients:
Ingredients
|
5 patates mitjanes
2 tomàquets verds
1 paquet petit de
salmó fumat
Oli, sal i unes
fulles d’alfàbrega fresca.
|
Comencem la recepta!
La manera de dur a terme la recepta és
molt senzilla. En primer lloc rentem bé les patates, ja que les courem amb la
pell dins del microones. Un cop netes les punxem amb una forquilla de manera
que quedin ben foradades.
Ara les posem dins un bol, que taparem
amb paper film i les courem al microones a màxima potència uns 15 minuts.
NEl temps de cocció de les patates dependrà de la potència del microones
i de la mida de les patates. Jo us recomano 15 minuts i si no us queden cuites
anar fent a fraccions de 2 minuts, per no passar-nos del punt de cocció.
!Truc: punxem el paper film amb
el que tapem el bol de manera que quan el vapor el faci inflar tingui una
sortida, sinó en refredar-se se’ns enganxaria el film a sobre de les patates.
Un cop cuites les
deixem reposar una mica, no perquè es refredin del tot però si perquè temperin .
Ara pelem les patates i les tallem a
rodanxes. Tallem també els tomàquets a rodanxes fines i el salmó a tires. Un
cop tots els ingredients estiguin preparats, muntarem l’amanida.
NLes patates també es poden tallar amb la pell això va a gust del
consumidor.
Posarem una primera capa de patata, a sobre
una de tomàquet i immediatament el salmó.
Per amanir-ho prepararem l’oli d’alfàbrega.
Per fer l’oli d’alfàbrega posem 4 o 5 fulles d’alfàbrega fresca, les cobrim amb
oli, afegim un pessic de sal i ho triturem tot amb la batedora.
!Truc: Si no el gastem tot el
podem guardar uns dies a la nevera, aguanta bé!
A l’hora de presentar-ho podeu deixar-ho així,
però en el meu cas jo he decidit posar-hi a sobre una flor de salmó feta cargolant
una tira llarga de salmó en forma de rosa.
Ja veieu que és una
recepta fàcil i ràpida, d’aquelles que pots anar fent mentre fas mil altres
coses a la vegada. I pel que fa als ingredients podeu posar-hi allò que us
vingui de gust: ceba, ou dur, cogombre en vinagre, iogurt...etc
Espero que us animeu
a provar-ho! I em digueu què tal!
Ara recordeu nova
recepta el dilluns 5 d’Octubre!
Nena això te una pinta bonísima!!! Ho probaré perque m'encanten les patates i el salmó!!!. Bona nit maca!
ResponEliminaEi doncs ja em diràs el que...jo també sóc una fan del salmó i les patates! una abraçada
EliminaOstres quina bona pinta... El cap de setmana m'hi poso. mmmmmmm
ResponEliminaSegur que si proves de fer-la quedaràs encantadaaa! un petonet
EliminaQuè fàcil de fer i quina bona pinta! Petons!
ResponEliminaSi sovint les coses senzilles són les més bones...i les que acabes cuinant més! un petonet
EliminaJo la faig semblant però en lloc de salmó hi poso bacallà estellat, prèviament remullat. A sobre ho decoro amb rodanxetes d'olives negres (d'aquelles que són sense pinyol). Ah i l'oli el poso "normal". També hi poso una miqueta de vinagre de Mòdena i BON PROFIT!!
ResponEliminaEi doncs Maria en prenc nota! amb el bacallà estellat segur que també deu quedat boníssim! una abraçada
Elimina