dilluns, 21 de setembre del 2015

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: AMANIDA DE PATATA AMB OLI D'ALFÀBREGA

Bona nit,
Com bé sabeu la setmana posada vaig tornar a posar en marxa el bloc, i com tots els inicis m’ho he pres amb calma i tranquilitat. Però aquesta setmana ja  tornem a la nostra rutina de publicacions blocaires habitual. Ara si què si, tornada al bloc al 100%.
Tornem a tenir les receptes en marxa, que com bé sabeu, podreu trobar publicades els dilluns alterns. Avui estrenem la  temporada culinària amb un recepta ideal per a dur al tupper o a la carmanyola. És  una recepta senzilla, sana, fàcil i ràpida de fer.
La recepta d’avui: AMANIDA DE PATATA AMB OLI D’ALFÀBREGA.
Som-hi preneu nota dels ingredients:
Ingredients
5 patates mitjanes
2 tomàquets verds
1 paquet petit de salmó fumat
Oli, sal i unes fulles d’alfàbrega fresca.

Comencem la recepta!
La manera de dur a terme la recepta és molt senzilla. En primer lloc rentem bé les patates, ja que les courem amb la pell dins del microones. Un cop netes les punxem amb una forquilla de manera que quedin ben foradades.
Ara les posem dins un bol, que taparem amb paper film i les courem al microones a màxima potència uns 15 minuts. 

NEl temps de cocció de les patates dependrà de la potència del microones i de la mida de les patates. Jo us recomano 15 minuts i si no us queden cuites anar fent a fraccions de 2 minuts, per no passar-nos del punt de cocció.
!Truc: punxem el paper film amb el que tapem el bol de manera que quan el vapor el faci inflar tingui una sortida, sinó en refredar-se se’ns enganxaria el film a sobre de les patates.
Un cop cuites les deixem reposar una mica, no perquè es refredin del tot però si perquè temperin .
Ara pelem les patates i les tallem a rodanxes. Tallem també els tomàquets a rodanxes fines i el salmó a tires. Un cop tots els ingredients estiguin preparats, muntarem l’amanida.
NLes patates també es poden tallar amb la pell això va a gust del consumidor.
Posarem una primera capa de patata, a sobre una de tomàquet i immediatament el salmó.
Per amanir-ho prepararem l’oli d’alfàbrega. Per fer l’oli d’alfàbrega posem 4 o 5 fulles d’alfàbrega fresca, les cobrim amb oli, afegim un pessic de sal i ho triturem tot amb la batedora.
!Truc: Si no el gastem tot el podem guardar uns dies a la nevera, aguanta bé!
 A l’hora de presentar-ho podeu deixar-ho així, però en el meu cas jo he decidit posar-hi a sobre una flor de salmó feta cargolant una tira llarga de salmó en forma de rosa.


Ja veieu que és una recepta fàcil i ràpida, d’aquelles que pots anar fent mentre fas mil altres coses a la vegada. I pel que fa als ingredients podeu posar-hi allò que us vingui de gust: ceba, ou dur, cogombre en vinagre, iogurt...etc
Espero que us animeu a provar-ho! I em digueu què tal!

Ara recordeu nova recepta el dilluns 5 d’Octubre!

8 comentaris:

  1. Nena això te una pinta bonísima!!! Ho probaré perque m'encanten les patates i el salmó!!!. Bona nit maca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei doncs ja em diràs el que...jo també sóc una fan del salmó i les patates! una abraçada

      Elimina
  2. Ostres quina bona pinta... El cap de setmana m'hi poso. mmmmmmm

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Si sovint les coses senzilles són les més bones...i les que acabes cuinant més! un petonet

      Elimina
  4. Jo la faig semblant però en lloc de salmó hi poso bacallà estellat, prèviament remullat. A sobre ho decoro amb rodanxetes d'olives negres (d'aquelles que són sense pinyol). Ah i l'oli el poso "normal". També hi poso una miqueta de vinagre de Mòdena i BON PROFIT!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei doncs Maria en prenc nota! amb el bacallà estellat segur que també deu quedat boníssim! una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT