dilluns, 4 de setembre del 2017

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: FESOLS GRATINATS.


Ja sabeu que el setembre significa la tornada a la rutina , a poc a poc els dies d’estiu queden enrere i amb ells les vivències i el records. No sé per vosaltres, però per mi, el setembre també implica la tornada a la vida dins el «tupper» i a les receptes ràpides, senzilles, bones i variades perquè el àpats resultin més entretinguts.
Així que comencem la temporada de receptes amb una recepta que podeu dur a la carmanyola perfectament o menjar-la a casa.
Avui cuinem: FESOLS GRATINATS

Preneu nota dels INGREDIENTS:
  • un pot de fèsols cuits
  • una ceba
  • una dent d’all
  • un paquet de formatge ratllat o bé un tros de formatge i el ratlleu.
  • oli, sal i julivert

Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc pelem la ceba i la trossegem a quadradets petits. La gràcia es fer-ho petit per poder notar el gust però sense trobar trossos molestos en menjar-ho.
Un cop la tinguem a punt la posem a coure a foc mig en una paella amb un raig petit d’oli.
Mentrestant piquem un all ben petit i l’afegim a la ceba quan aquesta comenci a agafar color. En el cas de l’all cal remarcar que jo acostumo a treure’n el cor ja que sinó després repetix molt.

Deixem daurar la ceba i l’all i quan ja tinguin el color que desitgem afegim un grapat de julivert picat (si en teniu fresc millor, sinó doncs de pot).
Ho retirem del foc i afegim els fesols. En el cas dels fesols tenim dues opcions o bé el coem a casa o bé els comprem cuits. En el meu cas en aquesta ocasió eren cuits, ja que sincerament no tenia temps per coure’ls a casa, ara està clar que si podem fer-ho són molt més bons.

Quan ho tinguem tot ben remenat posem la meitat de la barreja en una safata de forn i col·loquem a sobre el formatge ratllat. Jo vaig optar per ratllar un tros de formatge del barret de copa, perquè es desfà menys i queda més cruixent. Però això va a gustos. Qualsevol formatge que tingueu per la nevera us hi pot quedar bé.
Ara afegim la segona capa de fesols i una altra capa de formatge. Ho posem al forn a gratinar uns 15 o 20 minuts a 180º o en defecte fins que el formatge tingui un to daurat. No pretenem coure sinó que només es gratini.
Aquí la teniu una recepta senzilla, ràpida i fàcil per endur-nos a la carmanyola i gaudir d’un dinar sa i deliciós. I vosaltres sou de menjar llegums? Les heu tastat mai fetes al forn?

Recordeu el dia 18 de setembre nova recepta. Aquesta vegada amb un toc dolç!

4 comentaris:

  1. Ostres nena quina pintassa!!!, mira que ja m'agraden els fessols i no se m'ha ocurrit mai gratinar-los. Aixi que crec que ho probaré i et diré que tal perque fan molt bona pinta!!!. Un petonàs maca!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si és una cosa que en principi no passa pel cap a la primera però realment queden bonissims! Si ho proves ja em diràs el què. Una abraçada

      Elimina
  2. Mmm... amb el que m'agrada el formatge. Jo sí soc de menjar llegums però la veritat és que fora de l'amanida de fesols, amb bacallà o sense, poca varietat més tinc. Així que la recepta em va ideal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Epp així ets de les meves jo també sóc formatgera. Doncs ja veuràs que si ets de menjar llegums és una manera fàcil i senzilla de fer-ne. Una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT