dimarts, 2 de setembre del 2014

El deixar per demà el que hauríem d’haver fet avui!

Com diu la dita: “No te acostaras sin saber una cosa más!”, i efectivament! Avui us vull parlar d’una paraula nova , almenys dins al meu vocabulari, que una bona amiga em va exposar fa un temps.
La paraula en si és : PROCRASTINACIÓ.
Segur que molts de vosaltres us deveu plantejar  que significa aquesta paraula? doncs en aquest post en traurem l’entrellat. No es que consideri viquipèdia una font de saviesa massa fiable, però si que, en aquest cas, he trobat una definició que m’agrada força.
En psicologia, procrastinació (paraula derivada del llatí pro: "endavant" i cras: "demà") és l'acció o hàbit de deixar per a més endavant accions o activitats que s'han d'atendre per altres més irrellevants i agradables”.
Aquí teniu el típic símptoma que a la majoria de nosaltres ens ataca després d’un període de vacances, ja sigui uns dies de desconnexió o unes setmanes. I és que, amb l’arribada del mes de SETEMBRE i la fi dels períodes vacacionals per a la majoria de nosaltres, la procrastinació ataca amb molta força i sense pietat.
Qui no té feines acumulades a la taula? objectius i/o projectes que ens havíem plantejat complir aquest estiu i que com sempre haurem de posposar per més endavant? perquè és clar hem trobat mil coses  millors per fer abans ,que el que tocava.
Doncs bé, com les grips a la tardor, la PROCRASTINACIÓ s’estén al mes de setembre...lluitar-hi és complicat, ni analgèsics, ni antíestamínics, ni ibuprofens...No, no, només tenim una solució:
Fer llistes amb tot el que hem de fer, prioritzar, apretar fort les dents i ANAR FENT! A poc a poc i bona lletra... i ja sabeu si en algun moment recaieu en la malaltia de posposar les coses, que sigui per un bon motiu com passar una estona entretinguda llegint aquest post!


ÀNIMS I FORÇA!

Pd: per animar-vos una mica de música!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT