dimarts, 20 de gener del 2015

COM PORTAR UN BLOC AL DIA... I NO MORIR EN L'INTENT?

Com bé sabeu ja fa uns dies que vaig escriure els meus propòsits d’any nou, alguns d’ells els he començat a complir com el que us vaig explicar en el post anterior http://aventuresidesventuresdels30.blogspot.com.es/2015/01/va-de-posar-se-en-forma.html i d’altres diguem que és fa el que és pot.

I és que, m’he proposat dur les coses al dia sobretot el bloc i fer un post com a mínim a la setmana. Com diu el diccionari Termcat un bloc és   Pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s'actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos”.

Entenc que un bloc ha d’estar actualitzat de manera habitual per tal de mantenir-se viu i sóc conscient que un bloc actualitzat és molt més atractiu que aquell en què fa varis mesos que no es publica res…però com dur el bloc al dia i no morir en l’intent ?

Com a lectora de blocs i blocaire aficionada he de dir que sento admiració real per aquells blocs que publiquen de manera diària continguts, que a més val a dir que sovint per no dir sempre són d’allò més interessants. Sempre que entro als seus blocs no puc evitar fer-me la pregunta: Com carai s’ho fan?
Per mi publicar al bloc implica una sèrie de passos:

1.- pensar el tema del que vull parlar: algunes vegades és pura inspiració, d’altres vegades és fruit d’alguna cosa que m’ha passat i m’ha fet reflexionar, d’altres alguna recomanació, un vídeo que m’ha fet riure...

2.- Un cop la idea cal desenvolupar-la: començo escriure, rellegeixo, corregeixo errades de redactat de forma, de cos, d’ortografia... Canvio això, allò...

3.- Pensar la imatge que escau a allò que estic narrant (imatges pròpies val a dir) que amb el Picmonkey (programa del que un dia us parlaré) acabo de polir, posar el logotip...etc

4.- Publicar al bloc i a la pàgina del facebook, que sembla que no però és una estoneta.

Com ho fan per fer això aquests superbloggers? El seu dia té més de 24h? Hi ha algun truc que desconec?
S’accepten consells!

10 comentaris:

  1. La constància a vegades falla una mica, sobretot quan tens altres coses que has de fer sí o sí, però bàsicament penso que el que s'ha de fer és escriure-hi perquè ve de gust i si un dia no es pot...no passa res!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaja si si tota la raó! ja escric perquè em ve de gust i el que no em ve de gust per això el bloc, però no puc evitar quedar-me parada amb aquests blocs que cada dia estan publicant...sempre em pregunto com ho fan!
      No pretenc fer igual em falta temps evidenment, em conformo en intentar anar publicant amb regularitat i complir algun dels meus pròposits d'any nou.
      gràcies pel comentari i la visita!

      Elimina
  2. Jo crec que al món dels blogs tot és mentida. Els que actualitzen cada dia amb uns projectes espectacular, o bé només es dediquen a això o bé tenen col·laboradors.

    Un post ben fet, amb fotos xules, explicacions clares i tot això, se te'n va fàcilment a les tres-quatre hores de preparació. I a més has de tenir la idea, fer una mica d'investigació, comprar el material que et fa falta... per molt organitzada que siguis (que en el meu blog no és el cas :)) necessites temps. I si tens feina, família, amics, vida en general, no tens quatre hores diàries per dedicar-li al blog.

    Bé, és clar, si ets dels blogs que agafen les fotos d'una altra banda, doncs llavors sí, és un moment. Però si crees contingut propi, és una bestiesa de temps invertit.

    Jo crec que s'ha de ser constant, però amb una planficació realista. Si només pots publicar un cop la setmana, doncs un cop la setmana i punt. No té cap sentit posar-se uns objectius massa ambiciosos, i a més, sempre es pot augmentar la periodicitat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per la teva opinió Paula, m'ha agradat molt i m'has animat moltíssim... és clar, no se m'havia acudit pensar en els col·laboradors!
      A més tens raó un post ben fet se'n va facilment a tres o quatre hores i més si edites les teves imatges... hi tant! I com bé dius , quatre hores diàries o més per destinar al bloc si tens feina, família...etc no sempre les tenim!
      Ja m'agradaria a vegades disposar de més de 24 hores al dia per fer tot allò que necessitaria fer!
      Em quedo amb l'últim que has dit: sempre és pot augmentar la periodicitat! jaja de moment vaig fent orgullosa d'anar actualitzant almenys un cop a la setmana!
      Gràcies per la visita, una abraçada...fins aviat espero!

      Elimina
  3. Com ho fan les super bloggers? pues contratant a d'algú que li ho fa! jajajjaj

    Necessitem més hores al dia, mare meua!!!
    Molts besets



    Un Besazo gigante!!

    Te dejo mi nuevo post. Cesta de Bici de Caperucita
    http://www.cosetesdemarta.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. jaja si suposo que tenen gent que els hi fan els posts...ara jajaj no em veig contractant algu...quina gràcia té llavors? crec que perden totalment la personalitat!
      Em quedaré amb les meves publicacions, que potser no són moltes però si que ningú les fa per mi.
      petons i gràcies per la visita.

      Elimina
  4. Doncs jo no en tinc ni idea, de moment vas sent bastant constant, i una entrada a la setmana ja ho voldria jo! ;P

    Molts ànims per seguir així que és molt interessant tot el que ens expliques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja gràcies pels ànims, si no hem puc queixar de moment vaig complint el meu propòsit d'any nou! espero que em duri i que no només sigui fruit del primer més de l'any!
      Moltes gràcies per trobar interessant el contingut del bloc...ets un solet!
      N'estic segura que si t'ho proposes tu també pots actualitzar més sovint si et ve de gust!
      una abraçada enorme

      Elimina
  5. jajajjaja!!! Quins maldecaps que tenim les bloggeres que ens dediquem al bloc en el nostre temps lliure...
    Treballem, tenim la casa a punt, gaudim de la família i de la cuina i a sobre ens liem a tenir un bloc on publiquem coses periòdicament....
    Jo crec que has de fer el que et fa sentir bé, si vols publicar, publiques, si vols cosir, cuses i si vols cuinar, cuines i ja està, el demés està de més com que no ens hi guanyem la vida hem de fer el que ens ve de gust en aquell moment o almenys és com jo ho faig...
    un petonàs,
    Laia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si si, tota la raó del món cal fer allò que ens faci sentir bé i publicar quan ens vingui de gust i tinguem quelcom a compartir! gràcies per la visita.
      Una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT