dimarts, 27 de gener del 2015

Maleïda / Beneïda manta

Avui us parlaré del meu projecte handmade més gran i sens dubte el més llarg. Un any després puc afirmar amb tot l’orgull i satisfacció del món que ja he acabat la meva primera, i per una temporadeta, única manta de ganxet.

Fa aproximadament un any  em va picar el cuquet de fer una manta amb els típics grannys de ganxet. Per als que no esteu posats en el món del ganxet, tranquils, ara us explico que és això dels grannys:  un granny square o  dit d’una altra manera quadradet de l’àvia és un tros de roba teixit amb ganxet que té forma quadrada. En el meu cas vaig optar per un model senzill (em consta que n’hi ha de molt més complicats) i d’una mida una mica més gran a l’habitual.

Així vaig començar amb el meu projecte manta:

-Agulla de ganxet del n. 6 (ergonòmica) per fer segons quines feines són d’allò més comodes.

-Troques i troques de la llana big delight de DROPS: m’encanten aquestes troques perquè canvien de color i aporten a la manta un toc de personalitat, no hi ha cap granny igual a un altre. A més durant el teixir vaig xalar molt, perquè no sabies mai com et sortiria el granny següent . Era com els ous kinder sorpresa que de petita no sabies mai el premi que et tocaria.

-Paciència, molta paciència... que també cal dir que a poc a poc es va anar disminuint. Fins a tal punt que un cop tenia gairebé els grannys enllestits, de fet només em faltava una troca i mitja de llana. Em vaig plantejar començar a ajuntar els quadradets  i allí va començar la maledicció de la manta!hem vaig atabalar  tant, no me’n sortia de cap manera! I allò que jo tenia al cap us asseguro que no s’assemblava amb res al que sortia de les meves mans.


 Us ben juro que vaig arribar a odiar a l’inventor dels grannys, de les mantes, del ganxet, de les llanes i ... bé més val deixar-ho aquí jaja! Perquè si us digues tot el que em va passar pel cap... més val no repetir-ho en veu alta!

De fet ja m’havien avisat que fer un projecte llarg ,com és ara una manta, calia combinar-ho amb altres projectes més petits per no atabalar-se...però jo com que sóc bastant tossuda vaig voler fer-ho tot de cop. I aquí el resultat ,que amb l’arribada del bon temps, va quedar la manta oblidada en un calaix ...fins aquest passat mes de novembre.

Amb energies renovades i havent tirant altres projectes endavant dels que també estic molt orgullosa (ja us aniré ensenyant)... em vaig armar de valor i ganxet en mà vaig tornar a llançar-me sobre el meu particular drac “la granny manta”. I aquest cop si, a poc a poc i bona lletra vaig aconseguir tirar-la endavant.

També us diré que la segona arrencada va ser amb molta energia però que al cap d'uns dies vaig anar aminorant marxes.

Se’ns dubte en aquesta etapa final el que més em va costar va ser decidir la combinació de colors que li donaria... després d’uns quans plantejaments a terra del menjador de casa...granny per aquí... granny per allà... aquí si...aquí no. 

Uns quants dubtes més tard... vaig decidir el muntatge definitiu i armada amb una foto per no canviar més d’opinió...vaig aconseguir liquidar el projecte!


Amb una empenta d'última hora, se'm van fer quarts d'una de la nit el dia que em va agafar el rampell que l'havia d'acabar si o si... quan se'm posa alguna cosa entre cella i cella sóc TERRIBLE !

Per fi havia acabat la meva manta maleïda al principi, beneïda al final de tant llarg periple!

Ara al sofà de casa s’està de luxe i ben calentet, amb la meva estimada manta feta AMB TOT L’AMOR DEL MÓN. Del cert sé que no és perfecte, però per mi és la millor manta del món!

I VOSALTRES TENIU ALGUN PROJECTE MALEÏT?

8 comentaris:

  1. Per fi!
    Ja estic aci!
    Tota la meua admiració per a tu Mabel!
    Jo no podria haver-ho fet, no tinc tanta paciència, sobretoto no tinc paciència per als projectes tan llargs, vaig perden fuelle i al final li agarre mania.
    ME passava igual amb el quadros en la carrera.
    Te ha quedat suuper be!, els colors super xulos!
    He de confessar que jo tinc una feta per la meua sogra i m'encanta! Es el meu tresor!!

    Molt bon projecte, el pròxim mes xicotet, jijij
    Molts besets

    http://www.cosetesdemarta.com

    ResponElimina
  2. Gràcies per l'admiració Marta, no et creguis jo també tenia dubtes de si seria capaç d'acabar-la, perquè quan un projecte s'esternitza tan, com bé dius li acabes agafant mania.
    Jajaj el proper serà més petit sense cap mena de dubte...
    una abraçada i gràcies per la visita!

    ResponElimina
  3. Bufff quina feinada! Jo no puc amb les mantes. Em canso de seguida! Molt bona feina!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, si si una feinada de por! em sembla que tardaré una bona temporada a tornar a fer una manta, almenys d'aquestes mides! jajaj

      Elimina
  4. Jo com bé saps també tinc una ditxosa manta... ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ànims amb ella, jo no pensava pas que me'n sortis i ara és l'orgull de casa! no et desanimis n'estic segura que ho aconseguiras!
      Força al ganxet
      gràcies per la visita!

      Elimina
  5. La manta i la maledicció dels grannies: podríem escriure un llibre de terror o inventar un personatge per espantar les criatures: "si no et menges la sopa, vindrà el senyor dels grannies". Almenys la tens acabada :) (i molt bé que t'ha quedat!!!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina gràcia lo del personatge per fer por als nens...no et pensis que seria un gran què! haurem de treballar en aquesta idea!
      Si, si, això si ja està acabada...però a dia d'avui et diré que encara porta tots els fils penjant!
      gràcies per la visita

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT