Bon dia, com podeu
comprovar aquesta setmana vaig amb un dia de retard.
Com ja us vaig
anunciar la secció de RECEPTES AMB MOLT DE GUST a partir d’aquest mes passava a
ser quinzenal i per tant rebríeu una nova entrega els dilluns alterns. Encara
que ahir per problemes de salut em va ser impossible penjar el post...avui a
primera hora del matí el teniu aquí!
Avui us presento
una recepta ideal per compartir en un dinar o sopar de pedres. Sabeu que és un
dinar de pedres? (bé jo ni dic així, també he sentit anomenar-lo de sobaquillo
o de traigo) Un dinar de pedres és aquell en que tothom porta alguna cosa de
casa que ha cuinat i/o ha comprat i entre tot el que hi ha s’organitza un
àpat conjunt.
Doncs aquí la teniu:
PASTÍS SALAT DE PASTA DE FULL.
En el meu cas en el
dinar de pedres de l’últim dia en vaig fer dos ja que erem una gentada, un de
pernil dolç i formatge ; l’altre de verdures i formatge.
Ingredients
|
2 paquets de pasta de
full quadrada
8 talls de formatge
que fongui ràpid (jo vaig fer servir tipus tranxetes)
10 talls de pernil
dolç
Verdures al gust: jo
vaig posar pastanaga, ceba, carbassó, tomàquet, xampinyons, pebrot vermell i
verd.
1 paquet de formatge
ratllat (jo el vaig fer servir d’aquest que barregen varis tipus de formatge)
Canyella ,orenga, sal
, cúrcuma i pebre
1 ou
|
Apa som-hi amb els
pastissos!
En primer lloc estirem
la massa. Jo l’estiro sobre el paper de forn que després posaré a la safata,
així no em cal traslladar-ho quan està el pastís farcit. (us recordo que tinc
un punt “patós” i hi hauria moltes possibilitats que em caigués a terra).
!Truc: sempre estiro una mica la
massa amb el corró perquè a vegades agafa mala forma quan la traiem del paquet.
Un cop estirada la
massa comencem a fer capes en una meitat de manera que puguem doblegar després
la massa i tapar el farcit.
En el cas del
pastís de formatge i pernil dolç jo vaig fer
4 capes de pernil dolç intercalant al mig de cadascun una capa de
formatge i orenga.
Pel que fa al
pastís de verdures vaig fer una única capa amb totes les verdures prèviament
saltejades a foc mig en una paella. (jo les vaig amanir amb sal, pebre i una
mica de cúrcuma)Un cop posada la capa de verdures a sobre i vaig posar el
formatge ratllat.
N Quan posem el farcit a la pasta de full recordem de no omplir fins a
la cantonada perquè sinó després no ho podrem tancar i ens marxarà el farcit.
Ara ens toca
doblegar la massa i segellar-la. Primer ajuntem la part del mig pinçant amb els
dits i després els dos laterals. Per tal que no se’ns obri untem el pastís amb
ou batut i hi fem uns quants talls perquè no se’ns infli massa al coure.
NEn el meu cas per diferenciar un pastís de l’altre: al de formatge i
pernil dolç hi vaig posar a sobre orenga, mentre que al de verdures i vaig posar
canyella.
Un cop tot a punt
ho posem al forn a 180º i quan veiem que està daurat ja el tenim a punt.
NEl podeu fer sense problema d’un dia per l’altre perquè és tan bo fred
com calent!
Espero que us
agradi! I ja sabeu per a un dinar o sopar de pedres és ideal!
quina bona pinta que te!! jo ara m'he aficionat a les pastes de tonyina, m'encanten jajaj
ResponEliminaprovare la teva recepta!!
un petonet!
Ei doncs segur que amb la tonyina queden superbé aquests pastissos! hauré de provar... i ja et dic el què...si t'animes a fer la recepta ja m'ho diras!
ResponEliminaun petonet
Naltrus li diem sopar de traje.. jajaja bona pinta :P
ResponEliminaEi doncs m'agrada el nom! en prenc nota! un petonet
EliminaQuina bona pinta! Semblen molt senzills de fer i ténen que estar boníssims! Un petó!
ResponEliminaSi senzillisims! és una recepta d'aquelles que sempre et fa quedar bé, sense que l'hi hagis de dedicar massa hores!
Elimina