Bon dia,
Quina calor que fa! Puff
és mortal realitzar qualsevol tipus de moviment innecessari! Sé que aquesta
setmana vaig amb un dia de retard, però ahir entre pitos i flautes em vaig
despistar de publicar el post!
Aquesta setmana toca
una recepta fresca, de fet crec que serà la tònica d’aquest estiu: receptes
fàcils, ràpides , pràctiques i sobretot fresques per combatre la calorada de l’estiu!
La veritat és que
pensar en forns, planxes, woks, paelles i la calor que desprenen, fa molta,
molta mandra...Així que nevera, batedora i congelador seran els reis de la
temporada estival.
Doncs avui us
presento una recepta de Gaspatxo. Això
si, no és el típic gaspatxo de tota la vida. Aquí teniu el GASPATXO DE SÍNDRIA.
Ingredients
|
2 talls de síndria
1 cogombre petit o
mig si és més gran
3-4 tomàquets madurs
(depèn de la mida)
1 raig d’oli
1 raig de vinagre de
vi
1 pessic de sal
|
Apa som-hi de cap al
Gaspatxo!
La manera de dur a terme la recepta és
molt senzilla. En primer lloc pelem el cogombre,el trossegem i l’incorporem a
la batedora.
NEl cogombre es pot posar amb pell. Jo només li poso si són d’aquell
tipus de cogombres que tenen la pell fina, sinó a vegades queden trossets.
Seguidament
incorporem la síndria feta a trossos i els tomàquets també trossejats. Barregem
tots els ingredients dins de la batedora a velocitat mitja.
Ara afegim un raig de vinagre, un raig d’oli i el pessic de
sal . Tornem a triturar i ho tastem per si ens cal rectificar de sal.
NLa sal, l’oli i el vinagre són al vostre gust... a mi m’agrada amb
força vinagre perquè té un toc més àcid.
Un cop ben batut ho
posem a la nevera i ho deixem refredar.
Com més fresc ens ho bevem millor. Si voleu es pot fer d’un dia per l’altre.
A l’hora de
presentar-ho podeu deixar-ho així o podeu decorar-ho amb una mica de pernil
salat cruixent per sobre!
Ja veieu que és una
recepta molt senzilla, però us asseguro que si ho proveu es convertirà en un
dels vostres plats imprescindibles d’aquest estiu.
Espero que us animeu
a provar-ho! I em digueu què tal!
Amb aquesta calor asfixiant, venen de gust cosetes fresques com aquest gaspatxo!!!
ResponEliminaHI tant és una calor insuportable! Així que com més fresc allò que mengem doncs molt millor! Una abraçada
EliminaMmmmmm, quina bona pinta... Em sembla que provaré aquesta recepta.
ResponEliminaGràcies per compartir
De res! Jo encantada que la provis i que formi part dels teus plats refrescants d'estiu! Un petonet
Elimina