Bona nit,
Comencem setmana!
Sé que
la setmana passada us vaig deixar sense cap post però em vaig prendre la
llicència de no treballar en el bloc mentre he estat uns dies fora. Dies en que he gaudint de la magnífica onada de
calor...jaja amb paciència, resignació però, això sí, fent una mica de turisme.
He intentant mantenir
el bloc actiu a través de l’Instagram, tot i que la connexió wifi de la que
disposava no era massa bona, ni massa ràpida. Si voleu veure alguns dels indrets
que he visitat els trobareu allà: @aventuresides30.
Som-hi ... amb el
ventilador enfocat a mi i al portàtil... perquè casa meva és una sauna.A aquestes hores i no corre ni un bri d’aire!Us porto una altra recepta
ràpida, senzilla i sobretot molt refrescant: TOMÀQUETS FARCITS DE GUACAMOLE.
Com us vaig anunciar,
les receptes d’aquest estiu tenen l’objectiu de fer-nos passar una mica millor,
la calor que ens envolta.
Ingredients per a quatre tomàquets
|
1 alvocat
½ ceba (no massa
grossa)
4 tomàquets madurs
Suc de ½ llimona
1 cullerada d’oli
Un pessic de sal
|
Comencem?
En primer lloc us he
de comentar que receptes de guacamole n’hi ha moltes. N’hi ha que porten all, d’altres
bitxo o tabasc per donar un toc picant, menta o altres herbes... en el meu cas no poso cap d’aquests
ingredients perquè m’agrada més suau, crec que així és apte per tots els
paladars.
La manera de dur a
terme la recepta és molt senzilla. En primer lloc partim i pelem l’alvocat , el
trossegem i el posem en un bol. Ara l’aixafem amb una forquilla fins que ens
quedi una mena de pasta.
NSi l’alvocat és madur, un cop partit la pell ens sortirà sola amb els
dits. Si és una mica més verd girem les dues meitats de l’alvocat en sentit
contrari i així el pelarem millor.
Pelem i tallem la ceba a trossos petits
i l’afegim al bol de l’alvocat. Ho barregem i ho retirem en un costat.
!Truc:
Com més petita tallem la ceba menys la notarem dins el
guacamole i quedarà una massa més homogènia.
Ara ens toca partir els tomàquets i
buidar-los per dins. Si no són massa verds amb una cullereta petita ho buidareu
sense dificultats.
La polpa que ens sobra no la llencem,
la tallem a trossets petits i l’afegim dins al bol del guacamole. Salem al gust
i afegim un raget d’oli.
Un cop tenim tots els ingredients dins
el bol ho barregem bé i afegim el suc de llimona que ajudarà a que el guacamole
no s’oxidi.
!Truc:
Per tal de mantenir el guacamole més fresc i evitar
que s’oxidi, en cas que vulguem servir-lo a part, cal que hi posem el pinyol
del alvocat...és un truc que ens ajudarà.
Amb el guacamole enllestit, ara ens
tocarà farcir els tomàquets. Podem servir-los amb la tapa o sense, a mi
personalment m’agrada més amb la tapa.
La presentació pot ser sola o
acompanyada d’una mica d’amanida.
Que me’n dieu, us animeu?
Quina bona pinta! Un plat ideal per ara l'estiu. Petons!
ResponEliminaSi és molt refrescant...amb la calor que fa s'agraeix! un petonet
EliminaSóc molt fan del guacamole! A casa ens encanta :D
ResponEliminaQuan en fem (a lo grande) el mengem amb natxos, o amb fajitas.. però per farcir els tomàquets no ho hem probat mai.. ara me'n menjaria un plaaaat!! :D
Doncs ja em diràs si ho proveu això de farcir els tomàquets... la veritat és que queda bonissim i resulta d'allò més refrescant! un petonet
Eliminatenen una pinta bonissima!! nomes havia provat el guacamole amb natxos, el provare aixi tambe, a veure si m'agrada (segur que si)!!!
ResponEliminaun petonet!
Ja em diràs si t'agrada! a mi em sembla més lleuger i refrescant que menjar-ho amb els natxos!i amb la calor que fa!! un petonet
EliminaQuè bons i què fresquets!!! La veritat és que amb la calor que fa, l'últim que ve de gust és encendre els fogons, així que aquestes receptes són molt adients.
ResponEliminaHi tant, jo només miro que puc fer per cuinar sense encendre fogons o forn i és que sinó suem la gota gorda a la cuina. Ja veuras si la proves és molt refrescant! un petonet
EliminaMMmm quina bona pinta i això ha de ser ben fresc per menjar ara a l'estiu...
ResponEliminaSi fresquissim... passa d'allò més bé amb aquesta calorada! un petonet
Elimina