Bona nit,
Comencem setmana i les receptes del mes d’octubre amb una recepta
ben dolça que ens pot fer companyia en els nostres esmorzars o berenars diaris.
Avui us porto una recepta típica però
que a mi personalment m’ha costat trobar-li el punt... Així que vull compartir amb vosaltres la recepta que a mi millor em funciona!
Avui: MAGDALENES
Som-hi preneu nota
dels ingredients:
Ingredients
|
3 ous
225 gr de faria
175gr de sucre
180 ml d’oli (jo el
gasto d’oliva)
75ml de llet
1 sobre de llevat
químic
PER DECORAR:
Sucre, melmelada i
xocolata.
|
Comencem la recepta!
En primer lloc barregem en un bol :el sucre, la farina, l’oli i la
llet. Cal barrejar-ho bé intentant que
la massa quedi el més fina possible.
NSi voleu tamisar la farina sempre quedarà millor.
A banda separem les clares dels ous i afegim
els rovells al bol on tenim la barreja anterior.
Ara
ens toca treballar les clares que hem reservat i les batem al punt de
neu. Un cop batudes les anem incorporant
a la massa a poc a poc i sempre remenant de baix cap a dalt.
NLes clares a punt de neu ens aportaran més aire a la massa i això farà
que les magdalenes ens quedin més tendres i esponjoses.
Afegirem el llevat
químic a la massa i ho deixarem reposar a la nevera. Mínim un parell d’hores.
NA la massa també podem afegir ratlladura de llimona, de taronja,
canyella...però a mi m’agraden tal qual.
!Truc: Quantes més hores tinguem
la massa a la nevera millor. Fins hi tot podem deixar-la d’un dia per l’altre.
Recordeu de tapar el bol amb un drap o amb paper film.
Passat el temps de refrigeració a la nevera i de repòs arriba el moment
de l’enfornat.
Amb una cullera posarem la massa
dins el paper de les magdalenes i ho posarem al forn a 175º foc dalt i baix. El
temps de cocció dependrà del vostre forn. Jo el que faig és punxar les
magdalenes i quan el punxó surt net és
que ja estan llestes.
!Truc: Penseu no omplir el paper
de magdalenes més de ¾ parts perquè sinó se us vessarà.
!Truc: Si poseu una mica de sucre
a la magdalena abans de posar-la al forn, quan es cogui li donarà un toc
cruixent deliciós.
NA mi m’agrada separar una part de la massa i afegir-hi cacau en pols. D’aquesta
manera podem tenir magdalenes de xocolata o mixtes.
A l’hora de
presentar-les podeu deixar-les així,
però en el meu cas jo he decidit farcir-ne alguna amb melmelada casolana o amb
xocolata. Així algunes d’elles van amb sorpresa!
Què us sembla? Fan bona
pinta no? Us les menjaríeu per esmorzar o per berenar?
Ara recordeu nova
recepta el dilluns 19 d’Octubre!
ohhh, se m'ha fet la boca aigua. He de sortir corrents a esmorzar ja!!
ResponEliminaJajaja quina gràcia que m'has fet Laura... si és que la magdalena mossegada fa venir molta gana!
EliminaMmmmm quina bona pinta!!!!!!!!
ResponEliminaGràcies guapa!! ja no en queden!!! jajaja
EliminaNena m'encanten les magdalenes i a mes a mes están boníssimes, aixi que merci per la recepta. Se'ns dubte ho probare!! Un petonas maca!!
ResponEliminaEi doncs si ho proves ja em diràs que tal t'ha sortit la recepta! una abraçada
EliminaMmmmmmm! Me'n menjaria un parell ara mateix, quina pinta...
ResponEliminaPer una magdalena sempre hi ha lloc! una abraçada
Eliminammmm pero que bones!! les he de fer! i el que vull fer tambe son natilles! pero sempre m'equivoco en alguna cosa i mai queda com voldria...
ResponEliminaun petonet!!
Ei doncs si les proves de fer ja em diràs! Doncs jo de natatilles no en faig mai acostumo a fer més flams...però és ben cert que hi ha receptes que a vegades se'ns resisteixen i molt! no et desanimis! una abraçada
Elimina