Bona nit,
Estrenem el primer dilluns
de l’any i com no podia ser d’una altra manera ho fem amb una nova recepta! Avui us porto una recepta lleugera i sana. I
és que després d’aquests dies de menjars copiosos, que millor que poder menjar
alguna coseta més suau.
Perquè no sé
vosaltres, però jo estic ben refarta i això que encara queden els reis! Així
que penso que aquests dies venen de gust receptes lleugeres i de fàcil pair. A més
a més si són ràpides i senzilles de fer PERFECTE!
La recepta d’avui: ESPAGUETIS
DE CARBASSÓ AMB FORMATGE I TOMÀQUET
FRESC.
Som-hi !preneu nota
dels ingredients:
Ingredients per a 2 pax
|
2 carbassons
1 tomàquet madur
mitjanet
1 dent d’all
½ nyora o bitxo
Un tros de formatge
curat o bé una terrina de formatge fresc
Oli, sal i pebre.
|
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem els
espaguetis de carbassó. Rentem els
carbassons (no cal pelar-los) i comencem a fer els espaguetis. Per a fer-los
teniu dues opcions o bé partir el carbassó per la meitat (llarga) i anar
tallant tires en juliana. O bé utilitzar un aparell específic per a fer
espaguetis de verdures.
NJo us he de confessar que em moria de ganes de tenir un aparell per fer
espaguetis de verdures .Fa unes setmanes en vaig trobar un en una botiga d’utensilis
per la llar i no em vaig poder resistir. I n’estic súper contenta...us poso una
foto per si no n’heu vist mai cap.
Funciona com si fos una maquineta de
fer punxa els llapis. És un estri molt fàcil de fer anar, ràpid i pràctic de
netejar.
Bé un cop tenim els espaguetis
preparats els deixem en un bol . Escalfem la paella amb un raig d’oli i hi
posem el gra d’all tallat a làmines i la mitja nyora o bitxo a trossets. O deixem
dorar i ho retirem del foc.
!Truc:
L’all i la nyora el retirem de l’oli perquè ja ens ha
deixat l’aroma i si el deixéssim es cremaria i ens donaria gust amarg.
NEl tema de la nyora o el bitxo és depèn de si voleu que piqui o no. A
mi m’agrada l’aroma de la nyora però no volia el toc picant del bitxo per això
vaig escollir-la.
Ara afegim a la paella els espaguetis i
els saltegem 3 o 4 minuts. Així quedem suaus si voleu més al “dente” els
saltegeu una mica menys i si voleu més tovets
doncs una mica més però no cal us excediu dels 5 minuts sinó us quedarà “potxat”.
Retirem els
espaguetis en un bol i afegim l’all i la nyora que havíem daurat prèviament.
Per acabar trossegem
el formatge i el tomàquet en cru i ho barregem.
NEn el meu cas he posat formatge curat de cabra perquè el tenia per la
nevera sincerament, però hi podeu posar qualsevol formatge que us agradi.
I aquí els teniu els
nostres espaguetis de carbassó. Com heu vist és una recepta fàcil, ràpida
,senzilla i molt sana. Què millor per
desintoxicar-nos de la afartada d’aquestes festes?
Espero que us animeu
a provar-ho! I em digueu què tal!
Ara recordeu nova
recepta el dilluns 18 de Gener! Una abraçada i espero que els reis us portin
molts regals!
Ostres quina pinta! M'encanta el carbassó així que ho hauré de provar però em tocarà tallar-los primer amb la mandolina i després amb un ganivet perquè no tinc aquest aparell...
ResponEliminaDoncs si t'encanta el carbassó és la recepta perfecta! segur que amb mandolina i després ganivet també et queden molt bé. Ja em diràs el què! una abraçada guapa
EliminaQuina bona pinta! M'encanta el carbassó i aquesta recepta té que estar boníssima! Una abraçada!
ResponEliminaDoncs si t'agrada el carbassó has de provar-la! ja em diràs si ho fas! una abraçada
Elimina