Bon dia,
Comencem setmana i ho fem amb una nova recepta! Avui us porto una recepta dolça, lleugera i sana. La recepta d’avui
són uns postres, dolç per esmorzar o berenar típic d’Anglaterra. És una recepta que combina la tendresa de la
fruita cuita al forn amb el cruixent de la farina, el sucre i la mantega.
Es diu que
aquesta recepta és va inventar durant la segona guerra mundial, com a
conseqüència de la falta d’alguns aliments bàsics com la farina, el sucre o els
ous… la idea va sorgir d’intentar elaborar un pastís però tot utilitzant el
mínim d’ ingredients racionats possibles.
A mi aquest tipus de
dolços m’encanten perquè després d’un
bon dinar, no m’agraden massa les postres embafoses. Penso que venen més de
gust receptes lleugeres i de fàcil pair. A més a més si són ràpides i senzilles
de fer PERFECTE!
La recepta d’avui: CRUMBLE
DE POMA
Som-hi !preneu nota
dels ingredients:
En primer lloc prepararem les pomes. Les
pelem i les tallem a daus la mida al vostre gust.Comencem la recepta!
N Jo us recomano que no siguin ni
massa petits perquè no es torrin massa, ni molt grans perquè no quedi la poma
massa dura.
*En el meu cas només en vaig utilitzar
dues, però si heu de fer la recepta per a més comensals, només cal que compteu
una poma per persona.
Un cop tenim les pomes a punt les
saltegem en una paella a foc mig amb un polsim de canyella. Si voleu podeu
posar una mica de mantega, però si la vostra paella es prou antiadherent no
cal.
Penseu que la poma no ha de quedar
cuita! Només la saltejarem durant uns 3 -4 minuts perquè quedi més tova.
Ara col·loquem la poma dins una safata
de forn. I la deixem preparada per afegir-hi el crumble. En el meu cas m’agrada
utilitzar una safata de vidre perquè així puc veure el punt de cocció mentre és
el forn.
Per preparar el crumble barregem amb les mans dins un bol: la farina, el sucre
i la mantega (freda de la nevera).
El tema de la mantega
freda és molt important perquè és el que ens ajudarà a crear els grumolls que
desitgem. NO VOLEM UNA MASSA HOMOGÈNIA!
Un cop tinguem la
barreja a punt la posem sobre la poma i de cap al forn a 160º entre 35 i 40
minuts, foc dalt i baix. Si us agrada podem tornar a posar canyella a sobre (a mi m'encanta així que en vaig tornar a posar!)
El tema del forn ja l’hem
comentat en varies ocasions, cada forn és diferent així que aneu mirant la
cocció del vostre crumble un cop la cap
de dalt té un color daurat suau ja ho tenim cuit!
I aquí el teniu el nostre CRUMBLE DE POMA. Com bé sabeu m’encanta ensenyar-vos i compartir amb vosaltres receptes
fàcils, ràpides ,senzilles, bones i sanes.
Aquesta és d’aquelles receptes perilloses, perquè si la proveu de fer segur que
repetireu... us aviso!
Espero que us animeu
a provar-ho! I em digueu què tal!
Ara recordeu nova
recepta el dilluns 6 de juny!
Ohhh Mabel!, aixo ha d'estar bonísim!!!, mare meva crec que no podría viure a casa teva perque m'hauria de passar tot el dia al gimnàs amb la de coses bones que has de fer!!!. Jajaja, un petonàs maca!!
ResponEliminaEstà bonississim! Jajaja bé viure no però uns dies de vacances segur que els disfrutaries! Entre setmana a dinar la vida és en plan tupper però els caps de setmana i els vespres ens ho treballem més! sóc un cul inquiet!una abraçada
EliminaEs d'aquestes receptes que sempre he tingut ganes de provar i no m'atraveixo per què la poma al fonr no la soporto...però em dona a mi que amb sucre i mantequilla m'encantarà! jiji!
ResponEliminaM'encanta com expliques la recepta, així que d'aquesta setmana no passa!
Un petonàs!
A veure el gust de la poma és nota força però la textura és diferent! a mi la poma al forn sencera no m'acaba de fer el pes, però el crumble el trobo espectacular! Si ho proves ja m'ho diras! una abraçada
EliminaMmmmmm boníssim!!! La tarta tatin m'encanta, i segur que aquesta també m'agradaria molt! Gràcies!
ResponEliminaDoncs ja ho saps a tastar-la, jo t'ho recomano! una abraçada
EliminaMMmmm canyella i poma.... m'encanta però em feia una mica de por aquesta recepta... tot i que de la manera que ens l'expliques tu, la provo segur!! Quina cuinera que tenim aquí!!!!
ResponEliminaPtó,
Et feia por? i això? ja veus que és ben senzilla segur que si la proves et resultarà un plaer fer-la, perquè és d'allò més pràctica! Una abraçada
Elimina