Bona nit,
Comencem setmana i
com no podia ser d’una altra manera ho fem amb una nova recepta! Avui us porto una recepta dolça que m’he
atrevit a titular COCA DE TROS.
I és que en aquesta
època de l’any, al tros els que en
tingueu o en defecte a l’hort ,abunden molts productes fantàstics de temporada
amb els que és senzill elaborar delicioses i sanes receptes tot aprofitant allò que la natura ens ofereix.
En el cas de la
recepta d’avui, he combinat dos productes típics d’aquestes dates : el préssecs
tardans de finals de setembre i les avellanes que ja estan arreplegades o en
alguns casos que s’acaben de plegar en aquests últims dies.
M’agrada la idea de
poder cuinar sempre que es pugui amb productes de temporada . I és que tot i que avui en dia
podem menjar de tot durant tot l’any, no hi ha res com menjar els aliments en
el seu moment adequat a nivell de gust sobretot.
Som-hi !preneu nota
dels ingredients:
Comencem la recepta!
En primer lloc prepararem la massa de
la nostra coca. Posarem en un bol: el sucre, les avellanes triturades i la
farina tot remenant-ho bé perquè quedi barrejat.
Després afegirem l’oli i els ous. Per
fer-ho farem un forat a la massa , tipus volcà perquè m’entengueu, i posarem els ingredients al mig.
Ara toca posar-hi les dues mans i anar
amassant amb calma i tranquil·litat. Sabrem que la massa és a punt quan se’ns
desenganxi dels dits (no us he pogut posar foto perquè amassar i fer fotos tot
a la vegada no és massa factible)
*No patiu si us queda la massa tova
sempre podeu posar una mica més de farina per espessir.
Un cop tinguem la massa a punt en fem
una bola i la deixem reposar tapada amb un drap dins de la nevera una horeta.
Si la voleu deixar una mica més tampoc passaria res.
Després d’aquesta hora ja podem estirar
la massa. Podeu donar-li la forma que vulgueu, però un rectangle com la safata
del forn és una opció pràctica i senzilla.
*SOBRETOT feu la massa ben prima , us
ho dic per experiència pròpia, sinó al coure s’infla i us quedarà una cosa
contundent i pretenem que siguin uns postres
lleugers. També serà bona però amb un tros ja estareu tips/es.
Amb la massa a punt netegem els
préssecs, els tallem i els posem sobre la massa.
Ara ho pintem amb ou hi espolsem per
sobre una mica de sucre, en el meu cas hi vaig posar sucre morè perquè dóna un
toc de color en coure que m’agrada molt.
Tot seguit ja ho podem posar al forn a
180º durant 30 minuts. Un cop passat aquest temps ho retirem i ja ho podem
servir.
En el meu cas vaig decidir posar-hi
alguns trossets d’avellana que havia preparat de més per a la massa per
donar-hi un toc cruixent.
Aquí la teniu la nostra COCA DE TROS. Com heu vist
és una recepta una mica més llarga de
fer que altres que us he presentat, sobretot pel temps d’espera en la massa.
Però n’estic segura que si us animeu a
provar-ho us encantarà el resultat!
Ara recordeu nova
recepta el dilluns 17 de d’Octubre!
Quina bona pinta! Té que estar molt bo aquest postre de préssecs. Una abraçada!
ResponEliminaBoníssim ara atipa bastant. Una abraçada
EliminaNoia aquesta coca té una pinta genial"!!! I deu estar més que bona, boníssima!!!!
ResponEliminaHaurem de provar-la jjj
Petons,
Si bonissima encara més si te'ls pots menjar amb fruita directa del tros, això és diu de l'hort a l'olla! Una abraçada
EliminaMmm... I amb préssecs! Genial!
ResponEliminaSi és una bona combinació. Una abraçada
Elimina