divendres, 6 de gener del 2017

COM ORGANITZAR EL BLOC?

De fet potser el títol més escaient a l'entrada hauria de ser com organitzar el bloc i no morir en l'intent?
Com organitzar les publicacions del bloc? ... Aquí el meu gran dilema! No sé mai quan publicaré perquè encara que em proposi uns dies al final per A o per B acaben sent uns altres. L’únic amb el que sóc prou constant és amb les receptes de cuina! Així que  com heu llegit en un dels meus primers posts d’aquest any un dels meus propòsits d’any nou era aconseguir dur el bloc al dia i de manera més organitzada.
Per fer-ho vaig buscar per internet algunes plantilles i organitzadors setmanals pensats per altres blocs. Sempre es bo agafar idees d’aquells que ja ho han fet abans. Només buscant al google trobem molts organitzadors diferents, en format vertical, horitzontal, amb més colors, amb menys, més seriosos, més divertits... n’hi ha per tots els gustos i colors. Aquí us en deixo tres exemples dels que més em van agradar.
  • El de Creative Mindly

http://www.creativemindly.com/2015/09/organizador-planificador-semanal-mensual-gratis.html

  • El de creacions Bn

http://www.creacionesbn.com/2013/09/blogueras-motivadas-organizador-semanal.html

  • El de Out el blog

http://outelblog.blogspot.com.es/2013/09/organizador-para-los-posts-de-tu-blog.html

Tot i això després d’estar buscant una bona estona no en vaig trobar cap que m’acabes de fer el pes. Jo necessitava tenir un calendari del mes sencer i poder organitzar-me les publicacions de manera molt visual. Així que em vaig fer el meu propi calendari de publicacions del mes de gener (a tot el mes vista ). No mireu el disseny, no és que m’hi hagi esmerat massa, només pretenia tenir un calendari clar i amb algun toc de color.
A més em dona la sensació que complirà dues funcions a la vegada una és a nivell personal per poder-me organitzar millor els posts i l’altre és cap a vosaltres perquè sempre sapigueu quin dia podeu trobar nova publicació al bloc i no hagueu de jugar a si l’encerto l’endevino com fins ara.


Com podeu veure les publicacions s’organitzen de manera quinzenal: Una setmana publico el dimarts i el divendres, la següent el dilluns i el dijous...així de manera alternativa. De moment no m’he atrevit a marcar cap temàtica fixa (bé menys les receptes que ja són un clàssic cada dilluns de manera quinzenal) ja que crec que el bloc és un element viu i no el vull pas encorsetar. Va contra la meva vessant aventurera que dóna nom al bloc. Així que la idea és bloc més organitzat Sí! Però bloc encorsetat NO!Què us sembla? Vosaltres us organitzeu les publicacions al bloc o aneu a cegues?




14 comentaris:

  1. Em sembla perfecte el calendari q has creat, aixi m agrada començant l any ben organitzada👍👏👏👏

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la idea és continuar organitzada però ja veurem si ho puc complir! jajaja una abraçada

      Elimina
  2. Oooh! Quanta organització per començar l'any! I veig que t'has proposat que no ens avorrim: 9 entrades en un mes! D'això se'n diu ser una bloguera com cal. Jo sóc de dilluns, normalment cada quinzena. I no em perdré cap dels teus posts perquè tinc el mètode ideal: afegir els blogs que m'agraden a la llista de lectura de blogger. De tant en tant només cal preparar-se un te i seure còmodament per anar repassant les últimes novetats dels blogs que segueixo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja bé si dit tot junt 9 posts semblen molt! a veure si aconsegueixo tirar-los endavant! de moment he començat bé a veure com acaba! una abraçada. Per cert encantadissima de formar part de la teva llista de lectura, tot un honor!

      Elimina
  3. m'agrada molt!! jo ara faig servir un excel que no es ben be un calendari, si no que apunto les idees dels posts per cada mes i ja ho vaig distribuint com em sembla jajaja

    un petonet!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A doncs amb excel també em sembla que deu ser pràctic. Jo de moment he anotat quan vull publicar, el què encara no! jajaja una abraçada

      Elimina
  4. Ostres quina organització!!! Jo també faig com tu, m'he fet jo mateixa un calendari i així vaig anotant el que vull postejar i ho tinc tot en un cop d'ull i funciona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vull intentar-ho fer així, si veig que vaig apurada ja reconduire el calendari... això rai que es pot canviar quan es vulgui. Una abraçada

      Elimina
  5. Huala!!!! Quina mega organització!!!! Jo intento publicar els diumenges, però no tots és factible.
    Nou entrades en un mes, això si que és un mega repte!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si és un bon repte, ja veurem a veure com el portaré...a mi també em passa que no sempre puc complir, per això vaig pensar en el calendari a veure si així vaig millor. Una abraçada

      Elimina
  6. Holaaa!!! cuant de temps! jajajja, ja torno a estar per aquí!!, doncs la veritat es que jo si que intento seguir unes pautes de publicació perque sino aixo es un caos. Si que es cert de vegades que em costa trobar temps per redactar un post pero encara que m'hagi de quedar passat la una de la nit, l'acabo si o si, perque sino un dia començo... ja ho faré dema.. un altre... avui no tinc temps... i al final sempre se'm va quedant, aixi que desde fa un temps em vaig imposar si o si que ho havia de fer, i de moment ho compleixo ben sovint, menys els tutorials del divendres que ara tinc una mica de caos i fins que no torni a la normalitat em serà una mica difícil!. Un petonàs maquisima i aquí estarem per llegir-te!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si jo també intento fer-ho de publicar al bloc el dia que tinc pensat...però aquests últims mesos doncs ha estat complicat portar-ho bé, per això he pensat en el calendari. A veure si ho aconsegueixo si arribo a la meitat del teu nivell estaria contentíssima. Una abraçada

      Elimina
  7. Aquests planificadors són genials! Jo intento planificar-m'ho i publicar al menys una vegada a la setmana, però moltes vegades acabo improvitzant ... Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si això d'improvitzar és el que més em passava a mi per això a veure si amb el calendari intento ser més organitzada. Veure'm el que em dura jajaja! una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT