Una
de les coses que més m’agrada quan vaig de restaurant o menjo un
plat nou és intentar endevinar com està fet i quins ingredients
porta. Això si, sempre que el plat m’agradi! Jajaja és com una
mena de curiositat. Doncs bé el tataki és un plat que sempre m’ha
agradat, així que després de provar-ne uns quants vaig decidir
fer-ne la meva pròpia versió.
Avui
cuinem: TATAKI DE SALMÓ
Preneu
nota dels INGREDIENTS :
-1
llom de salmó per persona
-suc
de 1/2 llimona
-4
o 5 cullerades de salsa de soja
-un
polsim de pebre
-
Un grapat de llavors de sèsam blanc i negre
Som-hi
comencem la recepta:
En
primer lloc preparem el salmó. Val a dir que quan fem el tataki el
salmó només el marquem per tant no és cuit del tot, així que jo
sempre el compro fresc i el congelo mínim 72 h tot i que pot ser
molt més no hi ha problema. Així que en primer lloc cal descongelar
el peix (millor si ho deixem fer sol).
Ara
en toca treure-li la pell i posar-lo a marinar en la barreja que fem
del suc de llimona, la soja i el pebre. Mínim ha de marinar 1/2 hora
perquè absorbeixi bé els aromes i gustos.
Un
cop el tinguem marinat l’arrebossem amb les llavors de sèsam i el
posem a la planxa (ha d’estar prèviament escalfada a temperatura
alta)
Penseu
que no pretenem coure el peix sinó marcar-lo i sallar-lo per tots
els costats.
Un
cop ho tinguem a punt ho posem sobre una fusta i el tallem a làmines
de 1 dit de gruix. Per acompanyar-lo podem posar wasabi i/o salsa de
soja, encara que a mi sol també m’agrada.
Aquí
el teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla, ràpida i
fàcil ! Recepta ideal per menjar peix sense complicar-nos massa la
vida i de manera diferent. Ja us aviso que si ho proveu no podreu
parar. I a vosaltres us agrada el tataki?
Recordeu
en quinze dies nova recepta.
M'agrada el tataki però sempre l'he menjat de tonyina. M'agrada la idea de fer-lo amb salmó. Mmm...
ResponEliminaJo també l'havia menjat amb tonyina però la veritat és que a casa som més de salmó. Una abraçada
EliminaMe l'apunto! Aquesta recepta s'ha de provar!!! Ja t'explicaré... ;)
ResponElimina