dilluns, 9 d’abril del 2018

CUINEM...TATAKI DE SALMÓ


Una de les coses que més m’agrada quan vaig de restaurant o menjo un plat nou és intentar endevinar com està fet i quins ingredients porta. Això si, sempre que el plat m’agradi! Jajaja és com una mena de curiositat. Doncs bé el tataki és un plat que sempre m’ha agradat, així que després de provar-ne uns quants vaig decidir fer-ne la meva pròpia versió.
Avui cuinem: TATAKI DE SALMÓ
Preneu nota dels INGREDIENTS :
-1 llom de salmó per persona
-suc de 1/2 llimona
-4 o 5 cullerades de salsa de soja
-un polsim de pebre
- Un grapat de llavors de sèsam blanc i negre
Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc preparem el salmó. Val a dir que quan fem el tataki el salmó només el marquem per tant no és cuit del tot, així que jo sempre el compro fresc i el congelo mínim 72 h tot i que pot ser molt més no hi ha problema. Així que en primer lloc cal descongelar el peix (millor si ho deixem fer sol).
 

Ara en toca treure-li la pell i posar-lo a marinar en la barreja que fem del suc de llimona, la soja i el pebre. Mínim ha de marinar 1/2 hora perquè absorbeixi bé els aromes i gustos.
Un cop el tinguem marinat l’arrebossem amb les llavors de sèsam i el posem a la planxa (ha d’estar prèviament escalfada a temperatura alta)


Penseu que no pretenem coure el peix sinó marcar-lo i sallar-lo per tots els costats.
Un cop ho tinguem a punt ho posem sobre una fusta i el tallem a làmines de 1 dit de gruix. Per acompanyar-lo podem posar wasabi i/o salsa de soja, encara que a mi sol també m’agrada.
Aquí el teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla, ràpida i fàcil ! Recepta ideal per menjar peix sense complicar-nos massa la vida i de manera diferent. Ja us aviso que si ho proveu no podreu parar. I a vosaltres us agrada el tataki?
Recordeu en quinze dies nova recepta.


3 comentaris:

  1. M'agrada el tataki però sempre l'he menjat de tonyina. M'agrada la idea de fer-lo amb salmó. Mmm...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també l'havia menjat amb tonyina però la veritat és que a casa som més de salmó. Una abraçada

      Elimina
  2. Me l'apunto! Aquesta recepta s'ha de provar!!! Ja t'explicaré... ;)

    ResponElimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT