En primer lloc he de dir que decidit! la renovació de l'imatge del bloc haurà d'esperar a les vacancetes d'estiu perquè a tot arreu no es pot arribar!
Com
bé sabeu, jo sóc una fan de les verdures i m’agrada cuinar-les de
moltes maneres, que voleu que us digui sóc un cul inquiet i
m’avorreix menjar sempre el mateix o bé, si més no, de la mateixa
manera. Avui us porto una recepta que conte només verdures i una
mica de formatge així que si voleu aquest últim punt es podria
adaptar i seria una recepta vegana.
Avui
cuinem: CARBASSONS FARCITS DE VERDURES
Preneu
nota dels INGREDIENTS :
-2
carbassons grans
-1
ceba tendra grossa
-1
tomàquet madur gran
-
Un grapat de formatge ratllat (a mi m’agrada dels que combinen
diferents tipus de formatges)
-sal,
pebre, orenga i oli.
Som-hi
comencem la recepta:
En
primer lloc ens cal preparar els carbassons. En traiem el cul i la
tapa i els partim en tres trossos més o menys iguals. Si els
carbassons són molt petits doncs només amb dos.
Un
cop partits amb l’ajuda d’un ganivet de punta fina i una cullera
els buidem per dins, això si una mica abans d’arribar a la base
parem (ja que no pretenem fer un caneló)
Un
cop tenim els carbassons preparats els apartem a la safata amb la que
els courem al forn i ens posem amb el farcit.
Sóc
conscient que els carbassons com qualsevol verdura es pot farcir del
que nosaltres preferim i en aquest cas jo he escollit les verdures
encara que també es podria fer de carn, peix si ho preferiu o bé
combinat.
En
aquest cas jo vaig preparar el farcit amb tomàquet, ceba i el mateix
interior del carbassó, tot tallat ben petitet i cuit a la paella amb
un petit rajolí oli.
Un
cop el farcit està a punt omplim els carbassons deixant un ditet a
la part superior per reomplir amb el formatge. Posem una mica
d’orenga i cal al forn a 180º fins que el formatge tingui un to
daurat.
Aquí
els teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla i deliciosa !
Recepta ideal per menjar a casa o a la carmanyola tant per dinar com
per sopar. I vosaltres sou dels que us agrada menjar verdures
farcides?
Quina bona pinta! una abraçada!
ResponEliminaMoltes gràcies guapa!
EliminaJo si hi poses formatge ja m'has guanyat! Però a l'última foto també hi ha unes escates de sal, no? Genial! Ja espero impacient l'estiu i la renovació del blog!
ResponEliminaEts molt observadora! Doncs les escates de sal són per donar-li un toc cruixent al final i a més fan de decoració. Si a l'estiu amb calma trobo que podré dedicar el temps que el bloc necessita per canviar d'imatge. Una abraçada
EliminaQuina mega bona pinta, realment els cabassons estàn boníssims, en totes les seves versions.
ResponEliminaUna abraçada