Deu
ni do si feia dies que no us portava cap recepta. Així que avui ja
tocava! Us porto una recepta ideal per aquesta època per a disfrutar
dels préssecs de finals d’estiu i dels de principis de tardor. És
una recepta d’origen francès concretament
de Lemosí (Limousin). Jo
el vaig descobrir anant a dinar a un restaurant francès d’aprop de
casa que ens agrada molt. Em va passar allò que tastes, i et dius he
de saber com es fa aquest pastís (jo reconec que no sóc molt de
dolç «el cuino, però no en menjo massa» i per això quan trobo un
pastís que m’agrada he de provar de fer-lo a casa!)
Cuinem:
CLAFOUTIS DE PRÉSSEC
Preneu
nota dels INGREDIENTS :
-4
ous
-1
préssec gran o dos de mitjans
-200
ml de llet ( sinó us agrada la de vaca o podeu fer amb una llet
vegetal)
-120
gr de farina
-40
gr de mantega o oli oliva
-un
raget de rom
-100
gr de sucre
Som-hi
comencem la recepta:
En
primer lloc posem en un bol la llet, la mantega (desfeta), el sucre ,
els ous i el raget de rom i ho batem ben batut.
Després
afegim la farina tamisada a poc a poc i tornem a batre.
Un
cop tinguem la massa preparada la posem dins al motlle de forn i
preparem els préssecs.
Pelem
els préssecs i els trossegem al gust, la mida dels trossos depèn de
si ens els volem trobar més o menys.
El
posem al forn a 180º . Sabrem que està cuit quan en punxar ens
surti el punxó net. No us preocupeu si se us infla molt i després
es desinfla és totalment normal.
Aquí
la teniu. Deliciós i refrescant postre. A mi m’agrada perquè és
poc dolç i té una textura molt lleugera tipus el pastís de
formatge. I vosaltres havíeu menjat mai Clafoutis? Us animeu a
provar aquesta recepta?
Uau! El nom ja m'encanta. Així que el pastís ha d'estar... "de muerte"!
ResponElimina