Bona tarda, ja tornem a ser
dilluns i ens toca nova recepta de cuina.
Amb la calorada ara ja comencen
a vindre de gust receptes fresquetes, d’aquelles que podem deixar preparades
abans per poder sortir a gaudir del dia i arribar a casa amb tot a punt! Ideals
per dies de platja, de passeig, de riu, de compres...
Aquí teniu la meva primera
recepta estiuenca (Bé, ja sé que tècnicament encara no ha arribat l’estiu però
amb aquesta calor bé que ho sembla!): POLLASTRE AMB SALSA DE MEL I MOSTASSA
ACOMPANYAT DE TABOULÉ .
Ingredients (per
a 4 persones)
|
4
pits de pollastre filetejats (si són molt grans en podeu fer servir 3)
Per la salsa
2
cullerades de postre de mostassa de dijon
4
cullerades de postre de mel
Un
raig d’oli
Per al taboule
250
gr de cous cous
250
ml aigua
2
tomàquets (verds o madurs això al gust)
Un
cogombre
7-8
fulles de menta
El
suc de mitja llimona
Sal
|
Apa som-hi comencem amb la
recepta!
En primer lloc començarem amb
l’elaboració del taboule, ja que ens interessa que estigui fred, i com que
caldrà posar-lo a la nevera és la preparació que necessitarà més temps.
Comencen explicant que és un
taboule: és una amanida freda típica del món àrab, que es
prepara amb sèmola de blat. Hi ha diferents tipus de sèmola de blat, en el
nostre cas hem utilitzat el cous cous.
Per preparar el taboulé posem
a bullir l’aigua amb un pessic de sal. Un cop bulli la retirarem del foc i
afegirem el cous cous dins de l’olla, deixant-lo reposar de 5-7 minuts (amb l’olla tapada)
NÉs molt important retirar l’aigua del foc perquè el cous
cous no ha de bullir, simplement ha d’hidratar-se.
!Truc: Per tal que el cous cous ens
quedi amb la consistència adequada cal que hi posem la mateixa quantitat d’aigua
que de cous cous. En el nostre cas 250ml d’aigua/ 250gr de cous cous.
Mentre reposa el cous cous, tallarem a dauets petits els dos tomàquets, el cogombre i picarem bé les fulles
de menta.
Un cop passat el temps de
repòs del cous cous, l’abocarem en un bol i afegirem un raig d’oli i remenarem
bé amb una espàtula o cullera perquè no quedi pres. Després afegirem les
verdures tallades, la menta i el suc de mitja llimona. Ara ja ho deixarem a la nevera perquè
es refredi.
N Evidentment hi ha diferents maneres de preparar el taboulé es
poden afegir i treure ingredients al
gust! Imaginació al poder.
Mentre el taboulé es refreda
anem a preparar la salsa. En aquest cas és una salsa de mel i mostassa.
Posem en un bol dues cullerades
plenes de mostassa, 4 cullerades de mel i ho barregem tot, si veiem que ens
sembla massa espessa hi podem afegir una mica d’oli.
!Truc: La salsa té un punt picant, si
no us agrada tant picant, només heu d’afegir més mel a la recepta. Us recomano
que l’aneu tastant sobre la marxa , ja que cada mel i cada mostassa són
diferents.
Ara ja ens podem posar amb el
pollastre, en aquest cas el sal-pebrerem al gust i al farem a la planxa.
Ho emplatem tot junt i ja
teniu un plat bo, fàcil, i molt estiuenc.
Què us ha semblat? Us agrada la idea
per un dia de platja?
MMMMMMMMMMMMMMM quina bona pinta!!!!
ResponEliminala pinta és bona...però el gust!!! mmmm t'ho asseguro! un petonet
Eliminate una pinta boníssima!! m'arriscare a provar-la, encara que per la cuina soc un desastre i ho acabo fent malbe tot jajjaaj
ResponEliminaun petonet!!!
Marta segur que no serà tant! És una recepta molt fàcil i pràctica! Si t'animes ja m'ho faras saber! N'estic segura que et sortirà perfecta!Un petonet guapa
Elimina