dilluns, 20 de juliol del 2015

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: TOMÀQUETS FARCITS DE GUACAMOLE

Bona nit,
Comencem setmana! 
Sé que la setmana passada us vaig deixar sense cap post però em vaig prendre la llicència de no treballar en el bloc mentre he estat uns dies fora. Dies en que he  gaudint de la magnífica onada de calor...jaja amb paciència, resignació però, això sí, fent una mica de turisme.
He intentant mantenir el bloc actiu a través de l’Instagram, tot i que la connexió wifi de la que disposava no era massa bona, ni massa ràpida. Si voleu veure alguns dels indrets que he visitat els trobareu allà: @aventuresides30.
Som-hi ... amb el ventilador enfocat a mi i al portàtil... perquè casa meva és una sauna.A aquestes hores i no corre ni un bri d’aire!Us porto una altra recepta ràpida, senzilla i sobretot molt refrescant: TOMÀQUETS FARCITS DE GUACAMOLE.
Com us vaig anunciar, les receptes d’aquest estiu tenen l’objectiu de fer-nos passar una mica millor, la calor que ens envolta.
Ingredients  per a quatre tomàquets
1 alvocat
½ ceba (no massa grossa)
4 tomàquets madurs
Suc de ½ llimona
1 cullerada d’oli
Un pessic de sal

Comencem?
En primer lloc us he de comentar que receptes de guacamole n’hi ha moltes. N’hi ha que porten all, d’altres bitxo o tabasc per donar un toc picant, menta o altres herbes... en el meu cas no poso cap d’aquests ingredients perquè m’agrada més suau, crec que així és apte per tots els paladars.
La manera de dur a terme la recepta és molt senzilla. En primer lloc partim i pelem l’alvocat , el trossegem i el posem en un bol. Ara l’aixafem amb una forquilla fins que ens quedi una mena de pasta.
NSi l’alvocat és madur, un cop partit la pell ens sortirà sola amb els dits. Si és una mica més verd girem les dues meitats de l’alvocat en sentit contrari i així el pelarem millor.

Pelem i tallem la ceba a trossos petits i l’afegim al bol de l’alvocat. Ho barregem i ho retirem en un costat.
!Truc: Com més petita tallem la ceba menys la notarem dins el guacamole i quedarà una massa més homogènia.
Ara ens toca partir els tomàquets i buidar-los per dins. Si no són massa verds amb una cullereta petita ho buidareu sense dificultats.
La polpa que ens sobra no la llencem, la tallem a trossets petits i l’afegim dins al bol del guacamole. Salem al gust i afegim un raget d’oli.
Un cop tenim tots els ingredients dins el bol ho barregem bé i afegim el suc de llimona que ajudarà a que el guacamole no s’oxidi.
!Truc: Per tal de mantenir el guacamole més fresc i evitar que s’oxidi, en cas que vulguem servir-lo a part, cal que hi posem el pinyol del alvocat...és un truc que ens ajudarà.
Amb el guacamole enllestit, ara ens tocarà farcir els tomàquets. Podem servir-los amb la tapa o sense, a mi personalment m’agrada més amb la tapa.
La presentació pot ser sola o acompanyada d’una mica d’amanida.

Que me’n dieu, us animeu? 

10 comentaris:

  1. Quina bona pinta! Un plat ideal per ara l'estiu. Petons!

    ResponElimina
  2. Sóc molt fan del guacamole! A casa ens encanta :D
    Quan en fem (a lo grande) el mengem amb natxos, o amb fajitas.. però per farcir els tomàquets no ho hem probat mai.. ara me'n menjaria un plaaaat!! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja em diràs si ho proveu això de farcir els tomàquets... la veritat és que queda bonissim i resulta d'allò més refrescant! un petonet

      Elimina
  3. tenen una pinta bonissima!! nomes havia provat el guacamole amb natxos, el provare aixi tambe, a veure si m'agrada (segur que si)!!!

    un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs si t'agrada! a mi em sembla més lleuger i refrescant que menjar-ho amb els natxos!i amb la calor que fa!! un petonet

      Elimina
  4. Què bons i què fresquets!!! La veritat és que amb la calor que fa, l'últim que ve de gust és encendre els fogons, així que aquestes receptes són molt adients.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi tant, jo només miro que puc fer per cuinar sense encendre fogons o forn i és que sinó suem la gota gorda a la cuina. Ja veuras si la proves és molt refrescant! un petonet

      Elimina
  5. MMmm quina bona pinta i això ha de ser ben fresc per menjar ara a l'estiu...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si fresquissim... passa d'allò més bé amb aquesta calorada! un petonet

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT