dilluns, 5 de setembre del 2016

RECEPTES AMB MOLT DE GUST: PASTÍS D'ESPINACS I PERNIL.

Bona nit,
Estrenem el primer dilluns després de les vacances i com no podia ser d’una altra manera ho fem amb una nova recepta!  Avui us porto una recepta perfecta per deixar-la preparada el dia abans i poder endur-nos- la a tot arreu, perquè es pot menjar tan freda com calenta. I és que sempre va bé tenir  a mà receptes que puguis preparar amb antelació i no perdin qualitat.
La recepta d’avui: PASTÍS SALAT D’ESPINACS I PERNIL
Som-hi !preneu nota dels ingredients:
Comencem la recepta!
En primer lloc  prepararem el farcit del nostre pastís, en aquest cas un saltejat d’espinacs, panses i pinyons.


 El saltagem en una paella a foc  lent amb un raig d’oli. Quan estigui cuit ho retirem en un plat perquè es refredi.
*Us recomano que deixeu refredar el farcit abans de posar-lo al pastís, perquè sinó amb l’escalfor la massa s’estova i no queda tan bé.

Després estirem la massa. Jo l’estiro sobre el paper de forn que després posaré a la safata, així no em cal traslladar-ho quan està el pastís farcit. ( Com ha us he comentat en alguna ocasió tinc un punt “patós” i hi hauria moltes possibilitats que em caigués a terra).

*No oblideu punxar-la per tal que no se us infli!


Un cop estirada la massa comencem a fer capes en una meitat de manera que puguem doblegar després la massa i tapar el farcit.
En el cas d’aquest pastís  farem 3 capes. Una capa de pernil salat, una capa al mig del saltejat dels espinacs i una altra capa de pernil salat. Jo vaig fer  3 capes però podeu fer-ne més si us ve de gust.



Ara ens toca doblegar la massa i segellar-la. Primer ajuntem la part del mig pinçant amb els dits i després els dos laterals. Per tal que no se’ns obri untem el pastís amb ou batut i hi fem uns quants talls perquè no se’ns infli massa al coure.

Un cop tot a punt ho posem al forn a 180º i quan veiem que està daurat ja el tenim a punt.
Aquí el teniu el pastís enllestit. Ja em direu si el proveu de fer , us asseguro que està boníssim i com sempre us he portat una recepta fàcil, ràpida i senzilla.

La propera recepta el dilluns 19 de setembre!

6 comentaris:

  1. Ja me l'he apuntada!
    Perquè té una pintassa que s'ha de provar si o si!
    Merci per compartir-la!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Ohhhh quina bona pinta, i mira que no m'agraden els espinacs!!!, he de dir que alguns cops si que em faig una truita amb una mica d'espinacs pero aixo ho desconeixía, així que els aniré probant a poc a poc. Mil gracies per la recepta cuca!. Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades passa amb algunes verdures, que soles no hi ha manera però combinades amb altres aliments ens les mengem millor...en aquest cas el pernil és que mana en el gust. una abraçada

      Elimina
  3. M'encanta la idea però no m'agrada trobar-me panses ni pinyons, i com que la faré si o si, aconsella'm què hi podria posar en comptes de les panses... O ho deixo sense res??? Però quina pinta fa Mabel, deliciós!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure amb els espinacs lliguen moltes coses. A nivell de fruits secs a mi m'agrada bastant posar-hi també trossets d'avellana o d'ametlla torrada. Si no vols trobar cap fruit sec pots acompanyar els espinacs amb trossets de formatge més suau o més curat, això ja va a gustos i també queda molt bé. Sinó simplement els espinacs amb el pernil salat també et pot quedar bé. Ja em diràs que fas al final! una abraçada

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT