Comencem
any pel que fa a les receptes. Jo no sé vosaltres però després
d’aquestes festes només tenia ganes de menjar un altre cop amb
normalitat i fugir d’aquests àpats intensos d’aquests dies. Avui
us porto un plat ideal per dur a la carmanyola ja que és un plat
equilibrat amb una mica de tot i que per tan ens serveix perfectament
de plat únic.
A
més si esteu fent dieta aprofitant el principi d’any us el podeu
menjar perfectament.
Avui
cuinem: PASTÍS DE PATATA
Preneu
nota dels INGREDIENTS per 2 pax :
-4
o patates (depèn de la mida)
-4
o 5 talls de pernil dolç o paó
-1
ou per persona
-6
talls de formatge
-
Una mica de formatge ratllat per gratinar
-una
cullerada petita de mantega (opcional)
-sal,
pebre i orenga.
Som-hi
comencem la recepta:
En
primer lloc pelem i tallem les patates a trossos i les posem a
bullir.
Un
cop tinguem les patates bullides les escorrem i les posem al bol. Ara
afegim els dos ous (recordeu que és un per persona) i ho triturem
amb la batedora. Quan ho tinguem triturar podem afegir la mantega o
la margarina perquè ens quedi més suau (tot i que és opcional).
Un cop enllestit salpebrem al gust.
Després
preparem el motlle(Jo utilitzo una safata de vidre) untant-lo amb una
mica d’oli o de mantega perquè el pastís no s’enganxi.
Un
cop tinguem el motlle a punt hem d’anar fent capes: 1r
una capa de patata (queda bastant líquida, no patiu és normal!), 2n
capa de pernil dolç o paó, 3r capa de formatge. Arribats
en aquest punt podeu repetir una capa de pernil dolç perquè quedi
més contundent o tornar a repetir les capes.
Un
cop fets els dos pisos acabarem amb una capa de patata a dalt de tot.
Ara
posem el formatge ratllat i l’orenga. L’heu de posar al forn a
uns 180 º (això ja sabeu que dependrá de cada forn) fins que el
formatge estigui daurat.
Aquí
la teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla, ràpida,
fàcil i light! Recepta ideal per menjar a casa o a la carmanyola
tant per dinar com per sopar. I vosaltres sou de plat únic o més de
dos plats?
Recordeu
la setmana del 29 de gener nova recepta.
OSTRES !!!! No ho sabia que es podien fer pastissos de patata, té una pinta espectacular.
ResponEliminaDoncs si hi queden bonissims! jo diria que la patata és d'aquells aliments amb què pots fer gairebé de tot!
EliminaEspectacular! S'ha de provar si O si!
ResponEliminaDoncs ja em diràs el què! resulta bonissim! una abraçada
EliminaMmm... Se'm fa la boca aigua! Si, tot i fer dieta, em deixes menjar això, jo feliç com un anís.
ResponEliminaHi tant és un plat complert i no és greixós així que ideal! Una abraçada
EliminaM'encanta que avui que he trobat un forat per visitar-te hi hagi recepteta, i què bona!! no n'he fet mai de pastís de patata, però tinc moltes ganes de provar-lo!! petonets!
ResponEliminajajaja doncs si ja és ben bé casualitat! Doncs si no has fet mai pastís de patata t'ho recomano és molt bo i molt senzill de fer. Una abraçada
Elimina