dimecres, 26 de setembre del 2018

CUINEM: CREMA FREDA DE COGOMBRE I IOGURT

Inaugurem temporada de receptes!
Se’ns dubte aquest estiu ha estat un dels més calorosos dels últims anys i per combatre la calor de casa hem estat utilitzant receptes fresques, ràpides i sanes, que a més puguessim deixar fetes amb antelació per aprofitar més el dia.
Una de les receptes que més hem repetit és la que us presento avui. Recepta que també resultarà ideal per portar a la carmanyola aquesta tardor.
Avui cuinem: CREMA FREDA DE COGOMBRE I IOGURT
Preneu nota dels INGREDIENTS :
-2 iogurts naturals (a mi m’agrada posar- ne un de llet de vaca i un de llet de cabra perquè dóna més gust però és opcional)
-3 cogombres grans
-un grapat de ceba tallada a daus (jo en tinc sempre a punt al congelador)
-2 o 3 fulles de menta
-1 parell de talls de pernil salat per decorar
-sal
Som-hi comencem la recepta:
En primer lloc pelem, trossegem els cogombres i els posem a la gerra de la batedora.
Afegim els dos iogurts i ho triturem.
Un cop ho tinguem triturat afegim els daus de ceba crua i les fulles de menta.
Ho tastem i ho salem al gust.
Ho deixem reposar a la nevera unes horetes, ja que com més fresc més bo és. Jo normalment ho faig del migdia al vespre, però si ho voleu prendre a la carmanyola ho feu al vespre per treure al matí.
Penseu que a la nevera us quedarà la crema en dues capes una més aigualida i l’altre més espesa. No patiu és normal, només cal remenar-ho o tornar-ho a batre abans de menjar.
A l’hora de servir a mi m’agrada acompanyar-ho d’uns trossos de pernil salat (poden ser crus o bé cruixents passant-los per la paella) el contrast suau de la crema amb el punt salat del pernil m’encanta.
Aquí la teniu. No em digueu que no és una recepta senzilla , fresca i deliciosa ! Recepta ideal per menjar a casa o a la carmanyola tant per dinar com per sopar. I vosaltres sou dels que mengeu cremes fredes per combatre la calor?

4 comentaris:

  1. Mmm... Dos dels meus ingredients preferits! Estic frisant perquè arribi el fred però me l'apunto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si els ingredients t'agraden no dubtis en provar-ho! una abraçada

      Elimina
  2. Ostres quina bona idea .. jo sóc se sopa calentona fins i tot a l'Agost 😅😅

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja ostres jo sóc molt sopera però a l'estiu de sopa calenta res de res! jajaja

      Elimina

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT