En les últimes setmanes en diferents programes
de cuina (ho confesso m’agrada veure programes de cuina i és que de fet m’encanta
cuinar!), en revistes i a internet havia sentit a parlar de les mug cakes.
Pels que desconegueu el terme un mug cake “és
un pastís en porció individual fet dins una tassa i cuit al microones, que prové
dels EUA. Segur que a molts de vosaltres la idea de pastis+tassa+microones no
us acaba de quadrar. A mi també em passava, però l’altre dia quan vaig veure que
un dels blocs que segueixo My Little Dolç Corner posava la seva recepta de mug
cake, em va picar el cuquet i no vaig poder evitar posar-me amb les mans a la
tassa!
Com es habitual en mi vaig mirar per internet varies receptes, però com sempre
em passa no n’hi va haver cap que m’acabes de fer el pes. Unes em semblaven
massa dolces, altres amb ingredients dels quals no disposava, en unes posaven
ingredients que en altres no…així que, de manera intuïtiva i a tall de prova,
vaig crear una mica d’aquí i d’allà i una mica d’invent casolà la meva pròpia
recepta de mug cake que ara us poso a continuació.
Recepta Mug Cake de XOCOLATA I NOUS
- 3 cullerades soperes de llet
- 5 preses de xocolata negra o bé dues cullerades de xocolata en pols (personalment em va agradar més la recepta amb la xocolata en pols ja que el color i el gust van ser més intensos i la massa va quedar més esponjosa)
- 4 cullerades soperes de farina
- 1 ou
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 cullerada i ½ de sucre (penseu a no oblidar-vos-la...a mi em va passar quan ja havia posat la tassa al microones per sort me’n vaig adonar i vaig poder-ho arreglar a temps!)
- ½ cullerada de llevat químic
- 1 nou i ½ feta a trossos
- ½ nou per decorar la mug cake
La manera de dur a terme la recepta és molt
senzilla. Barregem tots els ingredients per ordre dins de la tassa( Com a
consell escalfeu uns segons la llet i la xocolata al microones així se us
desfarà millor).
Podem remenar-ho amb una cullera o amb una
forquilla (a mi per batre em va anar millor la forquilla, va quedar més
homogènia).
Un cop barrejat dos minutets al microones, a temperatura màxima i ja ho tenim enllestit! Us recomano que ho proveu i us sorprendrà el resultat!
Què us animeu a fer una MUG CAKE?? Quins són els vostres últims experiments culinaris?
Mabel, però quina intuició que tens!. A la primera i quina pinta. Felicitats!
ResponEliminaUn Petó!
Si amb això de la cuina sempre faig una mica les receptes a la meva manera...i m'acostumen a sortir prou bé...en d'altres coses no però en la cuina crec que tinc una bona intuició!
EliminaGràcies per la visita i per fer-me picar el cuquet!
Una abraçada
Pues tenen un pinta tremenda!!
ResponEliminaJo vaig a intentar-ho!!
Muacksss
Un Besazo gigante!!
Te dejo mi nuevo post. Kit de Cumpleaños Temático de Indios!!
http://www.cosetesdemarta.com
Ei doncs si ho intentes ja m'explicaràs el què! gràcies per la visita una abraçada
EliminaSuposo que és una manera ràpida i fàcil de fer un pastís així un dia que et ve un "pronto". A veure si ho provo.
ResponEliminaA veure a mi m'encanta fer pastissos més elaborats però la idea que et vingui de gust un pastís i el tinguis enllestit en 5 minuts és un què... si ho proves ja m'ho diras!
EliminaUna abraçada