Tornem a ser dilluns i com que ja han passat 15 dies
aquí teniu la nova recepta de la secció de receptes amb molt de gust.
Com bé sabeu la meva vida transcorre rodejada de “tuppers”. I és que de dilluns a divendres
cada dia em toca omplir la carmanyola. Si us sóc sincera la vida dins una
carmanyola és sana, saludable i econòmica...però sovint molt més repetitiva del
que m’agradaria.
Ara bé, no sempre tens el temps i les ganes de
posar-te a la cuina! No us passa? Doncs de tant en tant intento donar vida a la
meva estimada carmanyola, de manera que al obrir-la les meves papil·les gustatives
i olfactives s’acompanyin d’un mmmm què bo!
Així que avui us
presento una recepta ideal per a qualsevol dinar o sopar en parella, família
i/o amics, però que a més a més és ideal per endur-nos-la a la feina!
Doncs aquí la teniu:
Wok de gambes marinades amb sake i verdures
Ingredients
2 persones
|
10 a 12 gambes
Verdures al gust: jo vaig posar pastanaga, carbassó, porró,
xampinyons, pebrot vermell i verd.
Canyella ,orenga o coriandre, sal , pebre negre, pebre vermell dolç i nou
moscada.
Salsa de soja
Un gotet de sake (de sake n'hi ha de molts tipus , un dia en parlarem amb més calma)
|
Som-hi amb el Wok de gambes marinades amb sake i verdures !
En primer lloc cal que pelem les gambes i les posem a macerar de 15 a 30 minuts (mínim)
N Sóc conscient que vénen gambes
pelades, però el gust i la textura que queda no és la mateixa us ho asseguro.
Per a macerar-les posem les gambes dins un plat fons o
un bol i afegim el got de sake, pebre negre i vermell dolç, canyella, sal,
orenga o coriandre, sal i una mica de nou moscada. També us diré que jo he
escollit aquestes espècies però podeu posar les que a vosaltres més us agradin.
Mentre es maceren les gambes , tallem les verdures i
les saltegem al wok amb una mica d’oli.
!Truc: Quan cuinem les verdures al wok la millor manera de
tallar-les és en juliana perquè així es couen més ràpid però mantenen el toc
cruixent.
Abans que les verdures acabin de coure afegim les
gambes amb tot el seu suc i les saltegem un parell de minuts amb el wok. En
aquest punt podeu afegir-hi salsa de soja o bé ho podeu deixar amb el gust del
macerat de sake.
NLa salsa de soja
intensificarà el gust, però llavors penseu que les verdures no s’han de salar,
sinó hi hauria un excés de sal!
Espero que us agradi!
Que me’n dieu? Us animeu
a donar un toc asiàtic a les vostres carmanyoles?
te una pinta bonissima, pero per mi sense gambes!! (no m'agraden gens)
ResponEliminam'has recordat que ja fa molt que no menjo wok!!! amb el que m'agrada!!
un petonet!!
Jajaja doncs sense gambes amb qualsevol peix et pot quedar molt bé el masserat amb sake! amb carn no ho he provat! Apa doncs ja saps això no potser a menjar wok! un petonet
Eliminammmm, quines ganes de menjar-m'ho!!!!
ResponEliminaEi doncs ja veus que és ben senzill! només has d'animar-te a fer-ho! un petonet
EliminaQuina bona pinta! Gràcies per la recepta! Un petó
ResponEliminaDe res! espero que la disfrutis en la millor companyia! un petonet
Elimina