dimarts, 31 de març del 2015

Receptes amb molt de gust: Bastonets de pa

Bona nit a tots i totes, 
Avui després de deixar una setmana oblidada aquesta secció, us ben asseguro que no per gust sinó per qüestions d'infraestructura i organització.
Us porto una nova recepta Amb molt de gust perquè la pugueu gaudir amb els més petits de casa, tot aprofitant les vacances de Setmana Santa.

BASTONETS DE PA

Ingredients
½ kg de farina
10 gr de llevat de forner (si aneu al forn us en vendran sense problemes, el que no feu servir cal que el congeleu perquè no se us faci malbé)
10gr de sal
Entre 250ml i 300ml (d’aigua tèbia)
Un rajolí d’oli
Per decorar podem utilitzar: llavors de sèsam, pipes pelades, herbes aromàtiques...

Som –hi? Anem a posar les mans a la massa!
En primer lloc cal que posem la farina i la sal  en un bol i les barregem bé. Un cop barrejades amb la farina fem una mena de volcà amb un forat al mig i dins d’aquest volcà i posarem el llevat i una mica d’aigua ,anirem desfent-lo amb els dits.
A poc a poc anirem afegint l’aigua i anirem amassant. Quan veieu que la massa ja no se us enganxa als dits deixeu d’afegir aigua perquè això vol dir que la tenim a punt.
NJa veureu que al principi la massa se us enganxarà molt als dits i a poc a poc anirà lligant i cada cop us quedarà menys enganxifosa.

Ara donem a la massa forma de bola i l’untem amb una mica d’oli.Cal que tapem el bol amb un drap i deixem reposar-la,com a mínim 1 hora, per tal que el llevat faci la seva feina.



NSi deixeu la massa prop d’un radiador o estufa pujarà millor, ja que l’escalfor ajuda al llevat.
Un cop la massa ha reposat la tallem en les porcions que vulguem, l’estirem amb el corró i li donem la forma desitjada! Ja veureu que si teniu nens a casa els bastonets adoptaran les formes més sorprenents!
Un cop donada la forma, decorem els bastonets amb els ingredients que ens agradin més. En el meu cas ho vam fer amb llavors de pipa i romaní fresc. Els posem a la safata de forn entre 180 i 200º no més de 10 minuts.

NEl temps del forn dependrà de la mida i de la forma que hagin donat als bastonets.
!Truc: Us recomano posar farina a sobre la safata del forn al voltant dels panets, quan aquesta es torna de color marró intens és que ja tenim els bastonets a punt.

Els deixem refredar i ja els podem menjar! Aquí teniu una mostra de les obres d’art que van sortir!

I a vosaltres us agrada cuinar amb els nens?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per passar pel bloc i per deixar un comentari! FINS AVIAT