Eus aquí la segona entrega de la secció RECEPTES AMB MOLT DE GUST. Avui una miqueta de menjars del món. I és que, com a bona viatgera, gaudeixo d’allò
més tastant i degustant plats nous de la cuina de diferents països.
Us confessaré un secret: és que quan algun
cosa que menjo m’agrada, m’entusiasma, em torna boja…no paro fins que aconsegueixo
fer-ne una reproducció casolana! A vegades fidedigne, d’altres aproximada i d’altres
totalment adaptada a la meva manera de ser i fer.
Si, sóc un cul
inquiet, i no puc negar que entre fogons m’avorreix cuinar sempre el mateix i
per tant m’encanta innovar amb productes nous, aromes, sabors, plats…etc
Un dels meus últims
invents ha estat els FALAFELS, típics dels països de l’Orient mitjà.
Ingredients
|
SALSA de
Iogurt
|
Som-hi doncs de
cap als falafels?
En primer de lloc
hem de deixar els cigrons en remull entre 24 i 48h. Cal hidratar-los per
poder-los triturar després.
Un cop els
tinguem hidratats els escorrem, els posem en el vas de la batedora i els
triturem.
Posem la massa
dels cigrons en un bol i hi afegim la ceba picada, el julivert picat, la menta.
I ho remenem bé.
NCal que la
ceba estigui triturada el més petita possible perquè quan ens mengem els
falafels no notem els trossos grans de ceba.
NLa
quantitat de julivert i menta, dependrà de l’aromatitza’t que vulgueu que us
quedin els falafels.
Ara afegim la
canyella, la sal i el pebre i ho remenem bé.
Un cop estigui
ben barrejat fem els falafels, es poden fer en forma de croqueta, però jo els
vaig fer en forma de “tortita”, trobo que així es couen més ràpid i són més
fàcils d’apilar si els volem congelar.
Per coure’ls
posem una paella al foc amb oli, un dit, no cal que quedin coberts. També podeu
fer-los a la fregidora (jo és que no en tinc, no la necessito).
Com
acompanyament a mi m’agrada la salsa de iogurt que li dona un toc refrescant i
combina molt bé amb els cigrons.
Es barreja en
una batedora dos iogurts grecs i el cogombre. Un cop barrejat hi afegim sal i
pebre al gust.
Doncs aquí teniu
la meva recepta de falafels, espero que els disfruteu...Per mi són una bona
alternativa a la proteïna animal i ja veureu que atipen molt!
I Vosaltres sou de tastar plats d’altres
indrets del món o us considereu més de cuina tradicional d’aquí?
Mmm, prenc nota, que a mi m'agraden molt!
ResponEliminaDoncs mira si proves de fer-los ja em diràs el què!
ResponEliminaUna abraçada
Tienen una pinta deliciosa!! Aparentan riquísimos!
ResponEliminaBesos!!
Si i saben aún mejor! gracias por la visita en breve me paso por tu blog a hechar un vistazo!
Elimina